Yargıtay’a HDP Çağrısı

İzmir İl Başkanımız Dr. Rifat Mutlu, HDP’nin kapatılması için Yargıtay Başsavcılığının dava açmasının hukukun gereği olduğunu söyledi.

Tarih:

İzmir İl Başkanımız Dr. Rifat Mutlu, HDP’nin kapatılması için Yargıtay Başsavcılığının Anayasa Mahkemesinde dava açmasının hukukun gereği olduğunu kaydetti. Dr. Mutlu, açıklamasında HDP’nin Meclis’te PKK sloganlarıyla eylem yaptığını ve bu eyleme katılanların dokunulmazlıklarının kaldırılmasının artık ertelenemeyeceğini belirtti.

 

Açıklamasında “Millet yürüyüşlerde, cenaze törenlerinde ‘Meclis’te PKK istemiyoruz’ diye bağırıyor. PKK ise Mecliste slogan atıyor” ifadelerine yer veren İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu, şu hatırlatmaları yaptı: “HDP, geçen Aralık ayı sonunda Diyarbakır’da ‘Demokratik Toplum Kongresi” toplayarak, Kürdistan’da özerklik ilan etmişti. Son günlerde Suriye’nin kuzeyinde federe Kürt devletinin ilanı yeniden gündeme gelmiştir. ABD ve İsrail, Türkiye’de hendeklere gömülen PKK’yı Suriye’de devletçik yapmak istiyor. Bu koşullarda, bölücü teröre karşı milletçe ve devlet- çe topyekûn mücadele yakıcı görevdir. Bölge ülkeleri ve Rusya ile işbirliği, vatan bütünlüğünün sağlanması için gündemdedir.”