Vatan’ın oyu 30 kat arttı

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bedri Gültekin, Iğdır İl Genel Meclisi seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Tarih:

Iğdır İl Genel Meclisi seçimleri tamamlandı. Seçimlerde HDP oyları büyük düşüş yaşarken Vatan Partisi oyunu 30’a katladı.

 

YSK’nın verdiği kararla Iğdır’da önceki gün yapılan İl Genel Meclisi seçimleri tamamlandı. Sayımın ardından açıklanan sonuçlarda, Vatan Partisi’nin oylarının bir önceki seçime göre 30 kat arttığı saptandı. Öte yandan HDP’nin oylarında da geçen seçime göre yüzde 20’lik düşüş olduğu gözlemlendi.


Iğdır’da İl Genel Meclisi’nin HDP’li üyelerinin azledilmesi sonucu YSK, seçimleri yenileme kararı aldı. Alınan kararla önceki gün Iğdır İl Genel Meclisi seçimleri yapıldı. Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de tamamlandı. Kentte, 117 bin 824 seçmen için 421 sandık kuruldu.

 

Seçimde 56 bin 398 oy geçerli sayıldı. Sonuçlara göre, 5 İl Genel Meclis Üyesi kadrosu bulunan Iğdır il merkezinden 2 AKP, 2 HDP ve 1 MHP adayı seçildi. İl genelinde AKP 23 bin 937, HDP 20 bin 49, MHP 8 bin 154, CHP 1957, Vatan Partisi 1449, Saadet Partisi ise 852 oy aldı. İlçelerde ise durum şöyle: Aralık ilçesi AKP’li 2 aday, Karakoyunlu ilçesi AKP’li 2 aday, Tuzluca ilçesi AKP’li 1 aday ve HDP’li 1 aday Meclis üyesi oldu.

 

İl genelinde 11 olan İl Genel Meclisi kadrosunun 7’si AKP, 3’ü HDP ve 1’i MHP’li olarak belirlendi.

 


HDP OYLARI DÜŞTÜ

 

Sayım sonrası, geçen seçimde kentin yüzde 60’ının sandığa gittiği, bu seçimde oranın yüzde 47’ye düştüğü gözlemlendi. Öte yandan Vatan Partisi önceki seçimlerde 46 oy alırken, yapılan seçimde oy oranı 30 kat artış gösterdi ve toplamda 1449 oya çıktı. Ayrıca, bir önceki seçimde yüzde 51 oy alan HDP, bu seçimde yüzde 31’lere kadar düştü.  

Seçimlerden çıkan 3 sonuç

 

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bedri Gültekin, Iğdır İl Genel Meclisi seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, üç noktaya değindi. Gültekin, Vatan Partisi’nin seçimlerde örnek olduğunu, HDP’nin oylarının düştüğünü ve AKP’nin karşsındaki tek muhalefetin Vatan Partisi olduğunu vurguladı.

 

Gültekin şöyle konuştu: “Üç noktada seçimleri değerlendirebiliriz. Birincisi, Vatan Partisi seçim sürecinde hiçbir partiyle kıyaslanmayacak kadar etkili, halka ulaşan bir çalışma yaptı. 150’ye yakın Iğdırlı öncü partimize katıldı. Oy oranımız bundan sonraki çalışmalarımıza iyi bir zemin teşkil etti. 5 Haziran’dan itibaren Iğdır İl Örgü- tümüz yeni dönem çalışmalarını daha bir şevk ile başlayacak.

 

 

‘SİLAHLI BÖLÜCÜLÜĞE DESTEK VERMİYORLAR’

 

İkinci olarak, Haziran 2015’ten bu yana HDP’nin oy kaybetmiş olması çok önemli. Bu Kürt vatandaşlarımızın silahlı bölücülüğe destek vermedikleri ve tavır aldıklarını göstermektedir. Aslında Türkiye siyasetinin bundan sonra nasıl şekilleneceği de belli olmuştur. Türkiyenin heryerinde AKP’nin karşı- sındaki muhalefetin Vatan Partisi olduğuda da bir başka önemli gerçektir.”

 

 

AKP’DEN İFTİRA KAMPANYASI

 

Gültekin, konuşmasında seçim döneminde AKP tarafından iftira kampanyası başlatıldığını söyledi ve sözlerini şöyle sonlandırdı: “Vatan Partisi aleyhine yoğun bir yalan kampanyası yürütüldü. Bunun AKP tarafından yürü- tüldüğünü duyuyoruz. Son olarak AKP Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, AKP İl Başkanı ile kamu çalışanlarıyla yaptığı konuşmada partimizi hedef alan sözler söylemiş. ‘Ortalığa para saçıyorlar, bu parayı nerden bulduklarını biliyoruz ‘ gibi... Vatan Partisi ülkeyi düşünenlerin, emeklerini ortaya koyanlarının partisi. AKP çaresizlikle yalana başvurma yolunu seçiyor. Biz Nurettin Aras’ı yalanlarını kanıtlamaya çağırıyoruz.”