"TSK ve Türk Devletinin Jeffrey'in Aklına ve Bilgisine İhtiyacı Yoktur"

Genel Başkan Yardımcısı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin, James Jeffrey’nin röportajına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin, ABD’nin Eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’nin Aydınlık Gazetesi’nde yayınlanan röportajına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pekin’in açıklamaları şöyle:

 

ABD’nin Eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey‘in Aydınlık Gazetesi‘nde yapılan söyleşide kullandığı ifadeler diplomatik nezakete uymamaktadır.

 

Herhalde Jeffrey, Türkiye Cumhuriyeti’ni ABD’nin sömürgesi olarak görmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin generallerini masallara inanmakla itham ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin generallerinin cumhuriyeti korumak ve kollamak için ABD’ye ihtiyaçları yoktur. Jeffrey, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tanımadığını ya da Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bulunan generallerin tamamının kendi tanıdığı generaller gibi olduğunu değerlendirmekte ve bu konuda hata etmektedir.

 

Evet, Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu büyük tehditlerin arkasında Amerika Birleşik Devletleri’nin olduğu açıktır.

 

Bu konu Jeffrey’e gülünç gelebilir ama bizler bunun kanıtlarla doğru olduğunu biliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri tehdidin nereden geldiğini, ne yapılması gerektiğini, nasıl önemler alınması gerektiğini iyi bilir ve bunları zamanında hatta zamanından önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine bildirir. 

 

Bu konudaki değerlendirmeler için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk Devleti’nin Jeffrey’nin aklına ve bilgisine ihtiyacı yoktur.

 

Jeffrey, Ergenekon ve Balyoz delillerinin sahte olduğunu bildiklerini söylemiş ve bu davaların arkasında ABD’nin olmadığını da ifade etmiş. Utanmadan bu durumu, “Türkiye’nin iç işi” olduğu için ses çıkarmadıklarını söyleyerek açıklıyor. 

 

Bütün bu yaşanan davaların ABD’nin desteği ile olduğunu ve amacının Türk Silahlı Kuvvetlerin’de bulunan Atatürkçü, milliyetçi ve ABD’nin politikalarına karşı çıkan general ve subayların tasfiyesini amaçladığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Milleti ABD’nin neyin peşinde olduğunu gayet iyi biliyor. Jeffrey kendi işine baksın. ABD, Türkiye’yi rahat bırasın yeter.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri karşılaştığı tehditler karşısında ne yapacağını ve nasıl bir yol izleyeceğini bilecek, değerlendirecek ve uygulayabilecek niteliktedir.