Vatan Partisi Öncü Kadın “Evlat Nöbetinin” birinci yılında annelerle kucaklaştı

Diyarbakır Annelerinin HDP – PKK’ya karşı “Evlat Nöbetinin” birinci yılında Vatan Partisi Öncü Kadın yurt çapında “Aynı Nöbetteyiz” eylemlerini yaptı

Tarih:

Diyarbakır Annelerinin HDP – PKK’ya karşı “Evlat Nöbetinin” birinci yılında Vatan Partisi Öncü Kadın yurt çapında “Aynı Nöbetteyiz” eylemlerini yaptı. Diyarbakır’da anneleri ziyaret eden Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı,  “Diyarbakır Anneleri tarih yazan cesur kadınlardır, kahramanlardır. Diyarbakır Anneleri, bugün vatan savaşının ve kadın mücadelesinin sembolüdür. PKK çaresiz, çırpınıyor. Türk Devletinin, Türk Ordusunun, Türk Polisinin terörle kararlı mücadelesi sonuç verecek, buradaki mücadeleyle birleşecek ve evlatlarımız geri gelecek.  Diyarbakır Anneleri kazanacak. PKK'ya eleman bulma bürosu HDP kapatılacak.” diye konuştu.

 

Vatan Partisi Öncü Kadın, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin “Evlat Nöbetinin” birinci yılında Diyarbakır anneleriyle dayanışma için dün yurt çapında etkinlikler düzenlendi. İlk etkinlik Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı’nın beraberindeki heyetle, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki annelere ziyareti oldu. Vatan Partisi heyetini HDP'nin il binasının merdivenlerinde Türk bayrağı açarak karşılayan aileler PKK-HDP’ye olan tepkilerini "Bu bayrağın altında yaşayacağız, evlatlarımızı geri istiyoruz, yeter artık" sözleriyle dile getirdi. Ardından nöbet çadırına geçildi.

AİLELERDEN BİRİ DAHA EVLADINA KAVUŞTU

 

Bir ailenin daha çocuklarına kavuştuğu bilgisini alan Meltem Ayvalı, annelere şöyle seslendi: “Bugün müjdemizi aldık. Gözümüz aydın. İnanıyoruz ki bütün annelerin ve babaların yüzü gülecek. Bir yıldır yağmur çamur demeden, en zor şartlara göğüs gererek, yorulmadan, yılmadan, korkmadan direnen sizlere Türkiye'nin dört bir yanından destek mesajları getirdik. Koronavirüs dayanışmamıza engel değil. Bugün Öncü Kadınlar Edirne'den Ardahan'a "Aynı Nöbetteyiz" diyecekler ve sesinizi milletimize ulaştıracaklar. 1 yıldır sizlerle aynı nöbetteyiz. Çünkü bu nöbet evlat nöbetidir. Bir annenin evladına sahip çıkmasından daha onurlu bir davranış olabilir mi? Evlatlarımızın geleceği çalınmasın diye buradayız. Başka annelerin y&u uml;reği yanmasın diye buradayız.”

VATAN VE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ İÇİN “AYNI NÖBETTEYİZ”

 

Annelerin nöbetinin emperyalizme başkaldırı olduğu belirten Ayvalı şöyle devam etti: “Aynı Nöbetteyiz, çünkü bu nöbet vatan nöbetidir. Bizi bölmeye çalışan terör örgütü PKK'ya ve patronları Amerika'ya tokattır. Emperyalizme başkaldırdığımız için buradayız. Bağımsız, özgür, başı dik bir Türkiye'de hep birlikte kardeşçe yaşayabilmek için buradayız.

 

“Aynı Nöbetteyiz, çünkü bu nöbet insanlık nöbetidir. 10 yaşındaki bir çocuğun dağa kaçırılmasına, 16 yaşındaki kardeşimizin kandırılmasına göz yumarsak insanlığımızdan utanmaz mıyız? Utanmamak için bugün buradayız.”

Ayvalı ve Özkan ailelerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
Ayvalı ve Özkan ailelerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

KADIN ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

 

Ayvalı, Diyarbakır Annelerini görmezden gelen bir kadın örgütü olamayacağını vurguladı: “Aynı Nöbetteyiz, çünkü bu nöbet kardeşlik nöbetidir, birlik nöbetidir. ‘Türk de biziz Kürt de bizi hepimiz Türk milletiyiz’ şiarı Diyarbakır annelerinin eyleminde vücut bulmuştur. Sizler tarih yazan cesur kadınlarsınız. Sizler kahramansınız. Türk milleti sizlerle birliktedir, yürekler sizinle çarpıyor. Diyarbakır Anneleri bugün Vatan Savaşının ve kadın mücadelesinin sembolüdür. Herkese sesleniyorum. Buyurun vatan mücadelesine. Buyurun kadın dayanışmasına. Diyarbakır annelerinin elini tutmayanlar kendine kadın örgütüyüm demesin.”

“DİYARBAKIR ANNELERİ KAZANACAK”

 

Ayvalı, Diyarbakır Annelerinin mücadelesi karşısında PKK-HDP’nın çaresizlik içinde kaldığını kaydetti: “PKK çaresiz, PKK çırpınıyor. Türk Devletinin, Türk Ordusunun, Türk Polisinin terörle kararlı mücadelesi sonuç verecek, sizin mücadelenizle birleşecek ve evlatlarımız geri gelecek, Diyarbakır anneleri kazanacak. HDP Kürtlerin temsilcisiymiş. Sorun bakalım Diyarbakır annelerine, öyle miymiş? Kürt annelerinin yüreğini yaktılar. Kürt gençlerinin hayatını çaldılar. Ana babaları evlatsız, kardeşleri abisiz ablasız bıraktılar. O çocuklar bu kapıdan çıktı, bu kapıdan geri gelecek. PKK'ya eleman bulma bürosu HDP kapatılacak.”

ACILI BABADAN VATAN PARTİSİ’NE TÜRK BAYRAĞI HEDİYESİ

 

Ayvalı’nın konuşmasının ardından aileleri temsilen Baba Süleyman Aydın, Vatan Partisi'ne bir Türk bayrağı armağan etti. Aydın "İlk günden beri yanımızdasınız. Bu şerefli bayrağı size vererek birlikteliğimizi göstermek, teşekkür etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖNCÜ KADIN ÜLKE GENELİNDE AÇIKLAMALAR YAPTI

 

Diyarbakır’daki buluşmayla eş zamanlı olarak başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere yurt gelinde Vatan Partisi Öncü Kadın Teşkilatları temsili nöbetler tuttu ve basın açıklamaları yaptı. Türk bayraklarıyla “Aynı Nöbetteyiz” sloganının öne çıktığı açıklamalara çocukları PKK tarafından kaçırılan annelerden ve şehit ailelerinden katılım oldu. Çevredeki vatandaşlardan eylemelere yoğun ilgi gösterildi.