Utku Reyhan: "Gezi, bir halk hareketidir"

Gezi olaylarının Osman Kavala ve FETÖ-PKK ile ilişkilendirilmeye çalışılmasına Genel Sekreterimiz Utku Reyhan'dan tepki geldi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Gezi’nin bir halk hareketi olduğunu belirtti.

 

Gezi olaylarının temel unsurunun Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafları olduğunu vurgulayan Reyhan, temel sloganın da ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ olduğunu belirtti. Türkiye’nin Vatan Savaşı verdiğini, Hükümetin milletin üzerinde “Gezi sopası” sallamayı bırakması gerektiğini belirten Utku Reyhan şunları yazdı:

 

 

VATAN PARTİSİ ÖNDERLİK ETTİ

 

“Gezi olayları dış güçlerin işi miydi? Tıpkı 17-25 Aralık ya da 15 Temmuz gibi Batı’da planlanan ve FETÖ-PKK eliyle uygulamaya konulan bir operasyon muydu? Osman Kavala, Mehmet Ali Alabora gibi liberal, sahte solcu kimseler mi Gezi olaylarının organizatörüydü? Cevap vereceğiz. Gezi olayları dışarıdan tezgahlanan değil, kendiliğinden bir halk hareketiydi. Bir-iki nokta dışında kontrol Atatürkçü-Vatansever-Milliyetçi kesimlerin elindeydi. Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafları eylemlerin temel unsuruydu.

 

Vatan Partisi bu eylemlerin büyük çoğunluğuna önderlik etti. Oralarda bozgunculuk, yakıp yıkma, şiddet, Vatan ve Devlet düşmanlığı olmadı. Ama bir de bu eyleme zamanla sızmaya çalışan anarşist, liberal, PKK’lı ve sahte solcu gruplar oldu. Bunların amacı olayları sabote etmekti. Vatan Partisi ve milletin çoğunluğu ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye yürürken, sahte solcu takımı ‘Mustafa Keser’in askerleriyiz’ sloganları atıyordu. PKK başlarda eylemlere karşı tavır aldı, hükümeti destekledi. Sonraları eylemleri bozmak için alanlara geldi. Bakın, şimdilerde demokrasi kahramanı ilan edilen Selahatin Demirtaş o dönem Gezi olaylarına karşı çıkıyordu. Çıkıyordu çünkü sözde çözüm süreci henüz devam ediyordu.

 

FETÖ de Gezi olaylarına açıkça karşı tavır aldı. Henüz hükümetle ipler atılmamıştı. O kadar ki Gülen eylemciler için ‘nesebi gayri sahih’ (piç) ifadelerini kullanmış, küçükken ezmek gerektiğini belirtmişti. Kabataş yalanlarının en hararetli sahibi de Zaman gazetesiydi... Üstelik o dönem şiddeti tırmandıran dönemin İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü hatta çadırları yakan zabıtalar falan da ByLockçu çıktı! Netice: PKK ve FETÖ ve doğal olarak bunların sahibi olan ABD, Gezi olaylarının içinde değil, karşısındaydı. Bu konuda tartışma bile yoktur.

 

Kavalagillerin bu ülkeye karşı tonlarca suçu vardır. Bu ülkede yabancı parasıyla sivil casusluk ağları kurmuştur. Fakat Gezi’de bu grupların esamisi yoktur. Kavala ve liberal oligarşisinin üzerine güçlü argümanlarla gidin, Gezi üzerinden yeni kamplaşmalar yaratarak değil! Türkiye Suriye’nin kuzeyinde, Doğu Akdeniz’de, Karadeniz’de, ekonomide, her yerde Vatan Savaşı vermektedir. Hükümet milletin üzerinde ‘Gezi sopası’ sallamayı bırakmalıdır. Gezi olaylarına katılanların yüzde 99’u vatanseverdir, anti-emperyalisttir. Hükümet milleti birleştirmelidir.