TEKZİP

Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in Avrupa'nın 'İslami-Kemalist' yorumunu değerlendirmesi hakkında

Tarih:

Değerli Basın Mensupları,

 

Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in 19.09.2017 tarihinde Ulusal Kanal’da yayınlanan “Çıkış Yolu” programında yaptığı tespitler çeşitli basın kuruluşlarınca kamuoyunu yanlış yönlendirmeye dönük biçimde haber sitelerinde yer almıştır.

 

Sözcü gazetesi, ABC internet gazetesi ve ODATV haber sitelerinin, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e ait bir tespit izlenimi veren “Erdoğan İslami Kemalist oldu” başlığıyla paylaştıkları haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Sayın Doğu Perinçek’in haberine dikkat çektiği gazeteci, Alman “Die Zeit” gazetesinden Michael Thuman’dır. Thuman, Perinçek’in geçtiğimiz hafta Almanya’da gerçekleştirdiği basın toplantısına da katılmıştır. Thumann 14.10.2016 tarihli köşe yazısında “Der İslamo-Kemalist kent kein Erbarmen” (“İslami-Kemalist Erdoğan’ın merhameti yok”) başlıklı bir yazı kaleme almıştır.

 

Çıkış Yolu programında da Sayın Doğu Perinçek’in sarf ettiği cümlele Thumann’ın yazısına ithafen aynen şöyledir: “Türkiye’nin dinamikleri ve mecburiyetleri AKP iktidarını ve Tayyip Erdoğan’ı önüne kattı ve götürüyor. Bakın en son Almanya’da şöyle bir yazı çıktı. Önemli bir gazetede, şimdi gazetenin adını unuttum. Bir arkadaş aktardı bana Almanya’da, artık şunu diyorlar, “Artık Tayyip Erdoğan İslamcı Kemalist oldu, İslami Kemalist oldu.” Amerika basını zaten bunu hep yazıyordu. Yani Tayyip Erdoğan’ı Kemalistler teslim aldı, esir aldı, önlerine kattılar, götürüyorlar şeklindeki tahliller Amerika’nın Foreign Policy, New York Times, Herald Tribune gibi ciddi gazetelerinde çıkıyordu. Benim ağzımdan da bunları yazdılar Amerikan basını. Şimdi Almanlar da aynı analizi yapmaya başladı.”

 

Sayın Doğu Perinçek programda açıkça Micheal Thuman’ın yazısı üzerinden yorum yapmıştır.

 

Belirtilen ifadelerin düzeltilmesi, haberin gerçeğe uygun olarak yayınlanması gerekmektedir.

 

Saygılarımla,

 

 

Vatan Partisi Genel Başkanlık Bürosu Basın Sorumlusu

Seda Anık