"Habur terörün kapısı oldu"

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bedri Gültekin başkanlığındaki Parti heyetimiz, İskenderun Esnaf Odalarını ziyaret etti.

Tarih:

Hatay Esnaf Odaları Başkan Vekili ve İskenderun Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, “Habur, PKK ve PYD’nin en büyük sınır gelir kaynağıdır” dedi ve şu soruları sordu: “Bu izin niçin verildi? Halen neden göz yumulmaktadır? Kürt devletinin kurulması planları halen gündemde, o zaman 40 bin şehidi neden verdik? Anne ve babalara yazık değil mi? Bunlara meydan veren kimdir?”

 

 

İNCİRLİK VE HABUR HATAY’I İLGİLENDİRİR

 

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bedri Gültekin başkanlığındaki heyet, İskenderun Esnaf Odalarını ziyaret etti. Esnaf Odaları Birliği’nde yapılan ziyarette, güneyin kanayan yarası İncirlik ve Habur gündeme geldi. Gültekin, ABD’nin Kürt planının aslında ikinci İsrail planı olduğunu ve ABD’nin bu planı hayata geçirmek için uğraştığını, ancak mümkün olmadığını söyledi. Gültekin, partisinin çözüm önerisini şöyle özetledi: “İncirlik Üssü’ne el konulur, o zaman plan bozulur. Çünkü PKK’ya destek buradan gitmektedir. Yine İncirlik, Barzani’ye ‘referandum’ yapması için cesaret veriyor.

 

İncirlik üssü bir yabancı devlet tarafından Türkiye’ye karşı her türlü melanetin kullandığı merkezdir. Habur Barzani açısından nefes borusudur. Habur’u kapattığınız zaman Barzani üç gün dayanamaz. Hükümet bu kararı almazsa Eylül ayı başında biz yürüyüş düzenliyoruz.”

 

 

‘PKK HATAY BÖLGESİNE TALİP’

 

Görüşmede, Hatay’ın savaş bölgesi olduğu, bu durumun kredilere yansıdığı ve PKK’nın bu bölgeyi almak istediği dile getirildi. Hatay Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, önce bazı sorularla tepkisini ifade etti: “İncirlik’in kurulmasına izin veren kimlerdi? Habur, PKK ve PYD’nin en büyük sınır gelir kaynağıdır. Bu izin niçin verildi? Halen neden göz yumulmaktadır? Kürt devletinin kurulması planları halen gündemde, o zaman 40 bin şehidi neden verdik? Anne ve babalara yazık değil mi? Bunlara meydan veren kimdir?” Fırat şöyle devam etti: “Bunlar günübirlik politikalarla çözülemez. Türkiye 15 Temmuz’da uçurumun kenarından döndü. Ben de katıldım, sağcısı, solcusu, emekçisi oradaydı. Yalnızca, zengin işadamlarını göremedik...”