Köşe Yazıları Yorumsuz - 4 Kasım 2020 Çarşamba

4 KASIM 2020, ÇARŞAMBA

KÖŞE YAZILARI

 


1-Nedim Şener-Hürriyet
“Yalan doğal afetlerden daha büyük felakettir”

BAŞTA yazdığım konuya tekrar dönüyorum: Ekonomik yardım yapmamak için mi devlet 7 olan depremin büyüklüğünü 6.6 olarak mı açıkladı? Büyüklüğün 7 olması ekonomik yardım için kriter mi?Bu soruyu, muhatabı AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’na sordum. İzmir’de görevinin yoğunluğu arasında birkaç dakika konuştum.

Net olarak söylediği şey şuydu: Depremin büyüklüğünün 6.6 ya da 7.0 olması hiçbir şeyin kriteri değil. Ağır hasar varsa, can kaybı varsa, ilgili yönetmelikler gereği ‘Genel Hayatı Etkililik Kararı’ alınır. Nitekim bu kararı da aldık. Buna göre de tüm tedbir ve yardımlar yapılıyor, yapılacak da.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/yalan-dogal-afetlerden-daha-buyuk-felakettir-41653614


2-Salih Tuna-Sabah
“Sosyopat”

Fetullah'ın "Ben onu hiçbir zaman sevmedim" dediği Erbakan'dan AtasoyMüftüoğlu'na, Salih Mirzabeyoğlu'ndan Aydınlıkçılara kadar birçok yazar çizer, kanaat önderi, sivil toplum örgütü vesaire "Cemaat" olarak kamufle oldukları dönemde bile FETÖ'ye karşı çıkmışlardı.
İsmet Özel (aklımda kaldığı kadarıyla) 2007'de, "Fethullah Gülen'le aynı dinden değilim" demişti.
Rahmetli Akif Emre de Afrika'daki okullarını gezip görmüş, yakın çevresinde yer alan bizlere (mealen) "Türk okullarıyla alakası yok, CIA'ya eleman yetiştirme okulları..." demişti.
Lakin bunu yazmadı, her daim onlardan uzak durmakla yetindi.
Bizler de adımlarımızı Erdoğan'a uydurmuştuk.
Şükür ki şükür adımlarımızı uydurduğumuz lider önce FETÖ'yü deşifre etti sonra da tüm tuzaklarını başlarına geçirdi.
Haliyle kinleri, nefretleri çok büyük. Bunda da anlaşılmayacak bir şey yok.
Lakin, zırto muhaliflerin huzursuzluğunu anlamak gerçekten çok zor.
"Cemaat" kamuflajı altındayken karşı çıktıklarını iddia ettikleri örgüte FETÖ olarak tastamam deşifre edildiği günden beri sahip çıkıyorlar. Ya da FETÖ'yle kim mücadele ediyorsa itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.
Sosyopatlık değilse nedir bu?

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/salih-tuna/2020/11/04/sosyopat


3-Kerem Alkin-Sabah
“Gözetleyen kapitalizm ve başkanlık seçimi”

Ipsos'un 27 ülkede 20 bine yakın yetişkin arasında yaptığı araştırma, sosyalmedya platformlarının en iyi, en doğru haber ve bilgi kaynağı olduğunu düşünenlerin oranının 27 ülke ortalaması olarak yüzde 45 olduğuna işaret ediyor. Türkiye için bu oranın yüzde 58 olması, kimi çevrelerin bu platformları neden yoğun kullandıkları, bunun da Türkiye için hayli risk oluşturduğu noktasında gerekli ipucunu veriyor. ABD'de yetişkinlerin yüzde 64'ü, halkın ise yüzde 54'ü sosyal medya platformlarının ülke için negatif bir etkiye sebep olduklarını düşünüyor. Yetişkinlerin yüzde 28'i yanlış ve çarpıtılmış haberlerle yönlendirilmeye çalışıldıklarından, yüzde 16'sı nefret, ırkçılık ve ayrımcılığın pompalanmasından rahatsız.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2020/11/04/gozetleyen-kapitalizm-ve-baskanlik-secimi


4-Bülent Orakoğlu-YeniŞafak
“Yazıcıoğlu Helikopter saldırısından ağır yaralı olarak kurtulmuştu ancak”

2009’da Muhsin Yazıcıoğlu’nun içerisinde bulunduğu helikopterin kırıma uğraması sonucu Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği olay, FETÖ’nün gizli haberleşme ağı ByLock’ta çıkan örgüt imamları arasındaki yazışmalarla da yeni bir boyut kazanarak Yazıcıoğlu suikastı Bylock konuşmalarına yansıyordu. FETÖ’nün son dakika verilerine yansıyan yeni ByLock konuşmaları şöyle:Elazığ İl İmamı Mehmet D. “Benim başıma Yazıcıoğlu hadisesi gelince, hemen İzmir’e gittim. Barbaros abiyle görüştüm. O büyüğümüzle görüştü. İstanbul’da heyet toplandı. Öğlen El Aziz’e geldim noktayı koyduk. Tereyağından kıl çeker gibi iş halloldu. Amerika’ya gittiğimde büyüğümüz, sürecin en sıkıntılı hadisesiydi, dedi. Doğru yerle istişare. Bizim abilere kalsak ne var ki dedi bazıları. Hızlı hareket edilemedi bana göre.

Yazıcıoğlu suikastı ancak bu kadar itiraf edilir ne dersiniz?
https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulentorakoglu/yazicioglu-helikopter-saldirisindan-agir-yarali-olarak-kurtulmustu-ancak-2056697