Utku Reyhan: “Ankara-Şam diyaloğu şart”

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Ankara'nın Astana masasını dağıtacak hamlelerden kaçınması gerektiğini söyledi

Tarih:

Yarın İran'da Astana ortaklarının düzenleyeceği tarihi liderler zirvesi öncesi Vatan Partisi'nden Ankara'ya kritik uyarılar geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Ankara'nın Astana masasını dağıtacak hamlelerden kaçınması gerektiğini söyledi. Rusya'nın hava operasyonu yapmasının bir kararlılık mesajı olduğunu belirten Reyhan'a göre Ankara da bu kararlılığı Moskova ile paylaşmalı.

 

“Ankara-Şam diyaloğu şart” dedi. Astana sürecinin önemine dikkat çekti.

 

Vatan Partisi, 7 Eylül'de Suriye için Tahran'da yapılacak Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin katılacağı tarihi liderler zirvesi öncesi kritik çağrılar yaptı.

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Türkiye'nin İran'da kurulacak Astana masasında bölgesel işbirliğini bozacak her türlü hamleden kaçınması gerektiğini söyledi. Ankara'dan gelen açıklamaları eleştirdi.

 

Reyhan, İdlib'in terörden arındırılmasının ardından namluların Fırat'ın doğusundaki PKK/PYD bölgesine çevrileceğini belirtti.

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Reyhan, 4 Eylül'de Rus uçaklarının İdlib'teki terör hedeflerini bombalamasını da değerlendirdi. Rusya'nın operasyon konusunda kararlılık mesajı verdiğini kaydetti.