Köşe Yazıları Yorumsuz - 14 Eylül 2020 Pazartesi

14 EYLÜL 2020, PAZARTESİ
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“Can Dündar çakma Napolyon’a asker yazıldı”


- Twitter’dan evliyalık yapılamayacağını düşünürsen...
- Bu devirde Yunus gibi bir adamın olmadığını görürsen...
- YouTube ile zikrin bir arada olmayacağını varsayarsan...
- Tarikatın Instagram hesabı olmasını yadırgarsan...
- Bütün ulu kişilerin geçmişte kaldıklarını fark edersen...
- Tarikatlar ve şirketleri konusunda biraz kafayı çalıştırırsan...
- Cinciliğin, büyücülüğün tarikatla ilintisi olmadığını kavrarsan...
- Kadın vücuduna dua yazan adamın pis bir şarlatan olduğunu bilirsen...
Tarikat sorunu şak diye çözülür.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/can-dundar-cakma-napolyona-asker-yazildi-41610495



2-Nedim Şener-Hürriyet
“İslamiyet de bizim Atatürk de”

 

Bir soluklanayım derken bu kez karşıma Atatürk’ün kurduğu CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, partisinin 97’nci kuruluşu nedeniyle internet ortamında yapılan bir toplantıda, 1.5 saat boyunca “Atatürk” ismini kullanmaktan kaçındığı, onun yerine “Gazi Mustafa Kemal” demeyi tercih ettiği çıktı. Kaftancıoğlu, “Atatürk” ismini kullanmama gerekçesini şöyle açıklamış: “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.”
Ona kızmıyorum, kabahat onun değil; Atatürk’ün partisinde onu bu mevkiye getiren genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun...Selman Öğüt, “virüs” desin, Canan Kaftancıoğlu, “Atatürk” demekten kaçınsın; Atatürk bu milletindir.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/islamiyet-de-bizim-ataturk-de-41610484
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/islamiyet-de-bizim-ataturk-de-41610484

 

 

3-Kerem Alkin-Sabah
“Tam bağımsız Türkiye ve darbeler”

 

1947 ile 1950 arası Türkiye yöneten zihniyet, IMF'e üye olmak için hayli yüksek bir 'devalüasyon kararı'nı ve Türkiye'nin Atlantik İttifakı'nın 'tarım ambarı' olmayı kabullenir. Türkiye'ye ABD'den sadece 'tank' değil, 'traktör'de gönderilir. Türkiye Atlantik İttifakı'nın güneydoğu kanadını 'korumak' adına, Sovyet saldırısına karşı 'kendini feda etmesi'ne karar verilen ülke olarak NATO'ya dahil edilir. 1950'de Demokrat Parti iktidar olduğunda, Celal Bayar ve Adnan Menderes sadece 'tarım' ülkesi olmayı kabul etmez ve 'sanayileşme' hamlesi başlatılır.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2020/09/14/tam-bagimsiz-turkiye-ve-darbeler



4-Ufuk Sandık-Sabah
“Türkiye ve Çin dünyadan ayrıştı”

 

Pandemi dünya otomotiv sektörüne büyük darbe vurdu. Fabrikalarda üretime aylarca ara verildi. Dünyanın birçok ülkesinde satışlar bıçak gibi kesildi. Bu dönemde Çin ve Türkiye'nin dünyadan ayrıştığı görüldü.
Dünyanın en büyük otomotiv pazarı Çin'de pandemi nedeniyle yılın ilk aylarında satışlar düştü. Pandeminin etkilerini hızla atlatan Çin'de pazar nisandan itibaren toparlanmaya başladı. Nisanda satışlar yüzde 4.4, mayısta yüzde 14.5, haziranda yüzde 11.6 ve temmuzda yüzde 16.4 arttı. Son olarak
Dünyanın en büyük otomotiv pazarı Çin'de pandemi nedeniyle yılın ilk aylarında satışlar düştü. Pandeminin etkilerini hızla atlatan Çin'de pazar nisandan itibaren toparlanmaya başladı. Nisanda satışlar yüzde 4.4, mayısta yüzde 14.5, haziranda yüzde 11.6 ve temmuzda yüzde 16.4 arttı. Son olarak 2020 Ağustos'unda satışlar yüzde 11 artışla 2.18 milyon adet oldu.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/sandik/2020/09/14/turkiye-ve-cin-dunyadan-ayristi



5-Kübra Par-Habertürk
“Oruç Reis’in Antalya’ya demirlemesinin şifreleri”

 

Anladığım kadarıyla Oruç Reis’in Antalya Limanı’na demir atması Almanya Şansölyesi Merkel’in arabuluculuk çabalarının bir sonucu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’in girişimine bu sefer de destek vererek bölgede huzursuzluk çıkaran ve masayı dağıtan tarafın Türkiye olmadığını bir kez daha göstermek istedi.Daha önemlisi Macron’u yalnızlaştırmış oldu. Bu süreçte Türkiye’nin Merkel’i yanına çekmesi önemli zira Almanya ile kurulan sıcak temas İspanya, İtalya, Romanya, Polonya ve Macaristan gibi ülkelerin de Türkiye’nin tezlerini anlaması için vesile olabilir.Zaten bu süreçte Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Avusturya dışında Macron’a açıkça destek veren yok.
https://www.haberturk.com/yazarlar/kubra-par-2561/2802456-oruc-reisin-antalyaya-demirlemesinin-sifreleri

 

 

6-Yıldıray Oğur-Karar
“Has ipek kendini kırdırmaz”

 

Yunanistan Başbakanı, bu adımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, hükümetten ise saatler sonra Enerji Bakanlığı’ndan yazılı ve düşük profilli bir açıklama geldi ve “geminin aylık planlı bakım ve personel değişimi için limana geri döndüğünü” söylendi.Uğruna savaşın kıyısına gelinen, Yunanistan’la fırkateyn tokuşturulan, Fransa’nın savaş gemilerini Doğu Akdeniz'e göndermesine neden olan, Macron’un yedi Akdeniz ülkesi lideriyle Pax Mediterranea ilan edip, Türkiye’ye laflar saydığı krizin merkezindeki bir gemiden bahsediyoruz. Yeni Şafak bile dün bu haberi sosyal medya hesabından haberin sonuna “Sizce doğru karar mı” diye sorarak duyurabildi.Nitekim okurlar da bu ani geri dönüşü anlayamamış görünüyordu.
https://www.karar.com/has-ipek-kendini-kirdirmaz-1585206

 

 

7-Yakup Köse-Star
“Çin’in iki ayaklı virüsleri”

 

Çin’in yaptığı soykırımı dile getirmek ABD emperyalizmine hizmet olduğunu söylüyor içimizdeki Çin unsurları; herkesi nasıl bilirsin, kendim gibi!..İçimizdeki Çin unsurlarının iftiralarına, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Abdürreşit Celil Karluk cevap vermiş. Karluk açıklamasında şunları söylüyor:“Türkiye’nin ve TGB’nin vicdanlı aklıselim düşünen insanlarına sesleniyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Uygur asıllı bir Türk akademisyenim. 8 Eylül’de Ulus’taki Doğu Türkistan’daki kamp mağdurlarının yakınlarıyla yapmayı planladığımız ve iptal edilen basın açıklamasına dair bazı haksız yorumlar, iftiraya varan söylemler bizi derinden rencide etmiştir. Ailemden birinci dereceden çok sayıda yakınım toplama kamplarındadır.
https://www.star.com.tr/yazar/cinin-iki-ayakli-virusleri-yazi-1572364/

 

 

8-Ardan Zentürk-Star
“Yunanı ezdirmez İsrail’i tehdirt ettirmezler”

 

“Dostlarım” olarak tanıtmaktan gurur duyduğum, Deniz Kuvvetleri’nin yetiştirdiği iki mümtaz komutan Cem Gürdeniz ve Cihat Yaycı’nın öncülüğünde şekillenen Mavi Vatan Doktrini’nin çok fazla düşmanı olacağı açıktır.
https://www.star.com.tr/yazar/yunani-ezdirmez-israili-tehdit-ettirmezler-yazi-1572363/

 


9-Ümit Kıvanç- Gazete Duvar
“Yanlış teşhis tehlikeli akrabalık”

 

Bütün bunların sonuna, marazdan erdem doğması umuduyla şu hükmü eklemek isterim: Bu içerikte ve bu tarzda muhalefetle, tutulan beter yoldan dönüp feraha çıkmamız mümkün değil. Asgarî demokratik kurallar anlaşması, asgarî hukuk zeminine dair sözleşme bile yapamayan muhalefet nasıl bir gelecek kurabilir? Oy üstünlüğü konusundaki bütün umudunu Kürtlerin “bağrına taş basmasına” bağlamış olmasına rağmen bütün tavrına “HDP’yle yan yana gözükmeme” kaygısının yön verdiği koca koca partilerden nasıl demokrasi ve hukuk hamlesi bekleyeceğiz?
https://www.gazeteduvar.com.tr/yazarlar/2020/09/14/yanlis-teshis-tehlikeli-akrabalik/