Yunanistan'ı Ege Denizindeki Adalarımızın İşgaline Son Vermeye Davet Ediyoruz

26 Nisan'da Kuşadası'nda, Türkiye’nin bağımsızlığını, egemenliğini ve Ege Denizindeki haklarımızı savunacağız.

Tarih:

 

Genel Başkanımız Doğu Perinçek bugün Partimizin Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Yunanistan’ı Ege Denizi’ndeki adalarımızın işgaline son vermeye davet etti. Perinçek’in açıklamaları şöyle:

 

EGE DENİZİ’NDE 150’DEN FAZLA

ADA-ADACIK VE KAYALIĞIMIZ VAR

Ege Denizi’nde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ait 152  ada-adacık ve kayalık bulunmaktadır.

Bunlar Osmanlı İmparatorluğu’ndan velayet yoluyla Türkiye Cumhuriyeti’ne geçmiştir.

Yunanistan, ada ve adacıkların bazılarına kendi kıyıdaş adalarında yapmadığı devlet uygulamaları yapmaktadır.

Söz konusu adalardan 16 adedi ile bir kayalığın 2004 yılından başlayarak fiilen işgal edildiği tarafımızdan tespit edilmiştir.

 

ULUSLARARASI ANTLAŞMALARA

GÖRE DE ADALAR BİZİMDİR

1923 Lozan Antlaşması’nın 12. maddesi ile Yunanistan’a 9 ada ve 15. maddesi ile İtalya’ya 14 ada verilmiştir.

Lozan Antlaşması’nın 15. maddesine ek olarak konulan 2 No’lu haritada, İtalya’ya verilen toplam 14 adanın isimlerinin altı kırmızı ile çizilmiştir.

Söz konusu 14 adanın egemenliği, 1947 Paris Antlaşması ile Yunanistan’a devredilmiştir. Devredilen adalar arasında, Yunanistan tarafından 2004 yılında işgal edilen adalar yoktur.

 

1932 TÜRK-İTALYAN

MUTABAKAT ZAPTI GEÇERSİZDİR

         4 Ocak 1932 tarihli Türk-İtalyan Anlaşması ile Güney Ege Bölgesi’ndeki adaların aidiyeti ismen belirlenmiştir. Yunan Hükümetleri’nin sürekli olarak gündeme getirdiği 28 Aralık 1932 tarihli Türk-İtalyan Mutabakat Zaptı’nın hukuki geçerliliği yoktur. Çünkü anılan zabıt Milletler Cemiyeti tarafından onaylanmamış ve tescil edilmemiştir. Milletler Cemiyeti Sözleşmesi’nin 18. maddesine göre uluslararası sözleşmeler sekreterya tarafından tescil edilmelidir. Hiçbir antlaşma veya uluslararası sözleşme, tescil edilinceye kadar bağlayıcı olmayacaktır. 1939 yılında İngiliz Savaş Ofisi tarafından çizilen haritada da sadece 4 Ocak 1932 tarihli anlaşma vardır ancak 28 Aralık 1932 tarihli Mutabakat Zaptı yoktur.

        

ABD HARİTALARINA GÖRE DE

ADALAR TÜRKİYE’NİNDİR

1957 tarihli Amerikan haritasında Menteşe/Dodecanese Adaları (12 ada) sınırları belirtilmiş olup Yunanistan’ın işgal ettiği adalar, bu adaların sınırları içinde bulunmamaktadır.

         İşgal edilen Türk adalarındaki Yunan askerlerinin faaliyetleri yakından izlenmektedir.

Girit Adası’nın etrafındaki beş Türk adası da Yunanistan tarafından işgal edilmiştir.

 

YUNAN İŞGALİ ULUSLARARASI

ANTLAŞMALARA AYKIRIDIR

         Yunanistan, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 150’den fazla ada-adacık ve kayalığı işgal etmek suretiyle, 1923 Lozan Antlaşması’nı ve 1947 Paris Antlaşması’nı açık olarak ihlal etmiştir. Ayrıca, Helsinki Nihai Senedi’nin, “Sınırların ihlal edilmezliği” ve “Devletlerin toprak bütünlüğüne saygı” ilkeleri, Yunanistan tarafından ihlal edilmiştir.

 

İŞGAL ULUSAL HAK VE

ÇIKARLARIMIZIN İHLALİDİR

Söz konusu ada-adacıkların işgali ile topraklarımızın haksız–hukuksuz kullanımı yanında karasuları, kıta sahanlığı ve hava sahamızın kullanımında da sorunlar doğmaktadır.

İşgal ile; Ege Denizi’nde kıyılarımıza sıkışmamız, deniz altı zenginliklerimizden ve uluslararası açık deniz olanaklarından yararlanamamamız amaçlanmaktadır.

Yunanistan bu alanlarda da haksız kazanç sağlamaya çalışmaktadır.

 

AKP İKTİDARINI UYARIYORUZ

Vatanseverler Partisi olan VATAN Partisi, vatan topraklarının bir karışının terk edilmesine, işgaline ve milli çıkarların zarar görmesini kabul etmeyecektir.

AKP iktidarını uyarıyoruz.

Topraklarımızın işgaline, deniz hak ve çıkarlarımızın kaybedilmesine göz yumulması vatana ihanet suçunu oluşturur. Türk Ceza Kanunu’nun 302. Maddesi’ne göre, devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılır.

Hükümeti  görevini yapmaya davete ediyoruz.

 

YUNANİSTAN İŞGALE

DERHAL SON VERMELİDİR

Yunanistan, işgal ettiği Türk topraklarındaki Yunan bayrağını indirmeli,  askerlerini ve vatandaşlarını derhal geri çekmeli ve devlet uygulamalarına son vermelidir.

Ege Denizi’nin; uluslararası hukuk kuralları, hakkaniyet ve iyi komşuluk ilkeleri ile sınırlara ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde bir dostluk denizi olmasını temenni etmekteyiz.

Türk ve Yunan halklarının dostça ve huzur içinde yaşaması ve ilişkilerin geliştirilmesi iki ülkenin de çıkarınadır.

Vatan Partisi olarak bütün komşularımızla ve Yunanistan’la sorunlarımızı barışçı yöntemlerle ve dostane şekilde çözmek kararlılığındayız.

Yunanistan Hükümeti’nin bu dostane çağrıya uygun davranacağını umuyoruz.

 

YUNANİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE

 MEKTUP GÖNDERİYORUZ

İki hafta önce, FRONTEX kapsamında Türk Eşek Adası’nda konuşlu birimi bulunan AB ve Letonya’ya uyarı mektupları vermiştik.

Vatan Partisi’nden bir heyet bu açıklamalarımızı içeren bir mektubu Yunanistan’ın Ankara’daki büyükelçiliğine verecektir.

Ayrıca resmi posta ile de iletilecektir.

 

 

 

 

 

 

MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ

MİLLİ DAVA İÇİN YÜZECEK

Milli yüzücümüz Alper SUNAÇOĞLU, 23 Nisan 2015 Salı günü saat 10 00’da, Didim’den Aydın il sınırlarımız içinde olan Bulamaç Adası’na yüzecektir.

Yüzücümüze örgütümüz destek verecektir.

Vatan Partisi milli sınırlarına sahip çıkacaktır.

 

EGE’DE DOSTLUK VE BARIŞ İSTİYORUZ

Ege Denizi, Türkiye ile Yunanistan’ı birleştiriyor.

Ege Denizi, düşmalık alanı değil, dostluk denizidir.

Ege’nin iki kıyısında barış ve huzur içinde yaşanmasını arzu ediyoruz.

Yunanistan hükümetine ve Yunan halkına kardeşlik ve dostluk duygularımızla, selamlarımızı yolluyoruz.

 

152 ADA VATANDIR MİTİNGİ

26 Nisan 2015 Pazar günü saat 15.00’de Aydın Kuşadası’nda, işgal altında olan 152 adamızla ilgili olarak bir miting yapacağız. Kuşadası El Heykeli önünde düzenlenecek olan mitingde Türkiye’nin bağımsızlığını, egemenliğini ve Ege Denizindeki haklarımızı savunacağız. Tüm halkımızı davet ediyoruz.