Tülin Oygür'den İstiklâl Marşı şairinin evine ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Prof. Dr. Tülin Oygür, Mehmet Akif Ersoy’un müze olan evini ziyaret etti

Tarih:

1/2
2/2

Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı ve bir ulusa 'korkmamayı' öğreten İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün üzerinden 98 yıl geçti. Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür, Mehmet Akif Ersoy’un müze olan evini ziyaret etti. Haberi aşağıda dikkatinize sunuyoruz. Yayın organlarınızda değerlendirmeniz dileğiyle.

 

 

'İstiklal Marşı halkımızın hür yaşama sevdasıdır'

 

Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’un müze olan evini ziyaret etti. Oygür, İstiklal Marşı’nın Anadolu halkının vatanından asla vazgeçmeyeceğini kanıtladığını söyledi.

 

Tülin Oygür, dün İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un evini ziyaret etti. Ziyaretin ardından kısa bir açıklama da yapan Oygür, şunları belirtti:

 

“Milli mücadele devam ederken Yunan destekli ayaklanmalara karşı 1. İnönü Savaşı yeni verilmiştir. Bu sırada 1. TBMM Teşkilatı Esasiye yeni kabul edilmiştir. Vatan mücadelesinde safları sıklaştırmak, cesareti arttırmak, onurlandırmak üzere… Bağımsızlık yoksa kurtuluş da özgürlük de yoktur. İstiklal Marşımız Anadolu halkının hür yaşama sevdasını, ‘Belki yarın belki yarından da yakın’ kavuşacağı özgürlüğe inancını her şeyden evet, fakat vatandan asla vazgeçmeyeceğini ve temiz kanını vatanına helal ettiğini bize, dünyaya anlatıyor.”

 

Oygür, Mehmet Akif Ersoy’un evini ziyaretinin ardından Hamamönü’nde esnaf ziyaretinde bulundu vatandaşların dertlerini dinledi.