Tülin Oygür Bahçelievler'de: Oylarınız üzerindeki ipoteği kaldırın

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tülin Oygür, Ankara’nın en hareketli semtlerinden Bahçelievler’de vatandaşları selamladı.

Tarih:

 Bahçelievler 3. ve 7. caddelerinde kalabalık parti heyetiyle birlikte yürüyen Oygür, Ankara halkının seçeneksiz olmadığını belirtti. Oygür, rantçılarla talancılar arasında tercih yapmayanların tercihinin Vatan Partisi olması gerektiğini dile getirdi.
Bahçelievler 7. Caddede vatandaşlara hitap eden Oygür, kirli siyasetten halkın bıktığını belirterek diğer adayların rant kavgası yapmasına dikkat çekti. Oygür’ün konuşması partililer tarafından alkış ve sloganlarla desteklenirken, Bahçelievler esnafı Oygür’e destek mesajı verdi. Tülin Oygür yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugünkü talan sistemini, insanı insanlığından eden sömürü sistemini şayet lanetliyorsak; bizde bu yürek varsa, şu an da partimizin yaptığı bu eylemi izlerken şunu anlamanızı istirham ediyorum. Devrimcilik budur. Gelirsiniz partinizle beraber olursunuz, bayraklarınızı havaya kaldırırsınız, kürsünüzü kurarsınız ve halka buradan seslenirsiniz.”

 

'ÇİRKEFÇE ÇARPIŞAN PARTİLERE MUHTAÇ DEĞİLSİNİZ’

 

"Ankara'nın bir çok noktasını gezdik ve gezmeye devam edeceğiz. Fakat bu gezilerimizde tablo bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Milletimizin bu çirkin siyasetten midesi bulanmıştır. İstemiyor halkımız bu ayrıştırıcı dili, bu nefret söylemini, birbirini suçlayan, karalayan, artık suçlamanın karalamanın dibini göremediği seviyesiz siyaseti milletimiz lanetlemektedir. Şu an da eminim burada bizi dinleyenlerin de aklından aynı şey geçiyor. Biz Vatan Partisi olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık. Halkımız bu sistemin çirkefçe çarpışan hiçbir partisine muhtaç değildir.


Biz gerek Türkiye'nin iktidarını paylaşmaya, ama ondan öncede şu an da günümüz itibariyle yerel yönetimlerde görev almaya bütünüyle hazırız. Bizim yapacağımız belediyeciliğin başka  hiçbir parti tarafından taklit dahi edilmesine imkan yoktur. Çünkü biz bu talan, rant sisteminin doğrudan karşısındayız. Ranta izin vermeyeceğiz arkadaşlar. Belediyelerimizde şirketleşmeye son vereceğiz. Belediye hizmetlerini belediye kendi kurumlarıyla yapacak. Elde ettiği karı halkıyla paylaşacak ve övünç duyarak söylüyoruz ki hizmete, göreve gelir gelmez hizmetlerimizi öncelikle yoksul halkımıza götüreceğiz ve işe oralardan başlayacağız."

 

 

YENİDEN CUMHURİYET BAŞKENTİ

 

"Acaba Ankara'nın Anıtkabir dışında hangi bölgesine gittiğinizde kendinizi bir devrimci cumhuriyetin başkentinde hissediyorsunuz. Burası bir başkent kimliğinden soyutlanmıştır ve keşmekeş dolu bir şehir haline gelmiştir. Yapacağımız işlerden öncelikli olanı Ankara'yı birleştirme kurulu kurmak belediye bünyesinde ve uzmanlarla, bilim çevreleriyle, Ankara'nın bilinçli şekilde yok edilmeye çalışılan cumhuriyetçi başkent kimliğini Ankara'mıza tekrar kazandırmak.
Vatan Partisi bütün kurallarını Atatürk devrimlerinin prensiplerine göre belirlemiştir ve ona göre adımlarını atacaktır."

 

 

‘ÖĞRENCİLERİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR’

 

"Burası Ankara ve özellikle bu caddemiz üniversitelerin çokça yer aldığı, bir bölge. Ankara'nın hiç edinemediği kimliklerden biri de üniversite kenti olmasıdır. Biz bunu yıkacağız ve Ankara'yı kamusal kütüphaneleriyle, belediyeye ait ucuz öğrenci pansiyonlarıyla, çalışma-etüt merkezleriyle ve bütün gücümüzü ortaya koyarak elde edeceğimize inandığım Saraçoğlu Mahallesinde yapacağımız muazzam bir gençlik kültür merkeziyle Ankara'mızı üniversite kenti kimliğine kavuşturacağız. Bu hiç birinin aklına gelmedi. Gözlerini para doyuramadığı için hiç birin aklına, ya bu şehirde öğrenci mi var, bu öğrencilerin kaçta kaçı geliyor Ankara dışından, bunlar nasıl yaşıyor, hiç birinin aklına gelmiyor. Ama kamucu belediyecilik a nlayışımızla bu bizim öncelikli işlerimizden birisi olacak."

 

 

'OYLARINIZDAKİ İPOTEKLERİ KALDIRIN’

 

"Karar veremediğiniz veya içinize hiç sinmediğini kendi kendinize itiraf ettiğiniz tercihlerinizden artık vazgeçiniz. Oylarınız üzerindeki ipotekleri kaldırınız. Demokrasinin namusu sandıktır diyoruz. Evet ama bu sandığa gitmek anlamında değildir, sandığın önünde vücut bulmak değildir bu sözün anlamı, bu sözün anlamı vicdanına göre oy kullanmaktır, hak edene vermektir, dürüst olana vermektir, halkçı olana vermektir, yemeyi bilmeyene vermektir, namusluya vermektir."