Yücel'den seçmene mesaj: Büyük başarıların hiçbirini sandıktan çıkarak yapmadık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa İlker Yücel, seçim sonuçları üzerine seçmenine seslendi

Tarih:

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa İlker Yücel, 31 Mart seçimlerini değerlendirdi ve seçmenlerine seslendi.

 

Yücel'in mesajı şöyle:

 

"Değerli dostlar,

 
Öncelikle şu bilgiyi paylaşalım: Türkiye genelinde aldığımız oy, 124 bin. Bunların 105 bini büyükşehir oyları.

 

30 büyükşehirdeki oylarımız 89 binden, 105 bine yükseldi.

 

İstanbul'da Büyükşehir Belediye seçimindeki oy oranımız ise 15 binden 20.647'ye yükseldi.

 

Partimden görevi alır almaz, alanının uzmanı arkadaşlarımla birlikte İstanbul'un sorunlarına somut çözümler geliştirdik. Bunu "7 tepeli İstanbul'a 7 renk" başlığıyla ifade ettik. Detaylı çözüm önerilerimiz övgü ve ödül aldı ama oy alamadı.

 

Hayal satmadık, ölçüsüz vaatlerde bulunmadık, yalan söylemedik. Belediye bütçesinin nasıl yağmalandığını ve nasıl değerlendirilmesi gerektiğini detaylarıyla anlattık. "Herkese gülelim" samimiyetsizliği içinde olmadık ve rant-beton anlayışını doğrudan hedef aldık.

 

Karşımızdaki adayların neden inşaatçı olduğunu sorduk ve kamu eliyle yaratılan vurgunlara kentsel dönüşüm mağduru mahallelilerle birlikte karşı çıktık. Süslü laflarla konuşmak yerine vurgun belediyeciliğinin özüne indik.

 

Üreten Türkiye ve Üreten Belediye vurgusu yaparak işçilerimizle buluştuk, son gün İstanbul'un son köylerinden birinde köy kahvesinde çiftçilerimizle birlikte üretim vurgusu yaptık. Ülkemizin ve belediyelerin borç batağında olduğuna dikkat çektik.

 

Sert kutuplaşma sonucu seçmen esas gündemden koptu.

 

Gerilim, yurttaşlarımızı ekonomide çözümü olmayan, kamu kaynaklarını satarak ayakta kalmaya çalışan Ak Parti'ye ve sırtını PKK partisine dayayarak başarı peşinde koşan CHP'ye yönlendirdi. PKK/HDP bu durumdan memnun.

 

Sorunları yaratan anlayışa, Ak Parti'ye oy vererek çözümlere ulaşılabilir mi? Diğer yandan PKK partisiyle kol kola girerek Atatürkçülük yapılır mı? Elbette Vatan Partisi bunları anlatmakta eksik kaldı ama şunu söylemek zorundayız: Seçmen üzerine gelen kamyonu izliyor.

 

Türkiye üretim devrimiyle borç batağından çıkarak önünü açacaktır. Ak Parti'nin bunu yapabilecek yetenekte olmadığı görünüyor. Borç dilenen hükümetler dönemi bitti. Üreticiler yeniden milletin efendisi olacak.

 

Hayat ve öğrenme süreci seçimlerden sonra da devam ediyor.

 

Vatan Partisi çalışma tarzını gözden geçirerek doğru programı anlatmanın etkili yollarını üretecektir. Bize seçim sonuçları işlemez. Arkada bıraktığımız dönemdeki büyük başarıların hiçbirini sandıktan çıkarak yapmadık. Silivri duvarını sandıktan çıkarak yıkmadık. Zorluklardan, olanaksızlıklardan korkmayız.

 

Türkiye hükümet sorununun gündemden düşmeyeceği bir arayış dönemine girmiştir. ABD, PKK ve FETÖ'sünü kurtarmak için pusuda. Ekonomik kriz derinleşiyor.

 

Vatan Partisi şimdilik sandıktan çıkamıyor ama bir fedai müfrezesi gibi zor zamanda tarih sahnesine çıkar...

 

Yaptık, yaparız. Cumhuriyet ve vatan düşmanları iyi bilir..."