Zekin Ön Gaziantep İl Kurultayımız Gerçekleşti

Genel Başkan Yardımcılarımız Şule Perinçek ve Mehmet Bedri Gültekin'in katılımıyla Gaziantep İl Kurultayımız yapıldı.

Tarih:

Zeki Ön Gaziantep İl Kurultayı / 22 Mayıs 2016

1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

Gaziantep İl Örgütümüz, İl Kurultayını gerçekleştirdi. Kongreye 1979 yılında PKK tarafından şehit edilen Gaziantep’in önderlerinden Zeki Ön adı verildi. Genel Başkan Yardımcılarımız Şule Perinçek ve Mehmet Bedri Gültekin de kurultaya katıldılar. Kongreye mevcut başkan M. Lütfi Günnur Ünverdi tek aday olarak girerek yeniden il başkanı seçildi. Kongrede il başkanıyla birlikte 20 kişilik il yönetim kurulu ve 3 kişilik disiplin kurulu seçildi.


Kongrenin açılış konuşmasını Genel Başkan Yardımcımız Şule Perinçek yaptı. Şahin Beylerin, Karayılan’ların torunları hoş geldiniz diyerek Kongrenin açılış konuşmasına başlayan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek konuşmasını “ biraz ötemizde bir vatan savaşı veriliyor, hendeklerin öteki tarafında bize silah çekmişler, onları o hendeklere gömmeye hazır mısınız? Şeklinde sorarak sürdürdü. Evet sesleri ve alkışlardan sonra devam eden Perinçek, hendeklerin arkasındaki teröristleri destekleyen devletler olduğunu ifade ederek, “o devletleri de sınırlarımız ötesinde ve sınırlarımız içinde hendeklere gömmeye hazır mısınız?” şeklinde sordu. Salondan evet sesleri ve alkışlar yükseldi.


Zeki Ön günleri geliyor diyerek sözlerine devam eden Perinçek, Türkiye cephesini kurma günlerinin geldiğini ifade ederek Halfeti’den gelen HDP’nin %80’lerden %20’lere düştüğü bilgisini paylaştı. Bu nedenle Gazianteplilere önemli görev düştüğünü ifade eden Şule Perinçek, vatanın birliği ve bütünlüğüne Gazianteplilerin; Türk’üyle Kürt’üyle birlikte yaşayarak, birlikte yaşama kültürünü büyüterek, bu kültürü Türkiye’ye öğreterek önemli bir görev yaptığını ifade etti.


Konuşmasında Gaziantep’in ekonomideki önemine de değinen Genel Başkan Yardımcımız Şule Perinçek, Türkiye’nin ticaretinin, üretiminin ve sanayisinin merkezinde Gaziantep’in olduğunu ifade etti. O nedenle Türkiye ekonomisinin sorumluluğunun Gazianteplilerin üzerinde olduğunu anlatan Perinçek, savaş alanında kazanılan başarı eğer ekonomik başarıyla taçlandırılmazsa bağımsızlığın çok kolaylıkla kaybedileceğini ifade etti.


Faaliyet raporunun okunmasından sonra söz alan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, konuk konuşmacı olarak çıkmadığını çünkü Gaziantepli olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. 10 gündür bu bölgede çalıştığını söyleyen Gültekin Kilis’in %66 oy oranıyla AKP’nin en yüksek oy aldığı yerlerden biri olduğunu anlatarak böyle bir ilde Sanayi ve Ticaret odasının da doğal olarak AKP’yi desteklemiş olacağını ifade etti. Gültekin, Kilis Sanayi ve Ticaret Odasıyla birlikte basın toplantısı yaptıklarını anlatarak oda başkanının, Kilis’in sorununun düzelmesi için Türkiye’nin dış politikasının düzelmesinin gerektiğini söylediğini ifade etti. Oda başkanının Suriye’deki olayların sorumlusunun Türkiye olduğunu söylediğini ifade eden Gültekin Kilis’e düşen füzelerin de sorumlusunun Türkiye’nin dış politikasının olduğunu söylediğini anlatarak Türkiye’nin Şam’la barışması gerektiğini Kilis Sanayi ve Ticaret Odasının net olarak ifade ettiğini anlattı.


Kilis Sanayi Ticaret Odasının Vatan Partisi programına gelmiş olduğunu anlatan Mehmet Bedri Gültekin onları Vatan Partisi programına getirenin Türkiye’nin gerçekleri olduğunu ifade etti.


Kilis, Şanlıurfa, Hatay ve Gaziantep’te yaptığı çalışmalarında 4 sistem partisinin çöktüğünün görüldüğünü anlatan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, bu partilerin karşısında seçenek olarak bir tane Vatan Partisi olduğunu söyledi. Gültekin bu gerçeğin herkes tarafından görüldüğünü, hissedildiğini ve herkesin bu gerçeğin gereği adımını atmak üzere olduğunu anlattı.


Türkiye, İran, Irak ve Suriye arasında işbirliği


Konuşmasına Türkiye’nin vatan savaşı yürüttüğünü anlatarak devam eden Gültekin, bu vatan savaşının tarafı olduklarını ifade etti. Bu durumun Gaziantep’i özellikle ilgilendirdiğini anlatan Gültekin, vatan savaşını başarıya ulaştırmanın en önemli şartının Türkiye, İran, Irak, Suriye arasında işbirliği olduğunu anlattı. Gaziantep’in bu ülkelerle işbirliği yapma mücadelesinin başında olan illerden biri olduğunu anlatan Mehmet Bedri Gültekin, düğümün Gaziantep’te, Kilis’te, Hatay’da çözüleceğini ifade etti. Gültekin şöyle devam etti; ” ..buna göre bir eylem programımız olacak.. Gaziantep’ten Türkiye’yi kim yönetiyorsa, Ankara’da kim varsa onun üzerinde öyle bir baskı yaratacağız ki Şam’a gitmeye mecbur kalacak, Bağdat’a gitmeye mecbur kalacak. Türkiye kendi yerini yeniden tarif edecek. O yeniden tarif etmeyi sağlayacak olan örgütlü kamuoyu baskısıdır. Onu yaratmak da bizim görevimiz.


Bu nedenlerle her zamankinden daha çalışkan olacağız. Her zamankinden daha disiplinli olacağız. Her zamankinden daha fedakâr olacağız, deyim yerindeyse gecemizi gündüzümüze katacağız ve bu ülkenin önünü açacağız. Bu ülkenin ihtiyacı olan o büyük değişimi gerçekleştireceğiz.”


Kongreye adı verilen 1979 yılında PKK tarafından şehit edilen Gaziantep’in önderlerinden Zeki Ön’ün kardeşlerinin de katıldığı kongrede Divan Başkanlığını Av.Coşkun Koçak’ın yaptığı heyet yürüttü. Kongrede mevcut başkan M.Lütfi Günnur Ünverdi tek aday olarak katıldığı seçimlerde yeniden seçildi.