Ünlü Ressam Muharrem Pire: Aydınları Perinçek'e desteğe çağırıyorum

Ünlü Ressam Muharrem Pire, değerli tablolarından birini Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Dr.Doğu Perinçek’e destek kampanyası için bağışladı

Tarih:

1/2
2/2

Ünlü Ressam Muharrem Pire, değerli tablolarından birini Cumhurbaşkanı adayı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e destek kampanyası için bağışladı. Ressam Muharrem Pire, “Bugün bütün basın ve batılı güçler Doğu Perinçek’i yok sayıyor, en çok korktukları o. Bütün tehditlerin karşısında taktikleri, enerjisi, siyasetiyle, önderlik kabiliyetiyle yolumuzu aydınlatan o. Onun cephesinde olmaktan gurur duyuyorum” dedi.


“Sanatçılar, savaşın içinde en ön cephede oldukları için sanatçı sayıldılar” vurgusunu yapan Muharrem Pire, “Bugün Türkiye emperyalizme karşı büyük tehdit altında, varoluş mücadelesinde bütün sanatçıların en ön cephede yer almaları gerekir. Bugün bütün aydınların asli görevi budur. Kuşkusuz dar yoldur, en zor karar verilecek, fedakarlık verilecek yoldur ama görevinizi terk etmediğiniz sürece sanatçı, tarih önünde görevini yerine getirmiş olur. Ben sanatımı bunun için donatacağıma yemin ettim. Farkındayım ve örgütlü bir mücadele içinde olmaya gayret göstermekteyim, bugün Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adayı olduğu bu cepheye bütün aydınlarımızı davet ediyorum. Bugünün tek kurtuluş yolu budur” dedi.


Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek ise; “Muharrem Pire’nin atları 1984’ten beri koşuyor. Biz bu atların sırtına bineceğiz, Türk milleti olarak millete huzur, barış getireceğiz ve üretim ekonomisini kuracağız, Türkiye’yi şahlandıracağız” dedi. Doğu Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk tarihi atla başlar. Bu atlar 34 yıldır bize esin veriyor durmadan, yorulmadan mücadele hissini veriyor, bu atlarınız bize esin verecek ve geleceğin umutlu Türkiyesinde sanatçıların en önde yeri var. Onlar olmazsa yeni bir dünya kuramayız, erdemli insan toplum olmaz. Bu güzel renklerinize layık olmaya çalışacağız”.

 

Ressam Muharrem Pire’nin tablosu cumhurbaşkanlığı seçimi için bağış kapsamında ve alıcısını bekliyor.


Tablonun sunumunda söz alan Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi, Vatan Partisi Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Zehra İnci Özdil de, “Siz meslektaşlarımızın özlem duyduğu sanatçı tipisiniz” diyerek “Sizin şu anda üstlendiğiniz şu göreve Picasso’nun şu sözleriyle yanıt vermek istiyorum: “Siz sanatçıyı kim sanıyorsunuz, ressamsa yalnızca gözleriyle gören müzisyense yalnızca kulaklarıyla işiten, şairse yüreğinde lir çalan biri mi sanıyorsunuz? Sanatçı toplumun bir parçasıdır yaşadığı korkuları, umutları, müjdeleri yaşayan insandır. Siz de öylesiniz. Bizim sanatımız yalnız salonların duvarını süslemek için değil düşmana karşı bir savaş için. Bu bir vatan savaşının aracı oldu şu anda. Bunun tarihi bir değeri de olacak”.

 

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.