Vatan Partisi Milletvekili Adayları

Vatan Partisi, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde milletvekili listesinin ilk sıralarını gençlik liderlerine açtı

Tarih:

VATAN PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ.pdf

Vatan Partisi, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde milletvekili listesinin ilk sıralarını gençlik liderlerine açtı. Binlerce üyesi olan Türkiye’nin en büyük gençlik örgütleri Türkiye Gençlik Birliği ve Öncü Gençlik liderlerinin neredeyse tamamı Vatan Partisi’nin milletvekili listelerinde yerini aldı. 45 ilde toplam 120 aday TGB ve Öncü Gençlik kadrolarından çıktı.

 

 

AYDINLANMANIN ÖNCÜSÜ TÜRK KADINI, VATAN PARTİSİ LİSTELERİNDE İLK SIRALARDA

 

Vatan Partisi adayları arasında kadınlar yine ilk sıralarda. Adana, Aydın, Bursa, Hatay, Mersin, İstanbul ve İzmir illerinde kadınlar ilk sıralarda bulunuyor; Bolu ve Düzce illerinde ise liste tamamen kadın adaylardan oluşuyor. Vatan Partisi listelerinde 600 milletvekilinin 150’si kadınlardan oluşuyor.

 

 

KAHRAMAN KOMUTANLAR VATAN PARTİSİ’NDEN ADAY OLDULAR

 

Terörle mücadelede büyük kahramanlıklar göstererek PKK’ya ağır darbeler vuran, FETÖ’nün Ergenekon-Balyoz tertiplerinde hedef alınarak yıllarca cezaevlerinde kalan ve bu tertipleri boşa çıkaran çok sayıda asker de Vatan Partisi’nin milletvekili listelerinde yer aldı. Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı isimler arasında.

 

E. Tüma. Soner Polat, Öcalan’ı sorgulayan E. Kur. Alb. Hasan Atilla Uğur, Ergenekon tertibinde ilk hedef alınan E. Asb Oktay Yıldırım gibi isimler bulunuyor.

 

Hakkari Bölgesi Güvenlik Komutanı olarak PKK’ya ağır darbeler vuran E. Tümgeneral Osman Pamukoğlu ise, kurucu genel başkan olduğu HEPAR’ın, seçimlerde Vatan Partisi’ni destekleyeceğini açıkladı.       

 

Diğer partilere oranla genç ve kadın sayısının fazlalığıyla öne çıkan Vatan Partisi Milletvekili listeleri YSK’ya teslim edildi.