Yalçın Büyükdağlı'dan Aydın değerlendirmesi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yalçın Büyükdağlı, Aydın'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Tarih:

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şu anda üç aday var. Vatan Partisi adayı olarak Yalçın Büyükdağlı, CHP’den şu andaki başkan Özlem Çerçioğlu ve AKP adayı Mustafa Savaş. MHP, AKP’yi; İyi Parti CHP’yi destekliyor.


Kurallara aykırı üretim yapan Jeotermal Tesisleri Aydın ovasının canına okuyor. Tesislerin çoğu Germencik, İncirliova, Aydın merkezi (Efeler) gibi dünyanın en güzel incirinin yetiştiği bölgelerde. İncir ölüyor. Aydın ovasında artık incir zeytin bahçeleri değil, tesislerin boruları ve buhar bulutları ön planda. Tabii bir de yeraltından sıcak su ve buharla birlikte çekilip ova ve akarsulara salınan zehirli maddeler. Oysa Jeotermal enerji üretim teknolojisine göre yeraltından çekilen maddelerin aynen geldiği yere gönderilmesi zorunlu. Jeotermal kaynaklara ilgili 5686 sayılı yasa bunun için çok ağır yaptırımlar getirmiş. Ama firmalar ile ruhsat vermek ve denetlemekle yetkili kurumlar bu yasayı çöpe atmış durumdalar. Aydın ovasındaki otuzun üzerindeki tesis, gecekondu usulü üretim yapıyor. Doğrudan ya da dolaylı olarak yetkili kurumlar da bu cinayete gözlerini kapatıyor.

 

Ruhsatları Valilik veriyor. Valilik denetim görevini yerine getirmiyor. Büyükşehir Belediyesi ise muhtemelen önemli çıkarlar nedeniyle tarım, çevre ve insan katili bu tesislerle hiç uğraşmıyor. AKP’yle bu konuda ittifak halinde ovayı katlediyorlar. Ortaklaşa bir tarım, doğa ve çevre katliamı gerçekleşiyor. Üretici tepkili.

 

Özlem Çerçioğlu 10 yıldır Aydın’ı yönetiyor. Çapsız ve başarısız. İcraatları nedeniyle halkla ve örgütüyle arası bozuk.


Söke, Nazilli, Kuşadası, İncirliova, Çine üzerinden silindir geçmiş gibi. Aydın merkezi de hilkat garibesi kent meydanı ve eski otogar, köy garajı gibi yıkıntılarla dolu. Önceki AKP döneminin çizgisi devam ettiriliyor. Aydın ili gibi dünyanın cennet bir köşesinde tarım, çevre tahribatı hızlanarak sürdürülüyor. AKP ve Çerçioğlu ile fikir ve program temelinde yarışmak çok kolay. Türkiye’nin yalan, halkı aldatma ve soymaya dayalı seçim kültürü, parasal kaynak eşitsizliği gibi zorlukları da halkımıza dayanarak bir karınca harekatıyla aşmak için seferber oluyoruz. Tek çıkış yolu bu. Hedefimiz, Aydın ovasını, şehir ve köylerimizi bu darboğazdan çıkaracak güçlü bir seçenek yaratmak. Programı ve insan gücüyle mutlu, huzurlu, bolluk içinde bir Aydın’ı yaratacak bir seçenek. Aydın Yerel Yönetim Programımız hazır. Birkaç gün içinde kamuoyuna açıklayacağız.