Köşe Yazıları Yorumsuz - 26 Haziran 2020 Cuma

26 HAZİRAN 2020, CUMA
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“İyi ama bundan PKK’nın haberi var mı Mithat Hoca”

HDP Eş Genel Başkanı sıfatıyla Saadet Partisi’ne yakın televizyon kanalına çıkmışsınız Mithat Sancar Hoca.

Orada size sormuşlar: “Sizin PKK ile aranızda bir kırmızı çizgi var mı?” Bu soruya şu cevabı vermişsiniz: “Bizim PKK ile hiçbir ilişkimiz yok. Uzaktan yakından bir alakamız yok.”İyi güzel de Mithat Hoca...
Bundan PKK’nın haberi var mı? Tamam, şahane de Mithat Hoca...
PKK’dan gelebilecek zılgıt için bir hazırlığınız var mı? Oldu, inandık da Mithat Hoca...Cemil Bayık’tan “Bu Mithat Sancar da kim oluyor yahu” diye bir çıkış gelirse bir B planınız var mı?
Tamam, etkilendik de Mithat Hoca...Bu aзıklamanız, dağlardan kahkaha efektleriyle karşılanıyor gibi... Onu ne yapacağız?
Yani demem o ki Mithat Hoca...PKK ile hiзbir ilişkiniz olmadığı hususunda...Önce PKK’yı ikna etseniz daha iyi olacak gibi.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/iyi-ama-bundan-pkknin-haberi-var-mi-mithat-hoca-41550632

2-Abdülkadir Selvi- Hürriyet
“Kabinede önemli değişiklikler geliyor”

Bakanlar özlük hakları itibariyle milletvekilleriyle aynı statüye sahip. O nedenle emekliliği hak etmeleri için 2 yıllık sürenin dolması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümeti 10 Temmuz 2018 tarihinde kurulmuştu. Kabine değişikliğinin 10 Temmuz tarihi dikkate alınarak yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi 1 cumhurbaşkanı yardımcısı ve 16 bakandan oluşmuştu. Yeni düzenlemede cumhurbaşkanı yardımcısı sayısının 2’ye, bakanlık sayısının ise 19’a çıkarılması üzerinde duruluyor. Bir-iki bakan arasında değişim yapılacağı konuşuluyor. Ama ben bu konuda bir bilgi edinemedim.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/kabinede-onemli-degisiklikler-geliyor-41550658

 

3-Nedim Şener-Hürriyet
“Mithat Hoca bizimle eğleniyor”

Mithat Hoca’nın istediği ispat olsun, PKK elebaşlarının açıklamaları ne güne duruyor... 31 Mart öncesi Murat Karayılan’ın “Erdoğan, Kandil ve Şengal’i yok edeceğini söylüyor. Ak Parti-MHP’ye verilen her oy bizi sıkılan bir mermidir. Aday göstermediğimiz yerlerde halkımız kime oy vereceğini bilmektedir” sözleri de arşivde. Karayılan, ‘cumhur ittifakı’nın yüzde 50’nin altında kalması için batı illerinde CHP adaylarının destekleneceğini söyledi. HDP, Eş Başkanı Sezai Temelli de bunu, “Batı’da kazandıracağız doğu da kaybettireceğiz” diye ilan etmişti. Daha sonra yenilenen İstanbul seçimlerinde de PKK elebaşları Karayılan, Sabri Ok, Cemil Bayık ve Bese Hozat, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun destekleneceğini açıkladılar. Birçok örnek verebilirim ama meraklısı arşiv taraması yapabilir. Peki Mithat Hoca bunları bilmiyor mu? Bilmiyorsa, o koltuğu bir an önce bıraksın, akademisyenliğe geri dönsün. Bence Mithat Hoca bunları biliyor, sadece bizimle eğleniyor, o kadar...
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/mithat-hoca-bizimle-egleniyor-41550647


4-Kerem Alkin-Sabah
“TCMB Faiz indirimini sürdürebilirdi”

Görünen o ki, TCMB'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği ve bu ay 64 ekonomistin cevaplandırdığı 'Beklenti Anketi'nde, 2020 sonuna yönelik yıllıklandırılmış enflasyon beklentisinin yüzde 9.38'den yüzde 9.54'e yükselmesi; 12 ay sonrasının enflasyon beklentisi iyileşmeye devam ederken, 24 ay sonrasının enflasyon beklentisinin de bir miktar yükselmesi, TCMB üst yönetimi açısından, 'enflasyon beklentilerinin yönetimi' boyutunda radara girmiş. Bu hususa, çekirdek enflasyon oranlarındaki eğilimin bir miktar yükselişe işaret etmesini de eklememiz gerekiyor.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2020/06/26/tcmb-faiz-indirimini-surdurebilirdi

 

5-Dilek Güngör- Sabah
“25 Milyarlık temizlik”

Yani, bankaların ortaklaşa kuracağı şirketin başka misyonları da olacak.
Kanuni düzenlemeler buna el veriyor.
Gerekirse yeniden sermayelendiren, sermaye benzeri kredi yapan, mali bünyeyi ıslah eden, verimsizlikleri gidererek EBITTA üretimini arttırmayı hedefleyen bir yapı kurgulanıyor. Yeni Varlık Geliştirme ve Yönetim Şirketi, borçlu şirkete ihtiyaç duyduğu yeniden yapılandırmayı, refinansmanı, rehabilitasyonu gerçekleştirecek kapasitede olacak. Borçlu şirkete her türlü yönetimsel desteği verecek bir yapı öngörülüyor. Bir nevi, şirket doktoru gibi...
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/2020/06/26/25-milyar-lik-temizlik

 

6-Hilal Kaplan-Sabah
“Demokratik temsile mi karşısınız çoğulculuğa mı”

Yeni baro düzenlemesini destekliyor ve artırıyorum: Benzer düzenlemelerin, Tabipler Odası ve Mimarlar Odası gibi ideolojik sekteryen diğer yapılanmalar için de getirilmesini talep ediyorum.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/hilalkaplan/2020/06/26/demokratik-temsile-mi-karsisiniz-cogulculuga-mi


7-Taha Akyol- Karar
“Adaletin gözü açık”

Mümtaz Türköne’nin dosyasında yazılarından başka, Kaftancoğlu’nun dosyasında tvitlerinden başka bir şey yok.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, “fikir ve ifadeler değil, fakat düşüncelerin gerçekleştirilme yöntemlerinin” yani şiddet unsurunun suç olacağını belirtiyor. (16.CD, Karar no: 2019/521)Türköne ile aynı davada yargılanmış olan Şahin Alpay ve Mehmet Altan dosyalarında AYM “Suçlamaya konu yazılarda hükümetin görevden zorla uzaklaştırılması gerektiği yönünde bir ifade yer almamaktadır…”diyordu. (B. No: 2016/1692)Türköne’nin yazılarında da aynen böyledir, üstelik “çoğulcu, rızaya ve katılıma dayanan bir iktidar denklemi çıkacak” diyerek demokratik yöntemi savunuyordu.Emsalleri tahliye edilmişken Türköne’nin dört yıldır tutuklu bulundurulmasını anlamak mümkün değildir. Osman Kavala’nın tutukluğunu, Ahmet Altan’ın yeniden tutuklanmasını anlamak mümkün değildir.
https://www.karar.com/adaletin-gozu-acik-1571271

 

8-Ahmet Taşgetiren-Karar
“Dökülme”

Devlet Bahçeli Mümtazer Türköne’yi hatırlamış. “Ülkücü şehit Mustafa Türköne”den yola çıkarak. “Şehidimizin ağabeyine yönelik atılı isnatlar netleşsin, dava tekraren ve titizlikle değerlendirilsin, bir haksızlık varsa acilen düzeltilsin” diyor.
Bahçeli bu süreçte bir işin ucundan tutarsa netice alır! Değil mi? FETÖ işlerinde size sahiplenen “içerden” birisi olursa onların iş bitirdiği de müsellemdir. Ne diyelim, bari bundan 5 ağustos 2026’den beri tutuklu bulunan Mümtazer Türköne de yararlansın. Yazılarından başka bir dosyası yoktu. İçerde neden yattığı bile belli değil. Sahip çıkan olmazsa yatıp kalıyorsunuz. Yanlış giden şeyler içinden bir doğru çıksın bari.
https://www.karar.com/dokulme-1571270

 

9-Can Ataklı-Korkusuz
“Yeni bir kumpas ifşaatı”

Bahçeli kendini ortaya koyup eski dava arkadaşı Alaattin Çakıcı’yı kurtardı ama o af yasası cemaatçileri içerde bıraktı.Şimdi sıra onlarda.Bunu sağlamanın bir yolu da tıpkı Ergenekon-Balyoz ve benzeri davaları çökerten “kumpas” söylemini yeniden gündeme getirmek.Bahçeli hiç bir adımı hesapsız atmaz,artık kendi adına mı yoksa bilmediğimiz kimi gizli ilişkilerin sonu mu bunu değerlendirmem pek mümkün olmasa da sonuçta Bahçeli’nin ortaya koyduğu konuların sonucu hep umulmadık yollara giden kapıları açtı bugüne dek.Türköne’nin “adil yargılanmasını” istemek, AKP yargısının da kumpaslardan oluştuğunu itiraf etmektir.Bu itiraf sanıyorum sadece Türköne’yi değil AKP’nin cemaati tasfiye operasyonunda araya kaynayan kendi diğer has adamlarını da kurtarma amacını taşıyor olabilir.
https://www.korkusuz.com.tr/yeni-bir-kumpas-ifsaati.html


10-Ahmet Takan-Korkusuz
“Yeni bir açılım geliyor Kod adı Mümtazer”
Hal böyle olunca da, Bahçeli’ye “Yolu sen aç” denmiş midir?..“Mümtaz’er” açılımı üzerinden daha neler yapılabilir?..Bir eksen kayması daha olabilir mi?..“Nokta mı, virgül mü, noktalı virgül mü?” başlıklı yazımda, baş başa görüşmede Devlet Bahçeli’nin Tayyip Erdoğan’a Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten duyduğu rahatsızlıkları ilettiğini yazmıştım. Bu öyle sıradan bir Ankara kulisi değildi!.. Basit bir iktidar ortaklığı kavgası hiç değil!.. Perinçek’in savunuculuğunu ve sözcülüğünü yaptığı dünya siyasi ekseni malumunuz. Tekrarlamaya gerek yok!..
https://www.korkusuz.com.tr/yeni-bir-acilim-geliyor-kod-adi-mumtazer.html

 

11-Yakup Köse-Star
“Sıra 28 Şubat medyasında”

Mâdem 28 Şubat’ın asker kanadının yargılanması bitti, şimdi sırada medya kanadı olmalı. Manşetlerden Müslüman Anadolu halkına iftira atan, askeri kışkırtıp ağzından laf almak için kışlalarda yatan cuntacı gazeteciler yargılanmalı. Başta da Ertuğrul Özkök ve Fatih Altaylı. Hiç öyle mütâlaa hazırlamaya da gerek yok. 28 Şubat dönemi çıkan gazeteler arşivlerde duruyor. 28 Şubat dönemi savcıları onların yazdıklarını aleyhimize delil olarak dosyalarımıza koyarlardı. Mahkeme de yazılanları delil kabul edip cezayı keserdi. Bu mânâda 28 Şubat’ın medya unsurunu yargılamak için elimizde çok kuvvetli deliller var; inkâr edemeyecekleri, yalanlamayacakları ve de yok edemeyecekleri deliller!
https://www.star.com.tr/yazar/sira-28-subat-medyasinda-yazi-1552801/

 

12-Oral Çalışlar- Posta
“Uzun aradan sonra HDP ziyareti”

Yok sayılan HDP, yüzde 10’un üzerindeki seçmen desteğini koruyor. Yeni kurulan DEVA ve Gelecek partilerinin alabileceği oylar da hesaba katılırsa, HDP oyları değer kazanıyor. İktidar partisi acaba yeni girişimlerin başlangıcı olarak mı HDP’nin kapısını çaldı?
https://www.posta.com.tr/yazarlar/oral-calislar/uzun-aradan-sonra-hdp-ziyareti-2263646