Vatan Partisi devreye girdi, Cumhuriyet köyündeki yıkım durdu

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İçişleri Bakanını arayarak sorunu ve köylülerin taleplerini iletti. Yıkım durduruldu.

Tarih:

“Yıkılsın Ağalık Yaşasın Cumhuriyet” sloganlarının yükseldiği Diyarbakır'ın Aslanoğlu Cumhuriyet köyündeki toprak mücadelesinde yeni bir gelişme yaşandı. Köylülerin tapulu arazilerindeki evleri yıkılmaya başlanınca Genel Başkanımız Doğu Perinçek devreye girdi. Perinçek, İçişleri Bakanlığı'nı arayarak sorunu ve köylülerin taleplerini iletti. Yıkım durduruldu... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla bizzat ilgileneceğini söyledi.

 

Sabah saatlerinde bölgenin ağalarından Mehmet ve Muhlis Kahraman, silahlı korumaları ve 2 greyderle köye girdi. Greyderler bazı evleri yerle bir etti. Olaya jandarma ve kaymakam da dahil oldu. Ancak iddiaya göre o greyderler kaymakamın talimatıyla harekete geçti.

 

Diyarbakır'ın Aslanoğlu Cumhuriyet köyünde yaşanan olayın ardından Genel Başkanımız Doğu Perinçek devreye girdi... Yıkım durduruldu.

 

Perinçek, İçişleri Bakanını arayarak köylünün tapulu arazisinde yaşanan yıkımları anlattı.

 

Yıkım durduruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla bizzat ilgileneceğini söyledi.

 

Aslanoğlu Cumhuriyet köyünde yaşanan sorun aslında yeni değil. Ağaların baskısı köy halkını bıktırdı. Daha önce de köyü basan Kahraman ailesinin ağaları ve korumaları halka, köyü yıkacaklarını söylemişti.

 

Köylülerin tapusu olmasına rağmen arazileri yıllardır ağalar işletiyor.

 

Son olarak Kahraman kardeşler "arazi bizim" iddiasıyla köyde bulunan 7 evi yıktırmış, köylülerden Yusuf Tanrıkulu ise yıkıma son andan yetişip tapusunu göstererek evinin yıkıma engel olmuştu.

 

Tanrıkulu, olaydan birkaç gün önce de Bismil Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak köydeki evlerinin baskın tehlikesiyle karşı karşı olduğunu bildirmiş ve koruma istemişti.