"Türkiye-Suriye resmî görüşmesinde hiçbir engel yok"

İskenderun Belediye Başkan adayımız Beşir Baysoy, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile görüştü

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan adayı Beşir Baysoy, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile İskenderun Ticaret ve Sanayisini görüştü.


Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, ilçe başkanı İbrahim Bedir ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yöneticiler hazır bulundular. 


Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yılmaz, partisinin bölgesel ve özellikle Suriye politikası ile ilgili Yılmaz’a bilgi verdi. Vatan Partisinin bölgesel çözümlerinin Türkiye’nin ekonomik ve terör konusunda biricik çözüm olduğunu belirtti. 


Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan adayı Beşir Baysoy: 

İskenderun önemli ilçelerimizden biridir. İskenderun altyapı anlamında ciddi sorunları vardır. Bu sorunların çözümünde devlet ve belediye işbirliği temelinde çözüm üretecektir. Sanayicimizin, tüccarımızın, esnafımızın ekonomik olarak rahatlaması için İskenderun gibi bir kentin limanının öncelikle verimli çalışması gerekmektedir. Kıyı şeridimiz atıl durumdadır. Vatandaşlarımız deniz sahilinden yeterince yararlanmamaktadır. Kıyı şeridimiz bu günkü atıl durumdan kurtulmalı aynı zamanda turizme hizmet eder durma getirilmelidir. 


İskenderun sanayisi sıkıntı içindedir. Bu sıkıntıların aşılması için ilçe belediyesi, devlet, büyükşehir ve sanayi odamız ortaklaşa projeler üretir, çözümler konusunda elbirliği yapmaları gerekir. İskenderun önemli merkez demiştik, önemi Ortadoğu’nun büyük merkezlerinden birisi olmaması için neden yoktur. Bölgeye seslenen fuar alanlarının olması, bölgeden sanayicimizin, tüccarımızın ilçemize gelmesi İskenderun’a katma değer ekleyecektir. 

 

Levent Hakkı Yılmaz: 

İskenderun önemli ilçelerden birisidir. Sizlerde bu kente belediye başkanı adayısınız, öncelikle başarılar dilerim ve kutlarım.  


İskenderun’un il olması gerektiğini düşünüyorum. İl olduğunda daha büyük bir İskenderun düşünebilirsiniz. Bizim İskenderun ilçenin Sanayicisinin, tüccar ve esnafının sorunlarını var olan 6 milyon lire bütçemizle çözemeyiz. Bu ancak odamızın ihtiyaçlarına karşılayabilmektedir. Onun için ilçe belediye başkanın, büyükşehir belediye başkanın ve devletin imkanları ile sorunları ortak çözebiliriz. 


Demir Çelik sektörü şu anda üretim düşmüştür. Sıkıntı içindedir. Bölgesel durumlar düzeldiğinde bizim demir çelik işletmelerimiz yeniden ayağa kalkacaktır. 


Amerika bizim müttefikimiz değil, düşmanımızdır. 


Amerika bizim müttefikimiz değil, düşmanımızdır. PKK-PYD gibi sınırlarımızdaki terör örgütünün arkasında parasıyla, silahıyla Amerika vardır. Bu anlamda halen Amerika ile ittifak içinde çözüm beklenemez. Amerika kendi menfaat ve çıkarları için bölgemizde bulunmaktadır. Her devlet kendi çıkarlarını düşünüyorsa, bizde kendi çıkarlarımız için projeler üretmeliyiz. 


Bu topraklar bizim vatanımız, vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Bu ülkede düşünün Atatürk gibi büyük lidere laf söyleme cesareti gösteriyorlar. Bu cesareti kimler vermektedir. Bu ülkenin kurucusuna laf söylemek, ayıptır, günahtır. 


Türk devleti ile Suriye devleti resmi görüşmelere başlamasında bir engel yoktur. 


Türkiye ile Suriye’nin resmi görüşmesinde hiçbir engel yoktur. İki devletin resmi görüşmesi bölgenin sorunlarının çözümünde önemli adım olacaktır. Sınırlarımızdaki terör belasından, 7 yıldır iki devletin kriz yüzünden ekonomisi perişandır. İskenderun için bölgemizin sorunları açısından iki devletin resmi görüşmesi terörü ve ekonomik kriz için çözüm olacaktır. Bu anlamda iki devletin resmi görüşmesinin önünde ben şahsen bir engel görmüyorum. Sınırlarımızdaki sorun Kürt sorunu değil, Amerika’nın kışkırttığı terör örgütleri bulunmaktadır. Güvenli bölgelerin oluşması iki devletin yararınadır. Amerika’nın bir Kürt devleti kurmasına Türkiye izin veremez.