Uluslararası İlişkiler Bürosu, Ethem Sancak başkanlığında ilk toplantısını yaptı

Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı (Amiral Soner Polat Kurultayı) ardından Merkez Büroların inşası devam ediyor

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı (Amiral Soner Polat Kurultayı) ardından Merkez Büroların inşası devam ediyor. Ethem Sancak’ın Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilmesinin ardından Uluslararası İlişkiler Bürosu ilk toplantısını yaptı.

 

Avrupa, ÇHC, Rusya, Cezayir temsilcilerinin Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Şule Perinçek’in; Avrupa, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya ve Cezayir temsilcileri ile dünyanın dört bir yanındaki büro üyelerinin katıldığı toplantıda Türkiye’nin dış politikası çerçevesinde büronun önündeki hedefler ve izlenecek siyasetler, buna uygun görevlendirmeler belirlendi.

 

Ethem Sancak, büronun önündeki hedeflere dair “Türkiye’nin 200 yıldır süren Milli Demokratik Devrimi, artık bekleme dönemini geçti ve kuvveden fiile döndü. Ülke olarak devrim çağına girdik. Dünya da devrim çağında. Gelecek yüzyıl Asya Yüzyılı olacak.

 

300 yıllık sömürü düzenini yıkmak için Atlantik’e ve emperyalizme karşı uluslararası dayanışma ve iş birliği cephesini inşa etmek temel görevimiz. Bunu başarabilecek program, strateji ve siyasetler Vatan Partisi’nde var. Vatan Partisi dünya çapında bir parti. Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve Parti liderlerimizin teorik birikimine, çalışmalarına, bölgesel ve küresel ölçekte çözüm önerilerine dünya çapında büyük bir ilgi var.

 

Önümüzdeki dönemde Uluslararası İlişkiler Bürosu çok kritik görevler üstlenecek. Partimizin bölgesel ve küresel ölçekte devletlerin bağımsız, halkların başı dik ve müreffeh yaşaması için çözüm önerilerini dünyayla birlikte geliştirmeye devam edeceğiz. Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ve İran İslam Cumhuriyeti başta olmak üzere Yükselen Asya’nın ülkeleri ve siyasi partileriyle köklü ilişkilerimizi sürdürecek, iş birliğimizi geliştireceğiz. Büromuz her bir üyesiyle, bu bilinç ve anlayışla yeni doğan dünyanın gerçekçi ve etkili politikalarını geliştirecek ve dünya çapında bir ittifak ağı inşa edeceğiz.” Dedi.