Türkiye Vatan Kurultayında Birleşiyor

10. Genel Kurultayımız Ankara Arena Spor Salonunda başladı.

Tarih:

1/2
2/2

“Vatan Savaşından Milli Hükümete” sloganıyla 10. Genel Kurultayımızın ilk gününü Ankara Arena’da binlerce vatanseverin katılımıyla tamamladı. Türkiye’nin 81 ilinden binlerce vatansever Türkiye’nin geleceğini omuz omuza örme iradesiyle bir araya geldi.

 

AKP, CHP, MHP ve HDP’den öncülerin de katılım gösterdiği dev kurultayda Genel Başkanımız Doğu Perinçek tarihi bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Doğu Perinçek’in konuşması şöyle:

 

Türkiye’ye müjde veriyorum. Partimiz 81 ilde kurultaylarını yapıp bu kurultayda 81 ilin alın terini ve o topraklarda namusuyla vatan sevgisiyle yaşayan insanlarımızı temsil eden kurultayımızı toplamıştır.

 

Güneydoğu’da AKP’den, HDP’den katılamlarla örgütlerimizi yeniliyoruz. Bütün partilerden önderler Vatan Partisi’nde birleşmektedir. Görev başı yapmaktadır. Partimiz elini diğer partilere uzatıyor. Başı dik bağmsız Türkiye’yi kuruyor!

 

 

YETKİ İSTİYORUZ!

 

Arkamızda ki 2 yüzyılda mücadele halkçıların, milliyetçilerin ve sosyalistlerin ortak kararlarıyla canla başla yürüttükleri mücadele ile gerçekleştirilmiştir. İşte Vatan Partisi 200 yıllık birikimini halkçılarımızla, milliyetçilerimizle toplanmış buluyoruz.

 

Türkiye’nin aydınlıklara çıkartılmasında yetki istiyouz, görev istiyoruz. Tecrübeyi ve gençliği birleştiren yetki ve görev istyoruz. Türkiye’nin yakın tarihinin tecrübelerini birleştirdi. Bugün Öncü Gençlik her fakültede her alanda önderlik etmektedir. Vatan Partisi feleğin çemberinden geçmiş, hapishanelerinden işkencelerinden geçmiş , namusu ve tecrübeyi bağrında biriktirmiştir. .

 

 

SİVİL VE ASKER BİRİKİMİ
VATAN PARTİSİ’NDE BİRLEŞTİ

 

Türk Milleti olarak büyük bir ordu kurma tecrübemiz var. Bu millet birikimini halkıyla askerini polisini birleştirerek yapmıştır. Tarihimiz, sivillerin askerlerin el ele verip Türkiye’nin güzelliklerini bize armağan eden tarihtir. Sivil ve asker birikimini de birleştiren bir kurultadır bu kurultay.

 

Sanatımız da kütürümüzde aynı zamanda bu kurultayda birleşmektedir. En seçkin sanat yaratıcıları tiyatrocuları, yazarları ve bu kurultayın güzellik birikimini veren yaratıcılardır. Kurultayımızın yaratılmasında santın birikimi her zaman en öndedir.

 

 

AKP TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEMEKTEDİR!

 

AKP yönetimi Türkiye’yi birleştiremiyor. En başında Mehmetçik Vatan için savaşırken Ankara’dan Amerika’nın noyadığu Kürdistan bayrağı asılmıştır. Türklerin bayrağı can verdiğimiz ay yıldızdır! Bayrak eğer üzerinde kanın rengi varsa bayraktır. Doğu cephesinde, Bitlislerde, Yemenlerde, Süveyş’te, Çanakkale’de bu millet Erzurumlusuyla, Kastamonulusuyla, Çankırılısıyla omuz omuza can vermiştir. Bu toprakarın altında koyun koyuna yatmaktadır şehitlerimiz. Bizim yer altı zenginliğimiz yok diyenlere sesleniyoruz, bu toprakların altındaki en büyük zenginlik şehit kemikleridir!

 

Sayın Tayyip Erdoğan yönetimleri Türkiye’nin bu yer altı zenginliğinin bilincinde olmadıkları için bağımsız Türkiye kurma kararına sahip olmadıkları için, arkamızdaki tecrübeye dayanarak söylüyoruz, Türkiye’yi yönetemeyeceklerdir!

 


“ATANMIŞLAR SİSTEMİNE” HAYIR!


Başkanlık dayatmasıyla savaşan bir Türkiye var. Mehetçik bombaların üstüne atlarken, korucular savaşırken onlar Vatan Savaşını kenara atıp, milletin ihtiyaçlarını kenara atıp, millete başkanlığı dayatmaya kalktıyorlar. Başkanlık sistemi dayatmasıyla milleti bölmeye çalışmışlardır. Başkanlık sitemine buradan “Hayır” diyoruz!

 

Halkın sistemni değil bir “Atanmışlar Sistemi” kurmak istiyorlar. Getirmek istedikleri sisteme bakınız. O ekip meclise sorumlu değil. Atanmışlardan oluşan bu rejime Hayır diyoruz!

 

Dillerinden düşürmedikleri tekerleme “Atanmışlıklara karşıyız”dı. Şimdi siz, Türkiye’nin anayasasını değiştirerek Türkiye’nin 1876 yılından beri 150 yıllık anayasa geleneğini çiğneyerek meclise sorumlu olmayan Atanışlar Rejimi kurmaya kalkıyosunuz. Sizin böyle bir rejim kurmanıza Türk Milleti kesinlikle izin vermeyecektir. Siz o atamış yönetimle Türkiye’yi birleştiremezsiniz!

 


TÜRKİYE’Yİ ZAFERE GÖTÜRECEK KABİLİYET

AKP’DE YOKTUR!

 

AKP iktidarının sonuna geldik. Türkiye’yi “Kürdistan” bayrağı altında olanlar yönetemez. Türkiye’yi hiç kimse bağırarak, çağırarak yönetemez. Almayan’ya bağıranlar, Suriye’ye bağıranlar, Rusya’ya bağıranlar Türkiye’yi yönetemez. Türkiye’nin binlerce yıllık bir devlet adabı var. O adabı hala öğrenememiş olanlar Türkiye’yi yönetemez.

 

Savaşan Türk Ordusunun kadın subaylarının başına, askeri kurumlarda çalışan kadın çalışanlarımızın başına türban geçirenler, orduyu ayıranlar, Türkiye’yi yönetemez. Ordunun içine mezhep alemetlerini sokanlar, o orduya karşı bozgunculuk yaparlar.


Okullarda kız ve erkek çocukları ayıranlar, her köşeye imam hatip açanlar, Atatürk’ün eğitim ve öğretim ilkesiyle aydınlanmış Türkiye’nin köklerini çiğnemeye kalkanlar, onunla hesaplaşmaya kalkanlar, Türkiye’yi birleştiremezler, yönetemezler. Hayır diyoruz!

 

Savaşan ordunun sağlık kurumalarını kapatanlar, subay yetiştiren asker okullarının kapısına kilit vuranlar, Türkiye’yi yönetemez!

 

Bugünkü Türkiye’nin çağdaşlık adına, bağımsızlık adına bütün kazançlarının arkasında önderliği olan Atatürk’ün karşısına Abdülhamid’i çıkaranlar Türkiye’yi yönetemez . Abdülhamid Türkiye’yi birleştirmez.

 

Türkiye 17 Nisan sabahı aydınlıklara uyanacak. Yeniden ayağa kalkacak. Kensine dayatılan başkanlık sitemine, güçlü meclisi reddeden, güçlü Cuhurbaşkanını da reddeden, Türkiye’nin ekonomisini çözemeyecek bu rejime Hayır diyecek!

 

Türkiye “Hayır’da birleşmektedir. Özellikle AKP tabanının yerel yöneticileri, Hayırda Birleşin!

 

Türkiye’nin sorunları Milli Sefereberlik ile çözülür. Terör sorunu aynı strateji, aynı katkılarla çözülür. Türkiye borçlanma ekonomisinin sonuna geldi. Türkiye çarşıların şenlendiği bir dönemin eşiğindedir. Üretim ekonomisinden başka çıkış yolu yoktur. Yeni bir Milli Seferberlik Hükümeti kaçınılmazdır!

 

Türkiye önümüzdeki dönemde sancılar yaşasa da, Milli Seferberlik Hükümetini kuracak. “Hayır”la bir dönemi bitirecek. Doğal olmayan müdahalelerin karşısındayız. Parlemeneter sistem dışında bir çıkışımız yoktur. Amerika artık ülkemizde yönetimleri belirleyemez. Amerika ordumuz içindeki Gladyosuyla, FETÖ örgütüyle iktidarını belirleyemeye kalkmıştır. Ve cevabını Türk Milletinden, Türk ordusundan almıştır. Ve tekrardan alacaktır.


Vatan Partimizin Türk Milletine raporudur:


Silivri duvarlarını yıktık, Tükiyeyi birleştirdik.


FETÖ’yle Türkiye’yi yöneten koalisyonu dağıttık. Vatan Partisi’nin bu gidişatı tersine çevirmek isteyenler de Türk milleti tarafından bozguna uğratılmıştır.

 

O akşam herkes kimlerin beti benzi atmıştı ve kimler kararlıydı tekrardan görsün.

 

Madem onlar bu konuyu güneme getirdiler, niçin telefonları kapattılar. Niçi benizleri soluktu. Onlara “dik durun TSK bu girişimin arkasında değil. Bu girişimi ezecek göreceksiniz” demek için aradığımızda ulaşamıyorduk onlara. Onları ayağa kaldırarak hükümeti ayakta tuttuk.

 

Bugün Hayır diyenler FETÖ ile mücadelenin içinden geliyorlar. Türkiye’nin Atatürkçü aydınlarını hapislere atmadılar. Hayır diyenler FETÖ’nün ipliğini pazara çıkaranlardır.

 

Sayın Cumhurbaşkanının, o Kürdistan bayrağının oraya asılmasına bir çift lafı yok mudur? Birleşmiş Milletlerin içerisinde Kürdistan diye bir devlet yok. Türkiye’nin tanıdığı devletler arasında Kürdistan diye bir devlet yok . Bakıyoruz onlara,orda bir tek şey var, Irak Kürk Bölgesel yönetimi. Bölgesel yönetimin bayrağı ile Türk bağrağının karşısına çıkılamaz. Cumhurbaşkanı bundan sorumludur. O Kürdistan bayrağı orda durmaya devam edecek mi!

 

 

TÜRKİYE’Yİ BİRLEŞTİRECEĞİZ!

Biz yurt içinde PKK’nın temizlenmesini gecikmiş bir eylem olarak savunduk. Bunları hiçbir zaman gündeme getirmedik. Abdullah Öcalan ile yol haritaları çizdiniz diye hatırlatmak istemiyoruz ama siz millete terörist suçlamaları yaparsanız bunları gündeme getiririz. Bu salonda gazilerimiz var kolunu bacağını millete armağan etmiş gazilerimiz var. Teröre karşı canını ortaya koymuş komutanlar var.

Terörle mücadelede askerinin eline kına yakıp askere gönderenlerin yeri Vatan Partisidir. Bu nisan sonrası iktidarı birliğimize ve bütünlüğümüze uygun tavırlar almaya davet ediyoruz. Bırakın bu gerçek dışı lafları bu milleti ayırmayın.

AB’nin Türkiye ile ilgili kararlarına bakın. Hep bir madde vardır. Kürdistan’ı kuracaksınız. Ermeni Soykırımı’nı tanıyacaksınız. Kıbrıs’tan Türk Ordusu’nu çekeceksiniz ve de Kemal Derviş ekonomisini kabul edeceksiniz.

Vatan Partisi 100 yıllık Ermeni Soykırımı yalanını anayasa mahkemelerinde çöpe attırmıştır.

 


ÜRETEN VE BİRLEŞEN TÜRKİYE, AVRASYA İLE YÜKSELECEK!

Türkiye’yi faizciler yönetemez. Türkiye’yi ihale rantçıları yönetemez. O devir bitmiştir. Türkiye yeniden gümrüklerini koruyacak. Tarımını destekleyecek. Bunlar bizim kanunlarımızdır. Çarşılarımızı şenlendireceğiz. Kepenkleri siftahsız kapanan günlere son vereceğiz. Sanayicileri destekleyeceğiz, komşularımızla barışı gerçekleştireceğiz. Komşularla barış yurtta barıştır. Mayınları kaldıracağız güney sınırlarımızda, bizi kardeşlerimizden ayıran mayınları kaldıracağız.

Suriye ve Irak’la, barışı gerçekleştireceğiz. Batı Asya Birliği’ni kuracağız. Mustafa Kemal’in projesini tamamlayacağız. Atlantik bize bölünmeyi borçlanma ekonomisini dayatıyor. Yüksek faizle borç ödeyeceksin diyor. Sana borcu bölünmeyi kabul edersen veririm diyor. Artık birlik noktasına gelinmiştir. Artık Avrasya bizim rotamızdır. Hayat bizi Asya’nın yükselen ülkeleriyle ticaret ortaklığına getirdi.

Türkiye Irak’tan Rusya’dan Azerbaycan’dan enerjisini sağlıyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Artık Atlantik sisteminin borusu ötmüyor.

Denklemlere baktığımızda Türkiye zaten Avrasya ile bütünleşmiş. Atlantik’in başımıza oturttuğu kişilerin varken bile Türkiye Avrasya’da yerini almış. Ülkemiz güneşin doğduğu yere gidiyor.



AMERİKA’NIN GÜCÜ BU VATANI BÖLMEYE YETMEZ

Türkümüzle Kürdümüzle bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. Türk de biziz Kürt de Biziz Hepimiz Türk Milletiyiz! Güçleri bizi bölmeye yetmeyecektir. Amerika’ya buradan bildiriyoruz: ey Amerika vatanımızı bölemezsin. Milletimizi de bölmezsin, Atatürk Cumhuriyetine dokunamazsın. Türkiye’yi şeyhler dervişler ülkesi yapamadınız yapamayacaksınız.


PARTİMİZİN PROGRAMI TÜRKİYE’YE YÖN VERİYOR

 

Partimizin programı ve siyasetleri Türkiye’nin siyasetleridir. PKK’yı hendeklere gömerek programımız ayağa kalkmıştır, FETÖ temizlenerek bizim siyasetimiz ayağa kalkmıştır. Üretim ekonomisinin hayata geçme sancıları programımızın ayağa kalktığını göstermektedir.

Türkiye, Rusya ile Çin ile el ele vererek programımızın istikameti içine girmiştir. Türkiye’nin yönetiminde partimizin ağırlığı gerçekliktir. O ağırlığı hükümet konumlarına taşımak noktasına gelmiş bulunuyoruz. Türkiye’nin öncüleri olarak söz veriyoruz dedik ve program ilan ettik ve sözümüzü tuttuk. Geldiğimiz nokta söz vermenin ötesinde yetki istemenin dönemidir. Vatan Partisi ciğeriyle yüreğiyle burada bilinciyle girmektedir.

MHP’ye çağrıda bulunuyoruz. Bütün partileri birleşmeye davet ediyoruz. Dünyaya partimizin içinden bakmıyoruz Dünyaya Türkiye’den bakıyoruz. İktidar olalım diye birbirimizin akasına yapışmıyoruz. Tek yüreğiz tek beyiniz. Vatan Partisi’nde arkadaşına çelme takmak yok, ciğer vermek can vermek var. Parti içi iktidar kavgaları yok partimiz Türkiye’nin bütün vatansever güçler dahil, bize laf söyleyen MHP’ye dahil diyoruz ki tabanınızın vatan aşkıyla birleşin. Bağırmakla bu aşkı harcamayın Türkiye’yi beraber yönetelim. Önümüzde ki MİLLİ seferberlik hükümeti Türkiye’yi kesin zafere ulaştıracaktır.



HAYDİ VATAN GÖREVİNE

Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını sağlayacağız, güvenliği sağlayacağız. Sur’da İstanbul’da Kayseri’de her noktada can güvenliğini sağlayacağız. Yaraları saracağız. Yaralı tek bir insan dahi bırakmayacağız. Bütün insanlarımızı ayağa kaldıracağız. Hadi vatan görevine diyeceğiz!

Ülkeye karşı, vatana karşı hata yapanları eğiteceğiz. Onları cumhuriyet için değiştireceğiz. Bizim işimiz Cumhuriyet yurttaşlarını yaratmak. Atatürk’ün fedailerini yaratacağız. Birleştirerek yaratacağız.

Kendimize güveniyoruz. 81 ilden siz delegelere bakarak kendimize güveniyoruz. Burada aydınlanma birikimi var. Türkiye ekonomisini kurma birikimi var. Kamu makamlarında emek verme birikimi var teröristleri temizleme, cesaret birikimi var.



TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK GÜÇ: VATAN PARTİSİ!

Bütün Dünya’dan partimiz gözüküyor. AKP’nin karşısında bir tek bizi alternatif görüyorlar. Sayın Devlet Bahçeli de diyor ki ‘ya Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih edeceksiniz ya da Doğu Perinçek’i.’

Bize yetki verin diyoruz. Hükümet yetkileri kullanarak her karış toprağımızda halk yönetimini kurmak için yetki istiyoruz. Kadrolarımız bütün Türkiye’nin milli güçlerini birleştirecek bir hükümette görev almak için hazır. Milletimizden yetkiler isteyerek 16 Nisan’a gidiyoruz. Türkiye’yi tuzaklara sürükleyecek sisteme hayır diyoruz. Hayır çıkacak göreceksiniz Türk Milleti’nin cesaretine sağ duyusuna güvenin. Referandumdan vazgeçecek söylentileri dolaşıyor. Referandumun ertelenmesi onların kararına bağlı değil. Seçimlerin ertelenmesine TBMM karar verir. Bu kararı vermeye kalktıklarında ellerini havaya kaldırıp teslim oldukları anlamına gelir. Bu minderi onlar koydular ve bu minderde milletimiz onları yere yapıştıracaktır.

 

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

TÜRKİYE’Yİ BİRLEŞTİREN KURULTAYIN İLK GÜNÜ TAMAMLANDI

 

Vatan Partisi 10. Genel Kurultayı, ilk gününü binlerce vatanseverin katılımıyla Ankara Arena’da tamamladı. 81 ilden delegelerin katıldığı kurultayın açılış konuşmasını Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz gerçekleştirdi ve Divan Kurulu aday üyeleri listesini okudu.


Öneriler Sonucunda Divan Kurulu Başkanlığına; (E) Tümamiral Soner Polat seçildi.


Saygı duruşu ve Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil’in Yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu sahnedeki yerini aldı.
Divan Kurulu Başkanı Soner Polat, konuşmasını yaptı ve özetle şunları söyledi:


“Vatan Partisi Nusrettir, Vatan Partisi 57. Alaydır, Vatan Partisi Hasan Tahsin’in attığı ilk kurşundur, Vatan Partisi Bandırma Vapurudur.


Vatan Partisi şehit düşen Mehmetçiktir, dünü bugüne bugünü yarına bağlayan altın temelli köprüdür, Vatan Partisi Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün teminatı, sigortasıdır.


Bu nedenle göğsümü gere gere gururla haykırmak istiyorum ki, Vatan Partisi’nde sade bir üye olmak TBMM’de bir mebus olmaktan çok daha iyidir.


FETÖ’nün sızamadığı tek parti Vatan Partisi’dir. Vatan Partisi’nde bozuk GDO’lu tohumlar yetişmez.


Vatan Partisi ülkemizdeki sevgi dolu yürektir. Türkiye’nin her karış toprağına sevgi tohumu ekiyoruz, Atatürk’te birleştiriyoruz.


Vatan Partisi’nin rotası ölümsüz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur.


Hiçbir kuvvet bizi bu rotadan ayıramaz…


‘O sözler ki kalbimizin üstünde


Dolu bir tabanca gibi


Olup ölesiye taşırız


O sözler ki bir kere çıkmıştır ağzımızdan


Uğrunda asılırız’


Hayattaki en büyük servetim Türk olarak doğmak ve Vatan Partili olmaktır.


Ülkenin makus talihini değiştireceğiz. “


Soner Polat’ın konuşması vatanseverler tarafından büyük alkış aldı. Sonrasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarihi kurultay konuşmasını gerçekleştirdi


Perinçek konuşmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından ve bir çok partiden Vatan Partisi saflarında Vatan Savaşında yer alma kararı alan katılımcıları sahneye davet etti.


Katılımcıların sahneye çıkmasının ardından yeni karaciğer ameliyatı olan E. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan konuşma yaptı.


Okuyan konuşmasında şunlara değindi;


“Kurultayda olmak benim için şereftir. Ahmet Şahin (Yaşar Okuyan’a ciğerini bağışlayan) arkadaşa teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı Vatan Partisine ve Öncü Gençlik’e minnetlerimi arz ediyorum.


1700’ün üzerine hiç tanımadığımız insan bize yardımcı olmak için müracaat etti. Düşünün hiç tanımadığı halde size ciğerini bağışlamayı beyan eden arasında sizlerin de olduğu insanlar oldu. Ve Ahmet arkadaşımız kabul edildi. Hiç düşünmeden ailesine dostuna haber vermeden gazetede gördüğü ilan ile ciğerini bağışladı.


Bu topraklar üzerinde Türk milleti var oldukça ister Amerikalısı gelsin ister o bu gelsin. İşte bu unut insanlar birbirlerine ciğerlerini verdikçe insanlar birbirine destek birlik oldukça bu topraklarda yenemeyeceğimiz hiçbir şey yok.


Ne kadar doğru bir iş yapmışım ki Vatan Partili olmuşum ve Vatan Partisi’ndeyim.


Geçmişinde o veya bu ne olursa olsun bugün Türkiye parçalanma noktasındayken susuluyorsa kapalı kapılar ardından sessiz kalınıyorsa bunun arkasında mücadele bir tek bize kaldı. Bu salondakiler sizler bizler yeteriz, yeter. Artarız bile. Yolumuz mutlaka neticeye ulaşacak


Çünkü biz gönlümüzü mücadeleye koyduk. Vatan Partili olmak büyük bir şereftir, Vatan Partili olmak büyük bir mücadelenin öncülüğüdür. Doğu Perinçek’e büyük minnettarlığımı sunuyorum. Çünkü onun açtığı yolda beraberiz, mücadele içindeyiz. Yaşasın Vatan Partisi!


Yaşar Okuyan’ın ardından Vatan Partisi’ne yeni katılan öncüler söz aldı.


Hasan Kundakçı (E. Korgeneral – Tamburalı Paşa) : “Sayın başkanım saygıdeğer konuklar Vatan Partisi’nin çok değerli üyeleri, sevgili gençler. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, hepinizi kucaklıyorum


Bugün Vatan Partisi’ne geldim, sizlerin arasına katıldım çok mutlu oldum. Birliği sizde gördüm, dayanışmayı sizde gördüm. Bu dayanışma hepimizi başarıya götürecektir.


Ben de emekli köşemde oturuyordum baktım ki gidiş iyi değil, rahatsız oldum kalktım geldim karşınıza çıktım. Değerli kardeşlerim gerçekten her konuda ülkemizde bir çöküntü var. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz. Onun yolundan asla ayrılmayız


Ne yazık ki içerde ve dışarda büyük sorunlarla karşı karşıyayız. Ekonomik durum çok acı. Bir diğer sorun terör, devam ediyor. Dışarıda acılarımız var. Komşularımızla iyi ilişkiler yok. Irak’la Suriye ile neredeyse savaş noktasına geldik


Suriye’de 6,5 aydan beri askerlerimiz savaşıyor. Askerlerimiz Elbab’da savaşırken Kıbrıs’tan bir ses geliyor. Kıbrıs ve ege denizi kıyılarında 18 tane ada Yunanlılar tarafından işgal edilmiş, Yunan bayrakları dalgalanıyor. Hepimizin canını acıtan da bu durumlara ses çıkaran birinin olmaması. Kimse Türk bayrağını sökemez oraya yerleşemez. Türk milleti topraklarına gelip sahip olmak isteyenlere hoşgörüyle bakamaz, bakmayacağız


Emin olun ki Türk milleti bu sorunları aşacaktır. En büyük ihtiyacımız birlik ve beraberliğimizi korumaktır.


Genel başkanımızın ifade ettiği gibi milli ve güçlü bir parlamentere ihtiyacımız var. Güçlü ve etkili bir meclise ihtiyacımız var. Atatürk’ün ifade ettiği gibi meclisten sonra güçlü bir orduya ihtiyacımız var.


O kadar dert varken evet-hayır gibi bir halk oylaması süreci içindeyiz. Bu süreç gereksizdir, Türk milleti bunun karşılığını verecektir. Ne mutlu Türküm diyene!”

 


Hayriye Aktaş (E. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı) : “Sayın genel başkanım değerli davetliler Mustafa Kemalin Askerleri


Cumhuriyetin kadınlarımıza sağladığı kazanımlar sayesinde ben İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı’na kadar yükseldim.39 sene görevimi yaptım. Bundan sonra da Vatan Partisi saflarında çalışmaya devam edeceğim.


Buradan hayır diyenler teröristtir diyenlere bir çift sözüm var. Karakolları, askerleri kısıtlayıp terörü besleyenler, Habur rezaletini yaşatanlar, askerimizi arkadan vuran polisimizi arkadan hançerleyenlere göz yumanlara bu kötü sözlerini iade ediyorum. Sağlıcakla kalın Atatürk’le kalın Cumhuriyetle kalın.”

 

 

Mehmet Ali Tavukcu: “Vatan Partili olmaktan onur duyuyorum”


Tuncay Mutluer (MHP E. Kars Belediye Başkanı): “Sayın genel başkanım, değerli konuklar hoşgeldiniz. Bana soruyorlar çoğu zaman neden Vatan Partili oldun? Diye. Başka parti mi var gidebileceğimiz, vatan sevgisi olan, başka bir lider mi var sözde Ermeni Soykırımı meselesini kapatan? İşte buna cevap verilemediği için Vatan Partili oldum. Biz Batman’dan, Bitlis’ten, Şırnak’tan Kars’tan dalga dalga büyüyoruz iktidara yürüyoruz. Davamız bu, işte bunun için Vatan Partili oldum.”


Vatan Partisi’ne yeni katılan öncülerin konuşmalarını tamamlamalarının ardından Vatan Partisi üyelerinin yoğun çabalarla hazırladığı sanatsal gösteri gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 saat süren gösteri, Türkiye’nin ilk kadın koro şefi İnci Özdil’in yönetiminde Vatan Partisi Öncü Gençlik’in İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okumasıyla başladı. Vatan Partisi Propaganda Bürosu’nun hazırladığı videolar eşliğinde yapılan gösteride halk danslarımız ve türkülerimiz icra edildi.

 

Vatan Partisi 10. Genel Kurultayı’na Katılan Konuklar


Guney İsvicre Komünist Partisi'nden Maximilliano Arif Ay
Putin’in özel danışmanı Alexandr Dugin’in yardımcısı Valeriy Karavin
Gazeteci/Yazar Sabahatin Önkibar
Liman-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Uçar Saffet Öztürk
Görev Vakfı Başkanı Mustafa Pamukoğlu
Talat Paşa Komitesinden Prof. Dr. Cemal Aytemiz
Liberal Demokrat Parti Genel Başkan yardımcıları: İsmail Şahin, Hüseyin Tüzün
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan
Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık
Prof.Dr. Sina Akşin
Terörle Mücadele Gazisi Ali Gümüştaş, Ahmet Tarık Külegen, Mustafa Engür
FETÖ mağduru Kara Harp Okulu Öğrencisi Ali Şahin Güven
Kızıltepe Korucusu İlçe Başkanı Ahmet Aslan
FETÖ mağduru Kara Harp Okulu Öğrencisi Ahmet Şahin
Şemdinli Korucusu Cemal Özkoyuncu
Denizcilik müsteşarlığı eski bölge müdürü Ruhan Çakıroğlu
CHP Eski Balıkesir Sındırgı İlçe Başkanı Ekrem Metin
AKP Konya gençlik kolları eski üniversiteler sorumlusu Deniz Hatipoğlu
Diyarbakır Eğil Yatır Köyü Muhtarı Mustafa Biçer
Petrol İş Diyarbakır iş yeri temsilcisi Mehmet Ali Tavukçu
Diyarbakır İşçi Önderi Mehmet Çaçan
Yozgat DSP Eski il başkanı Ahmet Susam
Diyarbakır Sur eski CHP ilçe başkanı Mehmet Sıddık Acar
Diyarbakırlı iş adamı Mustafa Dönmez
İspir Esnaf Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Osman Hatunoğlu
Eski Milli Eğitim Müfettişi Zeliha Çelik
İş adamı Celil Sezer
İş adamı Ercan Kızılay
Tıp doktoru yazar Murat Kınıkoğlu
AKP Eski Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Doğru
DSP Eski Kırklareli İl Başkanı Göksel Ölmez
Adana Saimbeyli Eyüplü Köyü Muhtarı İrfan Tekdemir
Terörle Mücadele Gazisi Zekeriya Gökyüzü