"Terör örgütüyle mücadele açısından Kars’ın önemi çok büyük"

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı ve Merkez Karar Kurulu üyemiz Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Aydınlık'a konuştu

Tarih:

Türkiye üzerindeki program ve niyetleri belli olan HDP için Kars’ın önemi nedir? Stratejik görevler üstlenmiş komutanlar ‘Bir Kuşak Bir Yol’ projesine dikkat çekti.

 

Türkiye'mizin sınır boyundaki serhat şehri 70 bin nüfuslu Kars’ta kıran kırana bir seçim mücadelesi yürütülüyor. Kağıt üstünde Vatan Partisi’nden Tuncay Mutluer’le birlikte beş aday görünüyor. Ancak sahada asıl yarış Mutluer’le HDP’li Ayhan Bilgen arasında... Mutluer, kampanyasında “HDP-İyi Parti FETÖ ittifakına oy vermeyelim. Başımıza neler geldiğini görüyorsunuz” vurgusu yapıyor.

 

 

SAKİN VE HUZURLU BİR KARS İÇİN

 
Aydınlık, bu kadar küçük bir şehirde bu kadar kıran kırana bir seçim rekabetinin sebebini, Kars’ın stratejik önemini komutanlara sordu.

 

Hasan Kundakçı (1995’teki Çelik Harekatı’nın komutanı Em. Korgeneral): “Kars çok önemli çünkü sınırboyu, serhat şehri. Tabi ki arkasında da Ermenistan var, sınırın ötesinde. PKK’nın olsun, PYD’nin vs. terör örgütlerinin gidip geldikleri yerler buralar. Ağrı’dan gelip giderler. Kars’ı bu nedenle kazanmak isterler. Bilgen gelirse, kendi düzenleri var, bazı şeyleri yapmak isteyecekler, sınırda o bölgelerde bazı tertipler alacaklar. Ülkeyi uğraştıracaklar huzurunu bozacaklar. Eğer Kars’ın sakin olmasını, güzel bir şehir olarak kalmasını istiyorlarsa Sayın Mutluer’e oy vereceklerini sanıyorum.”

 

 

BİRİNCİ NEDEN İPEK YOLU

 

Levent Ersöz (Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi, Eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğgeneral): “Birkaç noktası var. En önemlisi Kars’ın coğrafi konumu. Son zamanlarda Orta Asya ve Çin eksenli ticaret yolları gelişiyor. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Uzakdoğu’ya giden İpek Yolu projesinde Rusya-Çin-Hindistan temel eksen alındığında şunlar görülür: İran’ın bu ülkelerle ve Türkiye’yle ilişkisine, Partimizin sıkça ve yıllardır dile getirdiği gibi İpek Yolu projesinde kilit yol üslenmesine, denize açılamayan ülkelerin demiryolu hattıyla İpek Yolu’na açılmasına, dahası Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine kadar götürebilirsiniz. İran ve Rusya’nın bu konudaki çalışmaları var. Bu kapıları Türkiye üzerinden açmaya çalışan bir ticaret yoludur bu.

 

İkincisi, etnik temel üzerinden siyaset yapılıyor. Karadeniz’den itibaren örgütün bayrak katamadığı yerlerden birisi Kars. Üniter yapımızın parçalanmasını isteyen bir kısım çevreler, siyaset anlayışlarını hakim kılmak istiyor. Terör örgütüyle mücadele ile ulus devlet yapımızın korunması yönündeki kararlılığın hakim kılınması ve sürdürülmesi açısından Kars’ın önemi çok büyük.”