‘Türkiye, Prangalarından Kurtulmanın Eşiğinde’

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, 4 ili kapsayan Karadeniz turunu tamamladı.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Samsun’dan başlayan Doğu Karadeniz ziyaretlerini Ordu ve Giresun’un ardından Trabzon’la tamamladı.

 

“Büyük Karara Doğru” konulu konferansta Ordululara seslenen Doğu Perinçek, konuşmasına “Size şimdi hava raporu veriyorum. İklim değişiyor. İklim değişiyor ve artık Ordu’nun dereleri yukarı akacak. Yani o içimizdeki özlemlerin gerçek olacağı bir döneme giriyoruz. Türkiye 1945’lerde girdiği Atlantik sisteminden ve onun prangalarından kurtulmanın eşiğine geldi. Ben bir dileği dile getirmiyorum. Olgulara bakarak gerçekleri ortaya koyuyorum” diye başladı. Partisinin 40 yıldır savunduğu programa artık gelindiğini söyleyen Perinçek, “Dün Rusya, Suriye, İran ile düşman olan Tayyip Erdoğan şimdi bu ülkelerle işbirliğinin yollarını arıyor. Bu da bizim programımız. Dün ne söylediysek bu gün onu yaşıyoruz” dedi.

 

ERDOĞAN’DAN KURTULMANIN YOLU

 

Konferanstan sonra partisinin Giresun İl Örgütü tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Doğu Perinçek, yemekteki sohbetlerde konukların sorularını yanıtladı. Konuklardan gelen “TSK’nın bu vatan mücadelesi aynı zamanda Tayyip Erdoğan’ı da büyütmüyor mu? Erdoğan’dan nasıl kurtulacağız?” şeklindeki sorulara şöyle yanıt verdi: “Erdoğan’dan kurtulmak çok kolay. Önce şu vatan savunmasında başarımızı kesin sonuca ulaştıralım. ABD ile Fethullah’la, PKK ile ittifak yaparak Erdoğan’dan kurtulamazsınız. Bu politika ile Erdoğan’ı büyütürsünüz. Erdoğan’dan kurtulmanın tek yolu var. O da halka dayanmaktır. Halkı örgütlemektir.”

 

Perinçek, Doğu Karadeniz turunda son olarak partisinin Trabzon’da toplanan 10. İl Kurultayı’na katıldı. Yaklaşık 300 delege ve konuğun katıldığı kurultayda Perinçek, “Brecth diyor ki; ‘Büyük çözümler kör çıkmazlarda bulunur.’ Kendi tarihimize baktığımızda da kör çıkmazdan Mustafa Kemal’in çözümü çıktı. Şu anda ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu zorluklara, güçlüklere bakarak karamsar olmayacağız. Zorlukların önünde boyun eğmeye baş eğmeye isyan ediyoruz ve kabul etmiyoruz. Vatan Partisi çözümün partisidir, zorlukları yenmenin partisidir. Buradan Türkiye büyük bir çözümle çıkacaktır. İşte öyle bir eşikteyiz” dedi. Daha sonraki konuşmaların ardından, se- çimlere geçildi, Şehir Planlamacısı, Mimar İnci Güngör Trabzon İl Başkanlığına seçildi.