Utku Reyhan: "ABD Kudüs kararının sonunca katlanır"

ABD bölgede gerilime yol açacak adımı atmaya hazırlanıyor. ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni 14 Mayıs’ta Kudüs’e taşıyacağı öğrenildi

Tarih:

ABD Başkanı Trump’ın, Yahudi Lobisi’nin desteğini almak için gündeme getirdiği İsrail Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma girişimi hayata geçiriliyor. ABD büyükelçilik için hazırlıklarını tamamlamış durumda. Edinilen bilgilere göre, 14 Mayıs’ta Kudüs Büyükelçiliği’nin resmi açılışı yapılacak. İlk aşamada başkonsolosluğa ait vize binasına büyükelçilik tabelası asılacak. Büyükelçi için bir makam odası yapılacak.

 

 

‘ABD SONUCUNA KATLANIR’

 

ABD’nin Kudüs provokasyonuna Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan sert tepki gösterdi. Reyhan ABD ve İsrail’in bölgede gerilimi arttıracak bir provokasyon içinde olduğu bilgisini aldıklarını kaydederek, “Bölge ülkeleri ABD ve İsrail’e karşı birlik içinde. ABD bölgede yenilirken çılgınlık peşinde. ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma girişimi kabul edilemez. Irak’ta, Libya’da, Suriye’de milyonlarca Müslüman’ın katili olan ABD bu tehlikeli oyundan vazgeçmezse sonuçlarına katlanır” dedi.