‘Türkiye Vatan Savaşını Yarım Bırakmayacak’

Ankara 10. Olağan İl Kurultayımız, Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in katılımıyla gerçekleşti.

Tarih:

Ankara 10. Olağan İl Kurultayı

1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

Ankara 10. Olağan İl Kurultayımız geniş bir katılımla yapıldı. Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Türkiye’nin bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü vatan savaşını yarım bırakmayacağını söyledi.


Kurultayda Genel Sekreterimiz, Genel Başkan Yardımcılarımız ve MKK üyelerimiz de hazır bulundu. Kurultay başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.


TÜRKİYE BÜYÜK KARARA GİDİYOR


Perinçek kongrede yaptığı konuşmada, Vatan Partisi’nin tarih yaptığını belirterek, “2014 yılının baharında Silivri duvarını yıktık. Ordumuzun bileklerindeki kelepçeyi kırdık. Orta Çağ ilişkilerinin üzerine yürüyen Türk Devriminin nöbetini üstlenmiştik. O görevin parçası olarak Fethullah Terör Örgütünün üzerine yürünmesini sağladık. TSK’nın 24 Temmuz 2015’ten başlayarak yanına polisi ve köy korucularını da alarak Amerika’nın kara gücüm dediği stratejik piyonu bölücü terör örgütünün üzerine yürümesi koşullarını yarattık dedi.


BTÖ’nün hendeklere gömüldüğünü vurgulayan Perinçek, “Onunla birlikte ABD’nin Türkiye’yi bölme planları da hendeklere gömülüyor. Türkiye’nin bölünmesi için Ermeni soykırımı yalanını milletimizi ve Avrupa’daki yurttaşlarımızı ayağa kaldırarak bozguna uğrattık, bu da tarih yapmaktır. Yargı- tay Mehmetçik oldu. Yargıtay da ABD’nin Türkiye’yi bölme planlarını Yargıtay’ın temelinin altına gömdü. Ergenekon’la ilgili o muhteşem kararı verdi. Bütün bunları topladığımızda Türkiye’nin büyük karara gittiğini görüyoruz. Geçtiğimiz iki yıldaki başarılar Cumhuriyet Devriminin başarılarıdır” diye konuştu.


Perinçek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi asıl tarih yapacağımız bir dönemin eşiğindeyiz. Önümüzdeki görevler belli, bölücü teröre karşı mücadele artık milli sınırların ötesinde kesin başarıya ulaştırılacak. Şimdi bölücülüğe karşı, yobaz terörüne karşı, ABD’nin Ortadoğu planlarına karşı mücadelenin Türkiye’nin güneyine doğru taştığını tespit ediyoruz. Onun için önümüzdeki mesele bölge ülkeleriyle birleşerek bölgemizdeki ABD’ye bağlı bölücü, yobaz terör örgütlerinin kökünü kazımak, bölgemize barış, kardeşlik ve zenginlik getirmek.”


Perinçek, “Vatan savaşı devam edecek. Türkiye bu işi yarım bırakmayacak. BTÖ silahlı bir örgüt, arkasında ABD var ve silah bırakma şansı yok. Böyle bir terör örgütüne karşı birinci madde devletin silahlı güçlerinin harekete geçirilmesidir. Onun için burada ordunun kararlılığını ve iradesini sonuna kadar ayakta tutmak, orduyla millet arasındaki bağı sağlam tutmak bizim siyasi parti olarak görevimiz. Tayyip Erdoğan’lar dün PKK ile birlikte açılım yapıyordu. Vatan Partisi Türkiye’yi öyle bir etkilemiştir ki milletiyle ordusunu, Türkiye’nin yönetimini de Tayyip Erdoğan yönetimini de teslim almış, önüne katmış bir sel gibi götürmektedir. Aynı olay Fethullah Terör Örgütünün üzerine yürürken de yaşanmıştır. Biz kendi mevziimizde duruyoruz: PKK’nın üzerine yürümek Kemalist Devrimi tamamlamanın birinci görevidir. Fethullah Terör Örgütünün üzerine yürümek Kemalist Devrimi tamamlamanın ikinci önemli görevidir.”