Vatan Partisi Öncü Kadın'ın yeni başkanı Meltem Ayvalı oldu

Kadın sorununun vatan sorunu olduğunu vurgulayan Ayvalı, Türk kadınıyla buluşmak için atağa geçeceklerini ilan etti

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın dün Ankara’da olağanüstü genel kurultayını topladı. “Vatan, üretim, eşitlik için atılım kurultayı” sloganıyla yapılan kongreye, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Genel Sekreter Utku Reyhan, MYK üyeleri Mehmet Bedri Gültekin, Oktay Yıldırım, Zeynep Küçük, Sefa Koçoğlu, Rifat Mutlu, Savaş Oruç, İnci Özdil, Ankara İl Başkanı Aykut Diş, İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu da katıldı. Ak Parti Kadın Kolları kurultaya kutlama mesajı gönderdi.

 

Kurultayın açılış konuşmasını Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül yaptı. Öncü Kadın'ın genç bir örgüt olduğunu belirten Gül, “Henüz 12 yıldır var olan Öncü Kadınımız partimizin siyasi hayatında da genç örgüttür. Artık Öncü Kadınımızı hep birlikte büyümeye, geliştirmeye başlıyoruz. Öncü Kadın kurulduğundan beri önemli görevler yaptı. Partimizin örgütlülüğü kadar Öncü Kadınımızı da örgütledik” dedi. Gül, Öncü Kadın'ın ekonomik kriz, vatan savaşı koşulları da göz önüne alındığında partinin en istikrarlı atağı olduğunu ifade etti.

‘KADIN SORUNU VATAN SORUNUDUR’

 

Gül’ün konuşmasının ardından kurultayın Divan Başkanlığı seçimleri yapıldı. Yapılan oylamanın ardından Divan Başkanlığı'na Prof. Dr. Tülin Oygür seçildi. Türkiye’nin gerçek gündemi hakkında konuşan Oygür, “Tarihin en ağır ekonomik bunalımından geçiyoruz. PKK’nın üzerine yürüdüğümüz silahlı mücadelemiz var. Doğu Akdeniz’deki riskler, Türkiye’ye ABD’nin attığı siyahi çalımlar ve FETÖ ile mücadele.... Bu büyük meselelerin her biri çok ağır. Bunun nedeninin de Türkiye’nin Atlantik sisteminden kopup Avrasya’ya dönüşüyle alakalı olduğunu biliyoruz” dedi. Oygür konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye bir sistem değişikliği içinde. Türkiye’nin Atlantik sisteminden kopup Avrasya’daki onurlu yerini alma sürecinin tek parti olarak tam içindeyiz. Vatan Partisi sisin, pusun içinden artık ortaya çıkıyor. Önümüzdeki süreçte geniş kesimlerin yönelecekleri parti olma yolunda adımlarımızı atıyoruz. Biz kadın sorunu vatan sorunudur diyoruz. Onlar cinsiyet sorunu diyorlar. Yeni genel yönetim kurulu üyelerini zorlu bir süreç bekliyor. Kadın hareketini devrimcileştireceklerine eminiz.”

‘ZORLU DÖNEMİN KAHRAMANI ARTIK KADIN’

 

Türkiye kadınının Cumhuriyet Devrimi’ni yaşadığıı, hürriyet devrimini de temsil ettiğini bildiren Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, önümüzdeki dönemde kadınların rolünün büyük olduğunu söyledi. Türkiye’nin çetin koşullardan geçtiğini ve artık ön planda kadının yer alacağını, tarih sahnesine çıkacağını ifade eden Perinçek şöyle konuştu:

 

“Emperyalist, kapitalist sistem bir kadın karakteri çizdi. Evinde tencere kaynatan, hamur yoğuran ve her gün tecavüz tehlikesi korkusu altında bir kadın... Bir de Vatan Partisi kadını var. Türkiye kadını devrimlerden Namık Kemal’lerden, Mustafa Kemal’lerden gelmiştir. Cumhuriyet devrimini yaşamış, hürriyet devrimini de temsil etmiş bir kadın var Türkiye’de. Emin olun dünyada eşi az rastlanan örnek kadındır Türk kadını. O gerçek, emekçi kadının temsilcileri sizler Öncü Kadınlarsınız. Bugüne kadar yönetimde yer alan arkadaşlarımız işte o kadının mücadelesini yürütmüşlerdir. Şimdi de çok önemli bir pusula bırakmışlardır. Devrimci kadının Türkiye’de yeniden tarih sahnesine çıkacağı bir döneme girdik. Şehit cenazelerinde selam duran kadınlara baktığımızda o dönemin kadınlarını görüyoruz. Ayakta... İşte Türk kadını o. Savaşın içinde olan, başı dik yaşayan emeğiyle Türkiye ekonomisine katkılarda bulunan kadınlardır. Türk kadını ve bizim Öncü Kadınımız emekçi, devrimci kadındır. Vatanı için, cumhuriyeti için en önde mücadele eden kadındır. O kadının önümüzdeki günlerde ön planlarda görev alacağı dönemin içindeyiz. Zorlu bir dönem var. Bu zorlu dönemin kahramanı artık kadındır.”

 

 

‘TÜRKİYE KADINI İLE BULUŞACAĞIZ’

 

Öncü Kadın'ın önündeki görevlerden de bahseden Perinçek, “Türkiye kadını ile buluşuyoruz. Öncü Kadın'ın birinci görevi; vatan savaşında ve üretim devriminin başarısında Öncü Kadın'ın Türkiye kadınıyla buluşmasıdır. Ve örgütlemeye önderlik etmesidir. Öncü Kadın olarak birinci meselemiz 40 küsür milyonluk kadınların sorunlarını bilmektir. Bu mücadeleler içinde partimizin kadınlarının geniş kitlelerle birleşmesidir” ifadelerini kullandı.

Perinçek’in konuşmasının ardından Öncü Kadın'ın faaliyet ve mali raporları delegelere sunuldu. Raporların aklanmasının ardından Öncü Kadın yeni genel yönetim kurulunu belirlemek için sandık başına gitti. Delegelerin oylarıyla Öncü Kadın Genel Başkanlığı'na Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eczacı Meltem Ayvalı seçildi.

 

 

‘DEVRİMCİ SÜRECİ KARŞILIYORUZ’

 

Seçimlerin ardından Ayvalı bir konuşma yaptı. “Yeni bir dünya kuruluyor. Yeni dünyayı; özlemlerimiz ve taleplerimizle, kendi ellerimizle yaratmak için bugün burada toplanmış bulunuyoruz” diyen Ayvalı, “Türkiye'mizin içine girdiği devrimci süreci karşılıyoruz.Türk devrimi dendiğinde kadının kurtuluş devrimi anlaşılır. Meşrutiyet döneminde eşitlik mücadelesini başlatan kadınlar, 1908 Hürriyet Devriminde yer almış, Kurtuluş Savaşı’nda cephede ve cephe gerisinde bağımsızlık mücadelesine katılmış, üretimi ve toplumsal yaşamı devam ettirmiştir. Vatanını savunurken özgürleşmiş ve üretime katılmıştır. Türk kadınının örgütlü mücadelesi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet Devriminin kadın-erkek ayırt etmeksizin ilerici önderliği ile birleşmiş ve Türk kadını daha 1935’te dünya kadınlarının gıpta ederek baktığı konuma gelmiştir Altını çizerek belirtmek gerekir ki; Türk kadını haklarını mücadele içinde kazanmıştır” diye konuştu.

 

 

‘VATAN MEVZİSİNDEYİZ VE MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİYİZ’

 

Ayvalı konuşmasında özetle şunları söyledi:

 

“İçinde bulunduğumuz durum özetle şöyledir: Ülkemiz, ABD emperyalizmine ve onun piyonlarına karşı Vatan Savaşı vermektedir. PKK ve FETÖ terör örgütlerini besleyen, şiddet üretim merkezi haline gelen, yaptırım tehditleri savuran, küstahlaşan emperyalistlerle savaşmak en çok kadınlar için zorunluluktur. Ezilen bir ülkenin kadınları da ezilir.Vatan Partili kadınlar olarak bugün bağımsız, başı dik, onurlu yaşama meviisinde, vatan mevzisiindeyiz ve evet Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Emperyalizmin cenderesinden kopuş emperyalist kültürden uzaklaşma ve onunla mücadele gündemini de önümüze koymuştur. Bencilliği, birbirinin sırtına basarak yükselmeyi, havadan kazanmayı, tüketmeyi, bağımlılığı kışkırtan; kadını metalaştıran, yalnızlaştıran yozlaşmaya karşı sevgi ve saygıyı, çalışkanlığı, paylaşmayı, üretkenliği, toplumcu ahlakı savunacağız. Üretimde, çalışma hayatında, sporda, sanatta, bilimde, siyasette kadınlar giderek artan biçimde ağırlıklarını hissettirmeye başlamıştır. Kadın hareketinin ana gündemi bu durumun geliştirilmesi olmalıdır. Sorunları çözeceğiz. Parti saflarımızdaki yanlışları düzelteceğiz.

Meltem Ayvalı geçen seçimlerde Vatan Partisi'nin Kiraz Belediye Başkan Adayı'ydı.
Meltem Ayvalı geçen seçimlerde Vatan Partisi'nin Kiraz Belediye Başkan Adayı'ydı.

‘AYAĞA KALKIYORUZ’

 

Kadının sorunu vatanın sorunudur. Sendikalı olduğu için işten atılan Flormar işçisi kadından, sosyal güvenceden yoksun Kirazlı çiftçi kadına, gelecek kaygısı taşıyan üniversiteli kadından krizle boğuşan iş kadınına, evladını terör örgütlerinden korumaya çalışan Diyarbakırlı anneden uyuşturucu batağından çıkarmak için yol kesen anneye, her kesimden kadının sorunu bizim sorunumuzdur. Çözümleri de bizim çözümümüzdür. Bu sorunları yaratan bütün ekonomik, siyasi, kültürel temelleri oratadan kaldıracak program ve birikim partimizde mevcuttur. Biricik çözüm Vatan Partisi’dir. O zaman ayağa kalkıyoruz. Vatan Partisi’nin çözümlerini kadınlarla buluşturacağız. Bu kurultaydan dışa açılma kararlılığı ile ayrılalım.”