Vatan ve Evlat Nöbeti 500. gününde

Vatan Partisi, Diyarbakır Anneleriyle kucaklaştı

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Diyarbakır Annelerinin, HDP İl Merkezi önündeki şanlı mücadelesinin 500. günü anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. İlk günden itibaren ailelerin yanında olan Vatan Partisi Öncü Kadın’ın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, bu önemli günde yine anneler ve babalarla birlikteydi.

 

Aileler, kendilerini ziyarete gelen heyeti, Türk bayrakları ve “Türk – Kürt kardeştir, HDP Kalleştir” sloganlarıyla coşku içinde karşıladılar. Ayvalı, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bu eylem, HDP’nin maskesini düşürdü. Annelerimiz HDP’ye kepenk kapattırdı. Sıra HDP'nin bir daha açılmamak üzere kapatılmasına geldi. Türkiye'nin dört bir yanında, evladını PKK'dan kurtarmak isteyen annelerimiz, Diyarbakır annelerini örnek almalı. Şırnak'ta, Hakkari'de, İzmir'de olduğu gibi ciğeri yanan bütün anneler ayağa kalkarsa, el ele verirsek başarırız.”

 

Aileler de “HDP kapatılsın, çocuklarımızın Amerikan askeri yapılmasına izin vermeyeceğiz” diye haykırdı. Buluşmadan sonra Vatan Partisi heyeti, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

 

Vatan Partisi Öncü Kadın, Vatan ve Evlat nöbetinin 500. gününde Diyarbakır Annelerinin yanındaydı. Ailelerin coşkuyla karşıladığı Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, “Sıra HDP’nin kapatılmasına geldi” dedi.

 

 

HACİRE ANNEYLE BAŞLAYAN VE ZAFER GİDEN MÜCADELE

 

Diyarbakır’da Hacire Annenin öncülüğüyle başlayan destansı Vatan ve Evlat nöbetinin dün, 500 günüydü. HDP’nin Diyarbakır İl Merkezi önünde kararlılıkla süren nöbette, şu ana kadar 22 çocuk PKK’dan kurtularak ailesine kavuştu. Annelerin gücü karşısında HDP, binasının kepenklerini kapatmak zorunda kaldı. Eylemler, Hakkari ve İzmir’e de yayılarak büyüdü ve Türk Milletinden büyük destek gördü.

 

 

VATAN PARTİSİ ÖNCÜ KADIN ANNELERLE BİRLİKTE YÜRÜDÜ

 

Nöbetin başladığı ilk günde olduğu gibi 500. günde de Vatan Partisi Öncü Kadın, Diyarbakır Annelerini yalnız bırakmadı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, beraberindeki heyetle, çocuklarını PKK’dan geri almak isteyen ailelerle kucaklaştı. Vatan Partisi heyeti, HDP binasına gelmeden aileler tarafından Türk bayrakları ve “Türk – Kürt kardeştir, HDP Kalleştir” sloganlarıyla karşılandı. Kitle, hep birlikte HDP binasına doğru sloganlar atarak yürüdü. Aileler, üzerinde “Evlatlarımızı HDP’den İstiyoruz” yazan siyah çelengi bina önünde bıraktılar.

 

 

DİYARBAKIR ANNELERİ VE ŞEHİT ANNELERİNİN KUCAKLAŞMASI

 

Ardından Ayvalı, burada bir basın açıklaması yaptı. “Kahraman Türk anneleri, zaferlerle ilerleyen bu tarihi direnişinizin 500. günü kutlu olsun” diyerek söz başlayan Ayvalı şöyle konuştu: “Bu, nöbet evlat nöbeti ve vatan nöbetidir. Tehdit edildiler yılmadılar, evleri kundaklandı yılmadılar. Tam 500 gündür vatanları ve evlatları için HDP-PKK’ya meydan okuyorlar. Bu mücadele bize, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine terörün, hepimizin ortak sorunu olduğunu gösterdi. Bugün Diyarbakır Anneleri başka annelerin de evlatları kaçırılmasın diye mücadele ediyor. İnsanlık için terörle mücadelede en önde görevdeler. Burada, evladı şehit edilen anneyle, evladı kaçırılan anne kucaklaşıyor. Bu eylem bize göstermiştir ki Türk kadını birleştirir.”

 

 

“SIRA HDP’NİN KAPATILMASINDA”

 

"Buradaki mücadele, HDP'nin makyajını akıttı, maskesini düşürdü. Annelerimiz, HDP Diyarbakır İl Binasına kepenk kapattırdı. Sıra HDP'nin bir daha açılmamak üzere kapatılmasına geldi. Türkiye'nin dört bir yanında evladını PKK'dan kurtarmak isteyen annelerimiz Diyarbakır annelerini örnek almalı. Şırnak'ta, Hakkari'de ve İzmir'de olduğu gibi, ciğeri yanan bütün anneler ayağa kalkarsa ve el ele verirsek başarırız."

 

 

AİLELERDEN ANLAMLI MESAJLAR:

“ÇOCUKLARIMIZ ABD ASKERİ OLMASIN”

 

Evlat nöbetindeki bir baba şu önemli mesajı verdi: “Buradan HDP’ye sesleniyorum. Vicdanlı olun ve çocuklarımızı geri getirin. Türkü Kürde kırdırmayın, çocuklarımızı Amerikan askeri yapmayın. Buna izin vermeyeceğiz.”

 

Dokuz yıl önce, 13 yaşındaki kızı zorla kaçırılan Nazlı Sancar da “Selahattin Demirtaş’a özgürlük diyenler, bizim çocuklarımızın özgürlüğü nerede? Selahattin Demirtaş katildir ve teröristtir. Evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz” diye konuştu.

 

Ailelerin ortak talebi, HDP’nin kapatılma davasının bir an önce açılmasıydı.

 

Buluşmanın ardından Vatan Partisi heyeti, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.