Vatan’ın genç adayları gençlerle buluştu

Vatan Partisi’nin İstanbul 1.bölge milletvekili adayları genç seçmenlerle buluştu

Tarih:

Vatan Partisi’nin İstanbul 1.bölge milletvekili adayları genç seçmenlerle buluştu. Örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekilen toplantıda adaylar partilerinin programlarını anlattı, gençlerden yetki istedi.

 

Kadıköy Erkan Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda İlker Yücel, Osman Erbil, Uğurcan Yardımoğlu ve Okan Özkan yer aldı. Açılış konuşmasını yapan İlker Yücel, geçmişte açılım sürecini bitirdiklerini, Silivri duvarlarını yıktıklarını, Amerikan askerinin başına defalarca kez çuval geçirdiklerini belirterek Vatan Partisi’ni aldığı oylarla değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. İlker Yücel şöyle konuştu: örgütlü olmak bizi var eden şeydir. Teşkilatlı mücadele ideolojik derinliğimizi arttırır. Mustafa Kemal Atatürk de kolektif mücadelenin içinde gelişti. Liderler zor günlerde tarih sahnesine çıkar. Bu gençlik daha şimdiden tarihe damgasını vurdu. İktidara çıktığımızda tarihi değiştiririz. Atatürk gibi vzor zamanda sahneye çıkacak, kravatlı eşkıyaları, geleceğimize el koyanları kapı dışarı edeceğiz”

 

 

‘ÇOCUKLARIMIZI CUMHURİYET FELSEFESİYLE YETİŞTİRECEĞİZ’

 

Seçim sürecinin liderlerin karşılıklı atışmalarıyla, sarayın elektrikleri diyaloglarıyla geçtiğini, kimsenin gençlerin sorunlarına dair bir şey konuşmadığını belirtti. Erbil şunları söyledi: “ben üniversitede okurken var olan sorunlar hala devam ediyor. Eğitim tarikat ve cemaatlerin elinden alınacak. Çocuklarımızı anaokulundan itibaren cumhuriyet felsefesiyle yetiştirmezsek bir Fethullah gider başka Fethullahlar gelir. Eğitim 13 yıl kesintisiz olmalı. Son 4 sene yetenekler ve Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre yönlendirilecekler.”

 

 

‘TÜRKİYE’Yİ ŞEYHLERDEN KURTARANLAR DA GENÇLERDİ’

 

Uğurcan Yardımoğlu örgütlenmenin önemini vurgulayarak şunları söyledi “Bizim Vatan Partisi’nde buluşmamız doğru program ve siyasetleri önümüze koyduğu için, Vatan Partisi’nin gençlerin önünü açması ise ülkemizin geleceğini gençliğin inşa edeceğini bildiği için. Bu tarihte de hep böyle oldu. Türkiye’yi şeyhler, dervişler, cemaatler ülkesi olmaktan kurtaranlar da 20’li 30’lu yaşlarda gençlerdi. Şimdi Türkiye yeniden böyle bir döneme girdi. Atatürk gibi davranmak, doğru adres Vatan Partisi’nde örgütlenmek ve öncü roller üstlenerek tarihsel görevimizi yerine getirmek zorundayız.”

 

Bütün partilerin gençler dahil herkesten aday adayı olabilmek için para istediğini belirten Okan Özkan Vatan Partisi’nde gençlerin parti tarafından görevlendirildiğini, para istenmediğini söyledi. “Vatan Partisi’nde kişisel çıkarlar yoktur. Biz ittifakımızı vatanseverlerle yaptık. Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) ile Beşiktaş’ta düzenleyeceğimiz mitingde Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve HEPAR kurucu Genel Başkanı Osman Pamukoğlu konuşacak.”

 

 

‘SADECE PERİNÇEK EMPERYALİZMDEN KURTULALIM DEDİ’

 

Toplantıya HEPAR yöneticileri de katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ziya Ülker “Amerikancıların gerici bölücü siyasetlerine karşı vatanseverlerle ittifak yaptık” dedi. HEPAR PM üyesi Emre Şahin, seçime girme şartlarını yerine getiremedikleri için seçime giremediklerini belirterek, seçimdeki tavırlarını belirlemek için aralarında bir anket yaptıklarını söyledi. CHP’nin terör sorunu yerine toplumsal barış dediğini belirten Şahin, İyi Parti’nin de NATO’dan çıkalım diyemediğini söyleyerek Türkiye’de sadece Perinçek’in emperyalizmden kurtulalım dediğini, kumpaslar döneminde sadece Vatan Partisi’ne dokunulduğunu ifade etti.

 

Program soru cevap kısmının ardından sona erdi.