Utku Reyhan'dan Erdoğan'a makale tepkisi

Ulusal Kanal canlı yayınına katılan Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın makalesine sert tepki gösterdi

Tarih:

Suriye Ordusu’nun operasyonu öncesi İdlib’te hareketlilik üst düzeyde. Amerika’nın kimyasal silah provokasyonu için Rusya “İdlib’teki muhalefet hazırlıklara başladı, görüntü çekiliyor” uyarısı yaptı. Tahran zirvesinde “ateşkes” çağrısı yapan AKP ise operasyonun engellenmesi için bu sefer Amerika ve Avrupa'yı müdahaleye çağırdı. Açıklama Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan ise Erdoğan yönetimini uyardı.

 

AKP müdahaleye çağırdı. Rusya “kimyasal” uyarısı yaptı.

 

Suriye Ordusu’nun operasyonu öncesi İdlib’te hareketlilik arttı.

 

Rusya’dan önemli bir açıklama geldi. Rusya'nın, Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezinden yetkililer provokasyon için görüntü çekmeye başladığını söyledi. Yetkililere göre, terör örgütü Türkistan İslam Partisi’nin bulunduğu Cisr el Şuğur'a ana maddesi klor olan zehirleyici bir madde içeren iki konteyner götürüldü.

 

İdlib’te Amerika’nın hazırlıkları sürerken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ile Suriye ordusunun İdlib operasyonuna karşı Amerika ve Avrupa'yı göreve çağırdı.

 

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde bir makale yazan Erdoğan, Astana ortakları Rusya ve İran'ın da Suriye ile hareket ettiğini söyledi.
Erdoğan makalesinde, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı da hedef aldı.

 

Ulusal Kanal canlı yayınına katılan Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın makalesine sert tepki gösterdi.


"Hala WSJ'a makaleler yazarak Amerika'yla arayı tekrar düzeltebileceğini düşünüyorsa büyük bir yanılgı içinde. Siz İdlib'te Amerika'nın yanında yer alırsanız Amerika'nın Suriye'deki asıl müttefiki olan PKK/PYD'yi de bir süre sonra tanımak zorunda kalırsınız."

 

Reyhan'a göre, insani kayıpların önlenmesi ve Suriye'deki krizin bitirilmesi için en önemli çözüm Ankara'nın Şam ile işbirliği yapması.


"Ne için işbirliği yapacağız? 1 önce İdlib'te Türkiye'de de terör eylemi yapan terör grupları temizlenecek hemen arkasından da Suriye'nin kuzeyinde özerklik ilan eden PKK/PYD devletçiklerine karşı birlikte hareket edeceğiz."