Tuncay Mutluer'e neden 'Efsane Başkan' diyorlar?

Kars Belediye Başkan adayımız Tuncay Mutluer, 31 Mart yerel seçim çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyor.

Tarih:

Örgütlenme Bürosu Başkanımız Savaş Oruç, Belediye Meclis adayları Muharrem Yerli ve Kemal Mutluer ile Karadenizliler Derneği'ni ziyaret eden Kars adayımız Tuncay Mutluer’i dernek başkanı Muzaffer Alkan, dernek yönetici ve üyeleri karşıladı.

 

Dernek Başkanı Muzaffer Alkan “Güzel bir şehir tesis etmeniz anlamında bize vereceğiniz her göreve hazırız" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bir belediye başkanından afaki şeyler istemiyoruz. Temizlik istiyoruz, yol istiyoruz, su istiyoruz. Maalesef Kars’ımızın böyle bir dezavantajı var. Siz eski bir belediye başkanısınız. Sizin geçmiş dönemdeki çalışmalarınızı da çok iyi biliyoruz. Ve yaptıklarınızdan övgü ile bahsediliyor. Bunu da çok iyi biliyoruz. Ayrıca ismi milliyetçi olan bir partiden Vatan Partisi'ne gelmişsiniz. Bu durum neresinden bakarsanız bakın bizim için önem taşıyor. Siz de bizim için önemli bir siyaset adamısınız: Bu şehrin ivmesini değiştiren kişilerden birisiniz. İnşallah seçilirsiniz ve bunun sonucunda da bize sizi alkışlamak ve yardımcı olmak düşer.”

Belediye Başkan adayımız Tuncay Mutluer ise Kars'ın çok hassas ve aynı zamanda çok önemli bir şehir olduğunu dile getirdi. HDP ve emperyalistlerin Kars üzerindeki oyunlarına değinerek bu düşüncelerle mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Mutluer şöyle devam etti:

“Burada belediye başkanlığı yapacak olan kişi dik durmasını bilecek kişi olmalı. Eğer başkan dik durmazsa belediyenin asli görevi olan işlerin hiç birini yapamaz ve onun bunun şamar oğlanı haline gelir. Çünkü kendi iradesi ile iş yapamaz.

Bir belediye başkanı sadece belediyenin asli görevi olan yol, kaldırım, su gibi işleri yapmakla yetinmemeli. Bir belediye başkanı o ilin her sorunu ile ilgilenme mecburiyetindedir. Bilirsiniz Azerbaycan olsun, Türkmenistan olsun İran olsun buralarda belediye başkanlarına 'Şehremin' derler. Yani şehrin en emin insanı demek. Eğer belediye başkanı isen o ilde yaşayan insanların bütün isteklerine cevap vermek zorundasın. Onun için ben sadece yol, su, park vesairelerle uğraşmayacağım. Ben Kars'ı bulunduğu konum içerisinde çok modern bir kent haline getireceğim ve ihtiyaçları en asgari olan bir şehir yapacağım.”

 

 

SİZE NEDEN 'EFSANE BAŞKAN' DİYORLAR?

 

Ziyaretin ardından Mutluer ve Meclis üyesi adayımız Muharrem Yerli Kars, bölgede en çok dinlenen radyolardan biri olan Kafkas FM'de Genel Yayın Yönetmeni Tolga Ata’nın sunduğu “Kars’ta Seçime Doğru” programına konuk oldular.

Muharrem Yerli ve Tuncay Mutluer
Muharrem Yerli ve Tuncay Mutluer

Tuncay Mutluer, Ata'nın “Size neden 'Efsane Başkan' diyorlar?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

“Kars’a gerçekten büyük hizmetlerim oldu. Bunun için olabilir. Ayrıca Kars’ı terk etmeyen tek belediye başkanıyım. Bunun için de olabilir. Ama şunu bilmenizi isterim; 20 yıl önceki bir belediye başkanının yaptığı hizmetler 20 yıl sonra da konuşuluyorsa ve halkın dilinde ise 'Efsane Başkan' olması doğal.”

 

 

HDP ADAYI BİLGEN'E VOLTRAN YANITI

 

Belediye Meclis üyesi adayımız Muharrem Yerli ise, Tolga Ata’nın “HDP Belediye Başkan adayı Ayhan Bilgen bir basın açıklamasında Vatan Partisi'ne 'Voltranın beyni' demiş. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

“Ayhan Bilgen çok doğru söylemiş. Çünkü Vatan Partisi bu ülkeye tehdit savuran, belediyenin imkanlarını PKK'ya sunan HDP’nin karşısında bir Voltran oluştu ve Vatan Partisi o Voltranın beynidir. Bu çok doğru. Çünkü Vatan Partisi Cumhuriyetçilerin, Milliyetçilerin, Atatürkçülerin ve Türkiye sevdalılarının oluşturduğu bir partidir. Vatan Partisi'nin içerisinde her kesimden, her partiden insan var. Evet bölücülerin karşısında, işbirlikçilerin karşısında direnen tek parti var ve oda Vatan Partisi. Onun için Ayhan Bilgen’in Voltran benzetmesi doğru bir benzetmedir.”