"Türk-ABD Savaşı Şiddetleniyor"

Genel Başkan Yardımcımız E. Amiral Soner Polat, “Teröre Karşı Türkiye Cephesi” konferansına katıldı.

Tarih:

İstanbul Kartal İlçe Başkanlığımız “Teröre Karşı Türkiye Cephesi” konulu bir konferans düzenledi. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa konuşmacı olarak Genel Başkan Yardımcımız Emekli Amiral Soner Polat katıldı.

 

Polat, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin konumuna ve 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlere değinerek, “Biz iktidar olursak HDP’nin yeri cezaevidir, meclis olamaz” dedi.

 

AKP’nin geçmiş dönem politikalarını eleştirerek Türkiye’nin PKK’ya karşı gerçekleştirdiği operasyonlara değinen Polat “Tehdidi doğru algılamak lazım. Vatan Partisi olarak bizce Türkiye için en önemli tehdit PKK’dır. Bugün PKK ile savaş demek ABD-İsrail ve AB ile savaş demektir. Kısaca emperyalizmle savaş demek. Bugün PKK, emperyalistlerin Hacivat-Karagöz’ü gibidir” dedi. 

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 24 Temmuz’daki PKK’ya karşı operasyonlarıyla ilgili de konuşan Polat “TSK cumhuriyet tarihinin en büyük hava operasyonunu yapmıştır. Böyle bir operasyonu dünya şartlarında ABD’den başka hiçbir güç yapamaz. TSK, ülkenin bu karışık ortamında bir savaş çıkacağını seziyordu. İyi bir istihbarat geliştirdi. 24 Temmuz harekatı taktik harekatı olmakla birlikte stratejik sonuçları da olacaktır. Açılım politikası ağır bir darbe almıştır. Bunun geri dönüşü yoktur.Türk-ABD savaşı giderek şiddetleniyor” ifadelerini kullandı. Bir izleyicinin harekat tarihini Lozan Barış anlaşmasının yıl dönümü yapılmasının anlamını sorması üzerine Polat “TSK özelikle o günü seçmiştir” diye konuştu.