"Türkiye yeni dünyanın kavşağı"

Ankara Olağanüstü İl Kurultayı yapıldı

Tarih:

1/2
2/2

Ankara Olağanüstü İl Kurultayı yapıldı. Delegelerin yoğun katılımıyla düzenlenen kurultayda genel merkez, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda konuk da yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından oy birliği ile Divan Başkanlığına Hasan Korkmazcan seçildi. Korkmazcan yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu süreç bir siyasi mücadele süreci değil, bir savaş sürecidir. Bu gerçeği fark edemeyen bir iktidar partisine, bu gerçeği kavrayamayan bir ana muhalefet partisine sahip olmak bugün Türk demokrasisinin en büyük şansızlığıdır. Yeni bir yol bulmak mecburiyetimiz var. Muhalefet bu süreçte iktidarın az çok vazgeçmeye çalıştığı ne kadar iş birliği alanı varsa oraya yöneliyor. Bu tıkanıklığa çare bulmak Vatan Partililerin sorumluluğundadır. Tarihi görevdir” dedi.

 

 

YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR

 

Kurultayda konuşan Genel Sekreter Utku Reyhan Genel Başkan Doğu Perinçek ve beraberindeki heyetin Çin Halk Cumhuriyeti’nde Dünya Partileri Diyalog Toplantısı’nda bulunduğunu belirterek “Dünyanın öbür ucunda yeni bir dünya kuruluyor. Dünyanın dört köşesinden 200 siyasi parti çöken Atlantik ittifakının alternatifini ve dünyanın geleceğini kurmakla meşguller. Partimiz o sürecin içinde. Oraya Türkiye’den iki parti davet edildi. Birisi Türkiye’nin iktidar partisi AKP, diğeri de biz. Dünyanın etkin ülkeleri nezdinde Vatan Partisi dünyanın geleceğinde ve Türkiye’nin geleceğinde etkin olacak parti olarak düşünülmüştür. Ana muhalefet partisi ya da diğer muhalefet partileri yoktur. Çünkü Yeni Dünya ile ilgili onların söyleyecek sözleri yoktur. Yeni bir dünya kurulmaktadır. Türkiye de bu Yeni Dünyanın kavşak noktasındadır” dedi.

 

Reyhan, önümüzdeki bahar aylarında, Ankara’da bir Batı Asya Konferansı toplayacaklarını daha sonra da 4. Avrasya Konferansını yapacaklarını kaydetti.

 

Ercan Enç de şu ifadeleri kullandı: “Vatan Savaşının olduğu dönemde göreve geldik. Dünyadaki çelişme Atlantik ile Avrasya arasında olan çelişmedir. Bütün partiler bu çeliş- meye göre parçalanmaktadır, Vatan Partisi hariç. Türkiye’nin yüzde 70’ini oluşturan kitle de bize sempatiyle bakmaya başladı. AKP seçmenin ikinci partisi biziz. MHP seçmeni de bize bakmaktadır. HDP seçmenin de bir kısmı bize bakıyor.”

 

 

GÖREV KEMALİST DEVRİMİ TAMAMLAMAK

 

Kurultayda il başkanlığına aday olan Kamil Dede de konuşmasında şunları söyledi: “Bu tablo önümüzdeki süreçte partimizin Ankara da çok önemli görevleri yapacağının resmidir. Eğer programınız doğru ise artık iş örgütünüze, kadrolarınıza kalır. Vatan Partisi yıllardır savunduğu fikirlerle Türkiye’de doğru siyasetleri olduğunu tescil etmiştir. Bugün Türkiye’nin başına bela olan emperyalizme yıllarca mücadele ettik. Artık her şey geride kaldı. Avrasya ya yöneliş sürecini yaşayacağız. Yıllardır sempozyumlarla Avrasya sürecini Türkiye’nin önüne koyduk. Şimdi Türkiye Avrasya ya yö- nelirken dövüş dövüşe Atlantik sisteminden ayrılıyoruz. Bazılarının gdo'ları bozulmuş batı ya yönelen partiler var. Önümüzdeki süreçte bunlar iflas edecektir. İktidar olmaya güçleri yoktur. Kemalist devrimi başarmak önümüzdeki görevdir.”