Vatan’a 5 Günde 500 Yeni Üye

FETÖ’nün Amerikancı darbe girişimi sonrasında 500 yurttaş Vatan Partisi'ne katıldı.

Tarih:

FETÖ’nün Amerikancı darbe girişimine karşı kararlı duruşuyla mücadelesinden söz ettiren Vatan Partisi’ne son 5 günde üye akını oldu. 15 Temmuz gecesinden düne kadar geçen 5 gün içinde 500’den fazla yurttaş Vatan mücadelesine katıldı. AKP’li, CHP’li ve MHP’lilerin de bulunduğu 320 kişi internet üzerinden partiye üyelik başvurusunda bulundu. Genel Merkezimizin verdiği bilgiye göre, parti teşkilatlarımıza gelerek üye olanların sayısı da 180 civarında. 15 Temmuz’dan önce partiye günde ortalama 30 kişi üye olurken darbe girişiminden sonra bu sayı 100’e çıktı.

 

49 il ve 8 ülkeden yapılan üyelik başvuruları incelediğinde, üye olanların yüzde 70’ini 40 yaş altındaki vatandaşların oluşturması dikkat çekti. Partiye, işçisinden aşçısına, mühendisinden bilgi işlemcisine, esnafından çiftçisine, mali müşavirinden avukatına, turizmciden bankacısına kadar çeşitli meslek gruplarından katılım oldu. Üye olanların yarısını kadınlar oluşturdu. Yine üyelerden yarısını üniversite mezunu ve lisans eğitimi alanlar oluşturdu.

 

Antalya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Elbistan, Mardin ve Bitlis gibi illerde çok sayıda AKP’linin Vatan Partisi’ne üye olduğu da belirtildi. Üyeler, AKP hükümetinin Suriyelilere vatandaşlık vereceğine ilişkin açıklamasına tepkili oldukları ve Vatan Partisi’nin darbe girişimine karşı tutarlı tutumu nedeniyle üye olduklarını belirtti.

 

‘VİCDANIM HAKI OLANDAN YANA’

 

Vatandaşlar, internet üzerinden yaptıkları üyelik başvurularında, “İnançlarım, aklım, vicdanım güçlü olandan yanan değil, haklı ve doğru olandan yanadır”, “Sayın Perinçek’in darbe girişiminden sonraki Ulusal Kanal’da paylaştığı iyi niyet, birleşme kavramı beni etkilemiştir. Doğru, dik, araştırmacı tavrı ve sözleri takdire şayandır” benzeri ifadeler kullandılar.