Köşe Yazıları Yorumsuz - 5 Eylül 2020 Cumartesi

5 EYLÜL 2020, CUMARTESİ
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“Din istismarcısı sapıklara karşı mücadele rehberi”


Kafasına sarık sarıp “Ben şeyhim” diye ortaya çıkan tiplere, her şeyden ve herkesten önce devletimiz, “Hop” demeli. Etrafına topladığı müritlerle kendine özgü bir ekosistem oluşturanlar, devletin ilgili kurumları tarafından acilen denetim altına alınmalı. Dini hassasiyeti olanlar, bu tür adamların melunluk yapmaları halinde ilk önce ve en büyük tepkiyi göstermeli. Alçaklık yaparken yakalanan bu tür adamların müritleri, devlet tarafından derhal bir rehabilitasyon programına tabi tutulmalı.Diyanet İşleri Başkanlığı, işi kişisel şova dökmüş abuk sabuk açıklamalar yapan bu tür adamlarla mücadele etmeli. Devlet içinde “din istismarı yapan sapıklarla mücadele birimi”oluşturmalı ve bu birim, bu tür yapıların üzerine kararlılıkla gitmeli.Sürekli kadınlardan, cinsellikten, kız çocuklarından, evlenme yaşından söz eden ve başka hiçbir meseleyle ilgilenmeyen güya hocalar titizlikle araştırılmalı. Protokollere sokulmaya çalışan her sarıklıya, hemen “Buyur hocam”yapılmamalı ve mesafe koymaktan çekinilmemeli.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/din-istismarcisi-sapiklara-karsi-mucadele-rehberi-41603682

 

 

2-Ali Saydam- YeniŞafak
“milli sosyal medya platformuna selam”

 

Çinliler’in WeChat’i, Güney Koreliler’in Line’ı bunların en çok bilinenleri… Türkiye de bu konuda yüreğini ortaya koyanlardan…Önce Turkcell’in WhatsApp’ı ikame eden uygulaması BİP… Şimdi de Appyap’ın tüm sosyal medya uygulamalarına kafa tutacak yeni aplikasyonu Yaay…Yaay’a gönülden hoş geldin diyoruz… Neden gönülden? Çünkü…Millî bağımsızlık meselesi sadece altyapıda, yani ekonomik bağımsızlık alanında tecelli etmez… Belki de altyapıda ve onun belirleyici özelliği nedeniyle her zaman dikkatle ele alınması gereken üstyapıda kendini gösterir.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/alisaydam/mill-sosyal-medya-platformuna-selam-2056134

 

 

3-İbrahim Kiras-Karar
“Çatı aday kim olursa sorun olmaz”


Diğer yandan, tartışmanın birtakım isimler üzerinden yürütülüyor olması belli bir amaca yönelik gibi görünüyor ve açıkçası sağlıklı bir sonuca hizmet etmiyor. Zaten bir sonraki seçime hangi şartlar altında nasıl bir atmosfer içinde gideceğimizi ve kimlerin adaylığının öne çıkacağını şimdiden bilmenin imkânı da yok. Bildiğimiz tek şey şu: Ana muhalefet partisinin mevcut oy oranı itibarıyla Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi başına ve “klasik CHP’li” profilinde bir adayla başarılı olma şansı yok.
https://www.karar.com/cati-aday-kim-olursa-sorun-olmaz-1583826



4-Hasan Basri Yalçın-Sabah
“Diplomasi Önemli”

 

Diplomasi kavramı son dönemlerde söyleyecek sözü olmayan CHP'nin can simidi haline geldi. Türkiye ne yapmalı sorusuna verilen cevaplar genelde "diplomasi yapmalı" şeklinde oluyor. Hayır Türkiye jimnastik yapmalı diyen mi var da siz diplomasi yapmalı diye cevap veriyorsunuz. Dediğim gibi böyle boş konuşmanın temel sebebi aslında söyleyecek sözü olmamaktan kaynaklanıyor. Hatırlatalım. PYD mi bize saldıracak diyen Kılıçdaroğlu vakti zamanında "Yunanistan mı bize saldıracak" da demiş. Her şeyi diplomasiyle çözdüğü için kendinden emin konuşmuş. Neyse ki bu devlet ve iktidar işin ciddiyetinin farkında ve uzun süreli hazırlığını yapmış. Diplomatik manevralar ile zor kullanımına dayalı siyasetin iç içe geçtiğini çözmüş ve bazen sopanın ucunu gösteriyor bazen de gelin konuşalım diyor.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/hasan-basri-yalcin/2020/09/05/diplomasi-onemli



5-Mahmut Övür-Sabah
“Atatürkçü ANAP mı”

 

O torunların bugün Doğu Akdeniz'den Libya'ya uzanan hatta yeni mandacılar tarafından nasıl kuşatıldığına dair muhalefet cephesinden bir aktör olarak"güçlü" bir tepki vermedi, veremedi. Veremediği için de fark yaratamadı.Aslında aynı şeyi diğer siyasi söylemleri için de söyleyebiliriz. Söylediklerinin özetine bakın, şaşırtıcı yeni hiçbir şey yok:"Türkiye'nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Böyle bir ortamda Sivas'tan yolaçıkıyoruz.Biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı önereniz. Muhalefet hareketi değiliz, derdimiz gelecektir. Biz her türlü ayrımcılığa karşı dik duranlarız.Biz demokrasi ve özgürlük neferleriyiz.Türkiye'yi dijital üretim merkezi yapacağız. Tersine beyin göçünü başlatacağız.Gelin bir olalım, diri olalım."
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/ovur/2020/09/05/ataturkcu-anap-mi



6-Aytunç Erkin-Sözcü
“FETÖ’nün “solcuları” “


Kitabın en önemli tespiti:“FETÖ, çürüyen bir sistemin, kapitalizmin ürünüdür. Çürüyen sistem kendi aydınını üretemez. Onun için FETÖ, sosyalist aydın döküntülerini kırpıp yıldız yapmak zorunda kalmıştır.”
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/aytunc-erkin/fetonun-solculari-6023377/

 

 

7-Mehmet Ali Güller-Cumhuriyet
“AKP İktidarı paralel devletlere gebe”

 

Devletten büyük ölçüde tasfiye edilen FETÖ’nün yeri kimlerle doluyor peki? Liyakatle kadrolaşmaya gidilmediği, başta Menzil olmak üzere başka tarikat ve cemaatlerin devlete yerleştirildiği biliniyor.İşte Uşşaki tarikatı liderinin “Devletin kontrol mekanizmalarında olalım” sözleri, FETÖ’den boşalan yerleri doldurma yarışını özetlemektedir. Dolayısıyla 2008’de Anayasa Mahkemesi tarafından “laiklik karşıtı odak” olduğu saptanan bir partinin iktidarı altında, “paralel devlet” konusu Türkiye’nin gündeminde olmaya devam edecektir maalesef!
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/akp-iktidari-paralel-devletlere-gebe-1763600

 

 

8-Barış Doster-Cumhuriyet
“ABD ve Rusya Suriye’de yeni hamleler yapılıyor”

 

Sözün özü: Sevr Antlaşması’nın sadece dünyada değil, maalesef ülkemizde de yandaş bulduğu şu günlerde dikkatli olmak gerekir. Çünkü emperyalizm unutmaz. Planlarından vazgeçmez, sadece erteler. Hedefteki ülkeyi karıştırır. Toplumu kutuplaştırır. Uyduları ve uzantılarıyla kaleyi içeriden fetheder. Halkı alıştırır, uyuşturur, uyutur. O nedenle sürekli uyanık olmak, tetikte olmak şarttır.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-doster/abd-ve-rusya-suriyede-yeni-hamleler-yapiyor-1763599



9-Hasan Cemal- T24
“Böyle bir Türkye Erdoğan’ı sırtında taşımaz”

 

Bugün Türkiye herkesle kavgalı.Amerika'yla kavgalı.O kadar kavgalı ki, Trump Amerika'sıotuz küsur yıldır Amerika'nın Güney Kıbrıs'a uyguladığı silah ambargosunu geçen gün kaldırdı.Avrupa Birliği'yle kavgalı.Fransa'sı, Almanya'sı hep birlikte Türkiye'ye karşı Yunanistan'ın arkasında dikilmiş durumdalar.NATO'yla kavgalı.Rusya'dan satın alınan S-400'ler Putin'in değirmenine su taşırken,Türkiye'nin yalnız Amerika'yla değil NATO'yla da arasını açtı.Arap alemiyle kavgalı.
Suudi Arabistan'ı, Körfez ülkeleri, Mısır'ı, hepsi İsrail'le kol kola girerken, Türkiye'ye cephe almış durumdalar.İsrail'le de kavgalı.
Suriye ve Libya'da da hızla yalnızlaşıyor Erdoğan Türkiye'si...Rusya Dışişleri Bakanı Bakanı Lavrov Moskova'da PKK-YPG heyetini kabul ederek Erdoğan'ın en istemediği fotoğrafı verdi bu yakınlarda...
https://t24.com.tr/yazarlar/hasan-cemal/boyle-bir-turkiye-erdogan-i-sirtinda-tasiyamaz,27897