Toprak Ağalığına Karşı Mücadelede Kök Salıyor

Mücadele arkadaşları, Muhyettin Öksün’ü anlattılar.

Tarih:

İşçi Partisi (Vatan Partisi) Diyarbakır Aslanoğlu Köyü Temsilcisi Muhyettin Öksün ve yeğeni Ömer Öksün, 17 Temmuz 2008’de şehit edildiler. Katledilişlerinin üzerinden 7 yıl geçti. Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Aslanoğlu Köyü’nde toprak ağalığına karşı mücadele eden devrim şehidi Muhyettin Öksün ağanın adamlarının silahlı saldırısında katledilmişti. Muhyettin Öksün, Bismil köylülerinin “Köylüye Toprak, Millete Birlik, Vatana Bütünlük” sloganlarıyla toprak ağalığına karşı yürüttükleri mücadelenin önderlerindendi. Mücadele arkadaşları, Öksün’ü anlattılar.

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcı Avukat Nusret Senem: “Muhyettin, toprak ağalığına karşı mücadelenin simgesi diyebileceğimiz, ağalığa başkaldırmış çok değerli bir arkadaşımızdı. Partimizin Aslanoğlu Köyü’nün köy temsilciliğini yaptı. Uzun yıllar saldırı olayıyla ilgili bölgede avukatlık yaptım. Aslanoğlu Köyü’ne de onlarca defa avukat Veli Devecioğlu abimizle birlikte gittik. Muhyettin bizim her zaman yanımızdaydı. Ağalığa karşı mücadelenin önderi olmaya layık bir tavırla hem korumalığımızı yaptı hem bizi ağırladı. Onu sevgiyle anıyorum.”

 

 

Vatan Partisi MKK Üyesi Bayram Yurtçiçek: “Muhyettin partimizin feodalizme ve toprak ağalığına karşı verdiği mücadelede yoksul köylülerin mümtaz bir temsilcisiydi. Şahsında bölücülüğe, toprak ağalığına ve emperyalizme karşı Türk ve Kürt yoksullarının birliğini ve mücadelesini temsil ediyordu. Güneydoğu’da toprak ağalığının tasfiyesi, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’nin kurulması mücadelesinde önemli bir yeri vardır. Muhyettin, çok cesur biriydi. Ağalar Aslanoğlu köyünü bastığı zaman en önde dövüştüğü için hedef seçilmişti. Saygıyla anıyoruz.”