Köşe Yazıları Yorumsuz - 11 Eylül 2020 Cuma

11 EYLÜL 2020, CUMA
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“Didim’deki tecavüz iddiası yenilir yutulur iddia değil”

 

TARİKATLARA DAİR ÖĞRENDİKLERİM
İstanbul, Suriye ve Irak kökenli tarikat şeyhleriyle kaynıyormuş.Tarikatlar arasında “Alman ekolü”, “Rus ekolü”, “Amerikan ekolü” varmış.30 yaşında tarikat şeyhleri dolaşıyormuş Fatih’te...Fatih Nurullah adlı sapığın trilyonları varmış.Merdiven altı tarikatlar almış başını gitmiş.Cincilik, büyücülük falan tarikatçılık şemsiyesinin altına girmiş.Denetim yapılmazsa tehlike yakınmış.Diyanet, istihbarat, emniyet... Devreye girmeliymiş.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/didimdeki-tecavuz-iddiasi-yenilir-yutulur-iddia-degil-41608474



2-Nedim Şener-Hürriyet
“Bir sahtekarın profili”

 

Evet, o görüşme gerçekleşti ama Perinçek, FETÖ elebaşı ile görüşme ve fotoğraf verme teklifini geri çevirdi. Perinçek, 8 Aralık 2014’te Perinçek, Habertürk kanalında buluşmayı şöyle anlattı:
“Latif Erdoğan ve arkadaşları ziyaret ettiler. Gülen ile aynı fotoğraf karesine girmem istendi. Kabul etmedim. Ertesi gün Samanyolu TV’den emekli bir subay aradı. ‘5 milyon liradan başlar görüşmeniz, kahve içmeniz’ dedi.”
Bir gün sonra da o subayın adını Ulusal Kanal’da açıkladı: Erol Mütercimler..
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/bir-sahtekarin-profili-41608458



3-Abdülkadir Selvi-Hürriyet
“İYİP Sözcüsü Ağıralioğlu: Erdoğan gitsin diye bir siyasi cinnet içinde olmayız”

 

Bu çabaların Demirtaş’ı sevimlileştirme gayreti olduğunun farkındalar. Ama bunun için Demirtaş’ın bir bedel ödemesi, özeleştiri yapması gerektiğini düşünüyorlar. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ile konuştum. “HDP, PKK’ya karşı devletin yanında yer alırsa, biz demokrasi taleplerine destek verebiliriz” dedi. Ağıralioğlu, ilke bazlı olarak baktıklarını söyledi. “Yoksa Recep Tayyip Erdoğan gitsin diye bir siyasi cinnet içinde olmayız” diye konuştu.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/iyi-parti-sozcusu-yavuz-agiralioglu-erdogan-gitsin-diye-bir-siyasi-cinnet-icinde-olmayiz-41608464



4-Kerem Alkin-Sabah
“V toparlanma ve istihdam”

 

Günümüz merkez bankacılığının önde gelen 'doktrin' merkezlerinden ABD Merkez Bankası'nın (FED) 2008 küresel finans krizinden bu yana ABD ekonomisinin büyüme ve istihdam dengelerini gözeten ve neoklasik 'ortodoks' para politikası yaklaşımlarını terkederek, elindeki bilanço ve yeni tarz para politikası enstrümanlarının tümünü seferber ettiği bir ortamda, umarım TCMB üzerinde basma kalıp 'psikolojik baskı'ları sürdüren bizim 'demode ortodoks'çular bir an önce uyanırlar. Çünkü, şu an için önceliğimiz üretim, ihracat, büyüme ve istihdam.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2020/09/11/v-toparlanma-ve-istihdam



5-Tamer Korkmaz-YeniŞafak
“Gladyonun yolları büklüm büklüm kolları”


Kemalist ayaklarında ekranlarda dolaştırılan Laikçi Taş Kafa Trol Erol’un Paralel Bağlantıları ise ayrı bir dosya tutuyor…Bu minvaldeki bir sahne, DOSYATV.COM’da yayınlandı:“Erol Mütercimler, 1996’da Doğu Perinçek’e Fetullah Locaefendi ile buluşması için 5 milyon dolar teklif etmiş!”O tarihte “Erol Mütercimler’in Fetullah adına böyle bir teklif yaptığı ve ret cevabı aldığı” bilgisi, ilk kez 2006’da Tempo dergisinde Doğu Perinçek tarafından açıklandı…Perinçek bu tekliften 2104’te Habertürk’teki röportajda da bahsetmişti.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/tamerkorkmaz/gladyonun-yollari-buklum-buklum-kollari-2056194

 

 

6-Akif Beki-Karar
“Perinçek’in oğlunu karıştırmasak”

 

Kınayalım, yerelim, gülüp tefe koyalım...Yine de kendisi şahsen karışmadığı sürece, Perinçek’in oğlunu bu işe karıştırmayalım derim. Tarih mezunu Sadık Can Perinçek, sınavını kazanarak Dışişleri’nde meslek memurluğuna girmiş. Bileğinin hakkıyla kazandıysa, torpil kayırma yoksa ne diyebiliriz! Babası Doğu Perinçek diye ayrımcılığa mı uğratılsa, hakkı mı yenseydi? Kimin oğlu olduğu bir avantaj sağlamamalı. Ama suç da olamaz. Aksi ispat edilmedikçe bize tebrik etmek düşer. Başarılar dilerim.
https://www.karar.com/perincekin-oglunu-karistirmasak-1584796

 

 

7-Yılmaz Özdil-Sözcü
“Koltukta oturanlar ve ayakta duranlar”

 

Sonra?19 Mayıs'ın virüsün yayılmasına sebep olduğu ortaya çıktı.19 Mayıs törenleri derhal yasaklandı.Sonra?Atatürk Havalimanı'nın salgına sebep olduğu ortaya çıktı.Atatürk Havalimanı derhal yıkıldı, dezenfekte edildi.Sonra?30 Ağustos'un virüsün yayılmasına sebep olduğu ortaya çıktı.30 Ağustos törenleri derhal yasaklandı.Sonra?Asrın liderimiz bilimsel olarak izah etti.“Felaketin sebebi plajlar” dedi.Bitti denilen salgının plajlarıyla ünlü şehirlerimiz (!) Ankara ve Konya'da patlamış olması, asrın liderimizi bilimsel olarak kanıtladı.Sonra?Salgına aslında restoran ve kafelerde müzik dinleyenlerin sebep olduğu tespit edildi.Bu bilimsel yaklaşıma göre, lokantaya gitmende sakınca yoktu, ama müzik dinleyerek yemek yersen, virüs bulaşıyordu.Aşı filan icat etmen lüzumsuzdu.Müziği kısman yeterliydi.En son?Salgının gerçek sebebi nihayet bulundu.Metrobüste, belediye otobüsünde ve metroda ayakta duranlar!
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/yilmaz-ozdil/koltukta-oturanlar-ve-ayakta-duranlar-6032314/

 

 

8- Aytunç Erkin-Sözcü
“Akıl sağlığımı bozmak için 187 gün hücrede tek başıma bırakıldım”

 

Barış'ın şu tespitleri ve çağrı önemli: “Tutuklanmama bahane olan sürecin fitilini ateşlemek kendilerini gazeteci olarak tanıtan bazı isimlere verildi. Çok açık söylüyorum: Onlar gazeteci ise bana gazeteci demesinler. 9 yıl önce de FETÖ kumpasıyla yargılanırken Türk medyasının nasıl örgütün kuklası haline geldiğini isim isim gördük. O dönemin artıkları ve yeni bavulcu adayları tarihten hiç ders çıkarmamış görülüyor. Bugün nasıl ki o Silivri Cezaevi'nde kalan dönemin tetikçi kalemlerini hatırlayan dahi yoksa bugünün tetikçileri de gün gelecek bir peçete gibi buruşturulup atılacak. Kendinizi kullandırtmayın. Bu süreçte SÖZCÜ'ye yanımızda durduğu için teşekkür etmek istiyorum ve gazetecilik bayrağını dalgalandırdıklarını görmek bizleri motive etti.”
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/aytunc-erkin/akil-sagligimi-bozmak-icin-187-gun-hucrede-tek-basima-birakildim-6032283/



9-Nuh Albayrak-Star
“Türkiye’nin terör sorunu CHP’nin ise Kürt sorunu var”

 

Oysa Cumhuriyet’in ilk yıllarında tam aksi yapılmıştır. Osmanlı’nın eyalet ve sancaklara “Kürdistan, Lazistan” isimleri verme özgüvenine karşılık, İttihatçı kalıntısı ırkçı CHP kafası, kafatası ölçerek Türklerin üstün ırk olduğunu ispatlamaya çalışıyordu. Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt öncülüğünde “Andımız” yazarı Reşit Galip ve CHP’nin dindar(!) başbakanı Şemsettin Günaltay gibi ırkçı isimlerin oluşturduğu 10 ekip, Anadolu’nun 10 değişik bölgesinde 40 bin kişinin kafa yapısını ölçmüştü. Sonuçları 18 Eylül 1930 günü açıklayan Millî Eğitim Bakanı Bozkurt, “Bu memleketin kendisi Türk’tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır, o dahizmetçi olmak, köle olmaktır” demişti.(1)
Bu ırkçılık cinnet noktasına ulaşmış ve 1 Ağustos 1935 günü Mimar Sinan’ın mezarı açılarak kafatası ölçülmüştür. (2)
https://www.star.com.tr/yazar/turkiyenin-teror-sorunu-chpnin-ise-kurt-sorunu-var-yazi-1571671/



10-Cem Küçük-Türkiye
“MİT Kanunu ve Türkiye Düşmanları”

 

Bir de bunlara destek olmak için adliyelere giden var. CHP ve HDP’den bir heyet her zamanki gibi oradaydı. “Gazetecilik suç değildir” gibi ikna edici olmayan argümanlar kullanıyorlar. Madem yaptığınızın suç olmadığını düşünüyorsunuz o zaman benzer haberleri gene yapın. Ne duruyorsunuz? Millî güvenliği ihlal edin görelim!
Karanlık Oda, her zaman aynısını yaptı. FETÖ’cülerin Karşı gazetesinde çalıştılar. “Bazı gizli belgeleri bize MİT verdi” dediler. Sırf AK Parti karşıtlığı ve Başkan Erdoğan nefretinden dolayı FETÖ’yle iş birliği yaptılar. Her zaman da çamura yattılar. Ne kadar Türkiye düşmanı varsa Odatv ile iş birliği yapmıştır.
https://m.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/cem-kucuk/615250.aspx



11-Armağan Kuloğlu-Yeniçağ
“Doğu Akdeniz için yeni stratejiler”

 

Yeni stratejiler;Aslında yeni olmayan aşağıdaki bazı stratejiler medya organlarında yer almıştır.
1. KKTC ve Libya'da deniz ve hava üssü kurulması,
2. KKTC Geçitkale'deki İHA ve SİHA üssünün güçlendirilmesi,
3. KKTC'ye takviye güç gönderilmesi ve ortak tatbikat,
4. Kapalı Maraş'ın açılması,
5. Yeni NAVTEX'ler ilanı,
6. S-400'lerin gerilim bölgesini de kapsayacak şekilde aktif duruma getirilmesidir.
Bunlardan ilk beşi halen uygulanan veya uygulama hazırlığı yapılan hususlardır. Ancak S-400'ün aktif hale getirilmesi ve mevcut tehdide yönlendirilmesi son derece önemli ve etkili olacaktır. Zaten otoriteler, sistemin bir saatte aktif hale getirileceğini medyada açıklamışlardır.
1. KKTC ve Libya'da deniz ve hava üssü kurulması,
2. KKTC Geçitkale'deki İHA ve SİHA üssünün güçlendirilmesi,
3. KKTC'ye takviye güç gönderilmesi ve ortak tatbikat,
4. Kapalı Maraş'ın açılması,
5. Yeni NAVTEX'ler ilanı,
6. S-400'lerin gerilim bölgesini de kapsayacak şekilde aktif duruma getirilmesidir.
Bunlardan ilk beşi halen uygulanan veya uygulama hazırlığı yapılan hususlardır. Ancak S-400'ün aktif hale getirilmesi ve mevcut tehdide yönlendirilmesi son derece önemli ve etkili olacaktır. Zaten otoriteler, sistemin bir saatte aktif hale getirileceğini medyada açıklamışlardır.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/dogu-akdeniz-icin-yeni-stratejiler-56793yy.htm

 

 

12-Orhan Uğuroğlu-Yeniçağ
“Erdoğan’ı üzecek net hukuki görüş”

 

Recep Tayyip Erdoğan 3. kez cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? Günün sorusu budur. Erdoğan'dan ve AKP'den bu konuda açıklama yapılmazken, ilk önemli mesajın MHP lideri Devlet Bahçeli'den "2023'de adayımız muhterem isim Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye gelmesi sadece algı operasyonu değil anayasayı çiğneme hazırlığıdır.Defalarca, Erdoğan 3. Kez aday olamaz diye yazdım ki bu kez sözü hukukçulara bırakmak istiyorum.İlk konuğum 62 yıllık duayen hukukçu Prof. Dr. Hikmet Sami Türk.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/erdogani-uzecek-net-hukuki-gorus-56800yy.htm

 

 

13-Fikret Bila-T24
“Sorun icat et çöz politikası”

 

Ciddi bilim insanları tehlikenin boyutlarını anlatmaya çalışıyorlar, iktidar mensupları mitinglerde, düğünlerde geziyor. İşsizlik kartopu gibi büyüyor. İş yerleri kepenk indiriyor. TÜİK işsizlik oranını yüzde 13,4, işsiz sayısını 4,1 milyon kişi olarak açıkladı. 2 milyon kişi de artık çalışmıyormuş…Ekonomistlere bakıyorsunuz, onların yaptığı hesaba göre işsizlik en az yüzde 24, işsiz sayısı da 10,5 milyon.Gündemde işsizlik sorunu ve onu çözmeye yönelik bir proje var mı, yok. Enflasyon sorunu çözüldü mü, yok. Bir dolar 7,50 TL sınırına dayandı, buna çözüm var mı, yok. 431 milyar olan dış borç TL’nin değer kaybetmesiyle her gün kabarıyor, bir çözüm var mı, yok.Sonuç bu…
https://t24.com.tr/yazarlar/fikret-bila/sorun-icat-et-coz-politikasi,27959