"Uçağın Düşürülmesi Türkiye'ye Tuzak"

Yöneticilerimiz Rus ve Mısır basınına konuştu.

Tarih:

·                    USMER İstanbul İl Başkanımız E. Tüma. Soner Polat, Rus televizyonu Russia Today’e konuştu: “Uçağın düşürülmesi Türkiye’ye tuzak.”

·                   Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcımız Yunus Soner, Mısır basınına konuştu: “Olay Amerikan Koridoru’na yarar.”

 

Rus uçağının düşürülmesi sonrası komşularıyla diplomatik krizler yaşayan Türkiye’de Vatan Partisi uluslararası ilişkilerde atak yaptı. Parti yetkilileri bölge basınında uçağın düşürülmesinin Türkiye çıkarına olmadığını, tersine ülkemize kurulan bir tuzak oluşturduğunu vurguladı.

 

Strateji Merkezimiz USMER İstanbul İl Başkanı Em. Tümamiral Soner Polat, Pazar günü Rusya’nın dünya çapında ve değişik dillerde yayın yapan Russia Today televizyonuna konuk oldu.

 

POLAT’TAN RUS HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİ

         “Rus uçağının düşürülmesi, iki ülkeye de zarar veren talihsiz bir vakadır” diyen Polat, hayatını kaybeden Rus pilotunun ailesine ve Rus halkına Türkiye adına başsağlığı diledi. Rus uçağının düşürülmesinin “tarihi bir hata” olduğunu vurgulayan Polat, iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve stratejik ilişkilerin önemini vurguladı. Polat Russia Today televizyonunda şu ifadeleri kullandı:

 

“BATILI GÜÇLER TÜRK-RUS SAVAŞI İSTİYOR”

“Batılı güçler tarih boyunca aynı oyunu tezgahlamak için çalışmıştır. Amaçları, Türkiye ve Rusya’yı birbiriyle savaştırmaktır. Tarihe baktığınız zaman bundan onların karlı çıktığını görürsünüz. Şimdi açık bir tuzakla karşı karşıyayız ve ülkelerimiz bu tuzağa kesinlikle düşmemeli.”

 

Türkiye’de halkın Rus düşmanlığı beslemediğini, bunu sokaklarda, kahvelerde, okullarda, her yerde gözlemlediğini belirten Polat, “Vatan Partisi olarak biz bu stratejik ilişkiyi tamir etmek için çalışıyoruz” dedi.

 

Mısır basınına konuşan Yunus Soner:

“UÇAĞIN DÜŞÜRÜLMESİ

AMERİKAN-İSRAİL KORİDORUNA YARAR”

Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcımız Yunus Soner ise uçağın düşürülmesini, Rusya’nın önemli müttefiklerinden Mısır’ın önde gelen gazetesi El Youm el Seba’ya değerlendirdi.

 

Gazete röportajı, “uçağın düşürülmesi ABD’ye ve kurmak istediği koridora yarar” başlığıyla verdi.

 

Soner röportajda, “Suriye’nin birliğine karşı olan gruplara destek vermek Türkiye için stratejik hatadır. Saldırının bir ABD provokasyonu ile geliştiğine dair işaretler mevcut. Putin de haklı olarak, uçuş bilgilerinin ABD ile paylaşıldığını vurguladı.” dedi.

 

“UÇAK, SURİYE VE TÜRKİYE’Yİ

BÖLMEK İÇİN DÜŞÜRÜLDÜ”

Yunus Soner röportaja şöyle devam etti: “Erdoğan Şam’a karşı yanlış bir politika izlemektedir. Ancak Türkiye’nin sözde Kürt Koridoruna karşı çıkması doğru, çünkü bu, Suriye’yi de, Türkiye’yi de bölmeyi amaçlayan bir Amerikan projesidir. Projenin ihtiyacı, Türk-Rus ilişkilerinin kopması. Ancak Türkiye’nin çıkarları Rusya ile iyi ilişkiler gerektirir. Ankara’da bunu göze almayan bir hükümet yıkılır.”

 

TÜRK HALKI, ÜLKEMİZİN YALNIZLAŞTIRILMASINI ve BAŞKANLIK SİSTEMİNİ KABUL ETMEZ

Türkiye’nin bölgede yalnızlaşmasının da, ülkeyi bölmek isteyen ABD’nin girişimi sonucu olduğunu öne süren Soner, Türk halkının hem bölgesel düşmanlıklara, hem de Erdoğan’ın başkanlık sistemine hayır diyeceğini belirtti.

 

EM. TÜMAMİRAL SONER POLAT’IN RÖPORTAJI: https://www.rt.com/shows/in-the-now-summary/323924-turkey-day-scandal-russia/