Köşe Yazıları Yorumsuz - 29 Kasım 2020 Pazar

29 KASIM 2020, PAZAR
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Mustafa Balbay-Cumhuriyet
“Katar’ın lokomotifi ABD’dir”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Katar Emiri Al Sani arasındaki Türkiye’nin zenginliklerinin Katar’la paylaşma anlaşması çok su kaldıracak. Son sözümüzü başta söyleyelim: Katar’ın attığı her büyük adımın arkasında ABD ve çevresi vardır.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mustafa-balbay/bu-katarin-lokomotifi-abddir-1794640

2-Ersoy Dede
“Anayasa çalışmasına gerek yok Şişli’ye bakmak yeterli”
Ümit Özdağ'ın gemileri yaktığı günden beri bir gizli anayasa konuşuluyor İyi Parti içinde. Öyle ki Millet İttifakı bileşenlerinden birinin de HDP olduğuna ve dominant ortak CHP'nin, HDP'ye kapalı kapılar ardında bazı sözler verdiğine kanıt aranıyor sanki.. Yani 'o anayasa çalışması ortaya çıkarsa var böyle bir ilişki, çıkmazsa yok' öyle mi?.. Ya hu daha dün PKK'nın eli kanlı terör örgütü ele başı İsrail Medyasına konuştu. Jerusalem Post'a.. Ne dedi?.. "Biz de millet ittifakını destekliyoruz" demedi mi?.. Daha ne anayasasından söz ediyoruz burada?.. Soru gayet net; PKK terör örgütünü mutlu eden bir ittifaktan Meral Akşener'in bir rahatsızlığı var mı, yok mu?..
https://www.star.com.tr/yazar/anayasa-calismasina-gerek-yok-sisliye-bakmak-yeterli-yazi-1590800/

3-Abdurahman Dilipak-Yeniakit
“Ah bu CHP”

Taksim anıtı gibi, yapan İtalyan, parasını veren İtalyan bankerler, Ermeni bir tüccar, öne koymuşsun Mustafa Kemal, İnönü, Fevzi Çakmak, onlar o heykeli dokunulmaz kılıyor. Arkada işgal kuvvetlerine komuta eden Rus generalleri. Milli bayramlarda gider çelenk koyarsınız. Anıtın bir tarafında başı eğdirilen başörtülü bir kadın, öbür tarafında başı göklere bakan başı açık bir kadın.. Biri cepheye mermi taşıyan kadın figürü, öteki Keriman Halis karakteri
https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/abdurrahman-dilipak/ah-bu-chp-34279.html

 

4-Hasan Cemal-T24
“Biden’lı Erdoğan’lı Türk-Amerikan İlişkilerinin yakın geleceği pek öyle parlak görükmüyor”
Cengiz Çandar’a göre,Biden döneminde Türkiye-ABD ilişkilerini yoluna koymak sanıldığından zor olacak. Cengiz, bunun nedenini her iki ülkenin dönem itibarıyla farklı konum ve süreçlerle yüz yüze bulunmalarına bağladı. Biden Amerika’sının Trump’ın yerle bir ettiği her şeyi tekrar ayağa kaldırmaya gayret edeceğini, bunun bir anlamda gerek ülke içinde, gerekse uluslararası politikada Amerika’nın doğrulmasına, ayağa kalmaya çalışmasına işaret ettiğinin altını çizdi. Türkiye ise tam ters yönde, gerileme ve çöküntü içinde.
https://t24.com.tr/yazarlar/hasan-cemal/biden-li-erdogan-li-turk-amerikan-iliskilerinin-yakin-gelecegi-pek-oyle-parlak-gozukmuyor,28861