"Toplu İş Sözleşmesi Sendikanın Namusudur"

Sakarya Milletvekili Adayımız Bahtiyar Bodur, Türk Traktör'deki işçi kıyımına dair açıklamalarda bulundu.

Tarih:

Sakarya Erenler'de kurulu Türk Traktör Fabrikası’nda işçi kıyımının 90 kişiden 450’ye çıkacağı öne sürüldü. Fabrikanın kendi işçileri yerine CEVA Lojistik firmasına fason iş yaptırdığı; 72 işçi üç vardiya Traktör jantlarına lastik taktığı ortaya çıktı. Türk Traktör işçileriyle temas halinde olan Sakarya Milletvekili Adayımız Bahtiyar Bodur, yaşanan bu gelişmeler üzerine emekçilerin bağlı olduğu Türk Metal Sendikası yöneticilerine ulaşamadığını açıkladı. Bodur, Aydınlık’a yaptığı açıklamada sendika yönetimine sert sözlerle tepki gösterdi.

 

‘TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SENDİKANIN NAMUSUDUR’

 

Türk Metal ve Türk İş’in bölge temsilcilerine seslenen Bodur, “Soma şehitliğini ziyaret etseniz de vicdanınız sizi rahat bırakmaz. Türk Traktör Erenler fabrikasından, 90 işçi çıkartılıyor. Bu sayının 450 kişiyi bulacağı söyleniyor. Sendika Başkanı telefonlarına çıkmıyor. Bayram Arifesinde işinden atılan işçiler kimin umurunda? Daha sonra atılacağı söylenenler kimin umurunda?” diye sordu.

 

“Türk Traktör fabrikasında Türk Metal’in toplu iş sözleşmesi var. Toplu iş sözleşmesi olan işyerlerinde bireysel ve süresi belirli sözleşme yapılamaz” hatırlatmasını yapan Bodur, “Toplu iş sözleşmesi, bir sendikanın namusudur. Ve hiçbir sendika yetkili olduğu yerde bireysel ve süresi belirli sözleşme yaptırmaz. Sendika bu işçilerden her ay aidat kesti.

 

Bu aidatlar bireysel sözleşme için değil, toplu iş sözleşmesinden yararlanmak içindir. Bizler Vatan Partisi olarak kriz döneminin yaklaştığını bir yıl önceden tespit ettik ve bunu ilan ettik ve ediyoruz. Ekonomik krizi gizlemeye çalışarak kime yaranmaya çalışıyorsunuz?

 

İşçiler sendikaya öfkeli 

 

İŞTEN çıkarılan bir işçi de Aydınlık’a şunları anlattı: “Her fabrika illa ki işçi çıkarıyor, bunun önüne geçemeyiz. İnsanın zoruna giden bu kadar insanı ‘Kadroya alacağız’ diye işinden gücünden istifa ettirip getirdiler. Arkadaşlarımız tazminatını yaktı geldi başka firmalardan. Bayram arifesi işten çıkarmak da neydi? Hadi işveren bunu yaptı, bizim hakkımızı korusun diye aidat ödediğimiz sendika neden sesini çıkartmadı? Neden sessiz kaldı? Hiçbir şey olmamış gibi rahat rahat dolaşıyorlar. İyi bir şey olunca yüzlerce fotoğraf çekilip sosyal medyada şov yapıyorlar. Peki böyle üzücü şeyler olduğunda nerede bu insanlar?”