Vatan Partisi, Kahramanların Partisidir. Kahramanlar Göreve!

Genel Başkanımız Doğu Perinçek'ten açıklama.

Tarih:

Bugün Türkiye, millet ve devlet olarak ABD emperyalizmiyle cephe cepheye gelmiştir. Vatan Savaşımız, Suriye’nin kuzeyinden İran’a kadar güney sınırımızın ötesine genişlemektedir.

 

Düşman, bomba yüklü kamyonlarını Türkiye’nin üzerine sürüyor, mayın patlatıyor, füze atıyor. Türk Ordusu, Polisi ve Köy Korucusu da ABD’nin Kara Gücünü silahla tepeliyor.

 

Türk Ordusu, bugün millî hareketin temel gücüdür, en etkin gücüdür. Vatan Savaşının zaferini belirleyecek kuvvet, Türk Silahlı Kuvvetleridir.

 

Polis, dün halkın üzerine biber gazı sıkıyordu. Bugün ABD bombalarına karşı ön cephede savaşıyor. Bugün polis, halkın gazisi ve  şehididir.

 

ABD yönetimi, Türkiye’nin kararlılığını kırmak için, devletin güçleri arasına, devlet ile halk arasına ve Türkiye ile Batı Asya ülkeleri arasına nifak sokmak peşinde.

 

ABD’nin piyonları, Vatan Savaşını “Saray Savaşı” diye karaladılar. Türk Ordusunun savaş yeteneğini yıpratmak için Genelkurmay Başkanı’na karşı kampanyalar yürütüyorlar.

 

ABD emperyalizmi, Türkiye’de devletin ve milletin güçlerinin vatan savaşında birleşmesinden korkuyor.

 

ABD, şimdi Türkiye’de devletin güçleri ile halkın güçlerini karşı karşıya getirmeye yönelik fesat planını yürürlüğe sokmuş bulunuyor.

 

Savaşın sonucunu belirleyecek olan silahlı güçlerdir. Bu durumda ABD, Vatan Savaşında birleşen devlet güçlerini birbirine düşürmeye yönelik siyasetleri gündeme soktu.

 

ABD’nin bölgesel düzlemdeki sorunu, Türkiye’nin komşularıyla ve Rusya ile birlikte hareket etmesini önlemektir. Bunun için Batı Asya güçleri arasında fitneye başvuruyor.

 

Görev Bir: Devletin ve milletin topyekûn güçlerinin birliğini güçlendirmek. Halk ile Ordu ve Polis arasındaki bağları pekiştirmek.

 

Görev İki: ABD’nin hükümet planına karşı en geniş cepheyi oluşturmak.

 

Görev Üç: AKP iktidarının milleti bölen Başkanlık Rejimi girişiminden vazgeçmesini ve Atatürk Devrimi karşıtı uygulamalara son vermesini sağlamak.

 

Görev Dört: Üretim Ekonomisinin kurulması için çalışmak, AKP iktidarının emekçilerin ekonomik durumlarını zayıflatacak uygulamalarını önlemek, Millî Güçler içinde emekçi temelini sağlamlaştırmak.

 

Görev Beş: Türkiye’nin Batı Asya ülkeleri ile güvenlik ve ekonomi alanında derhal işbirliğine girmesi için, yapıcı çalışmaları sonuca ulaştırmak.

 

Görev Altı: Devleti ve milleti birleştirecek Millî Hükümet hedefine ilerlemeye hizmet eden siyasetleri geliştirmek ve başarıya ulaştırmak.

 

Türkiye, Büyük Kararın eşiğindedir. Bu vatan savaşından Millî Hükümetle çıkacağız. Türkiye, göreceksiniz Atatürk Devrimi rotasına girecektir.

 

Gündem, kahraman olma gündemidir. Vatan Partisi, kahramanların partisidir. Kahramanlar göreve!