Soner Polat: "Türkiye hapsedilmeye çalışılıyor"

Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanımız Emekli Tümamiral Soner Polat, Milli Anayasa Hareketi'nin Gaziantep'te düzenlediği panelde konuştu.

Tarih:

Milli Anayasa Hareketin tarafından Gaziantep’te düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Halk Oylaması" panelinde Eski Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanımız Emekli Tümamiral Soner Polat ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ konuştular.

 

Av. Coşkun Koçak’ın yönettiği paneli 500’ü aşkın MHP’li, Saadet Partili, CHP’li, Vatan Partili kişi izledi. İzleyiciler arasında CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, CHP eski milletvekillerinden Ahmet Yılmazkaya, CHP’li il ve ilçe yöneticileri, MHP Eski İl Başkanlarından Ali Ayhan Özçubukçu, Vatan Partisi İl ve İlçe yöneticileri, Saadet Partisi eski il başkanı Enver Bakırcı, Tanrıdağ Turancılar Derneği başkan ve yöneticileri, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz yer aldılar.

 

 

'TÜRKİYE HAPSEDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

 

Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanımız Emekli Tümamiral Soner Polat, Türkiye’ye yönelik 360 dereceden jeopolitik bir baskıyla Türkiye’nin içe doğru itildiğini görseller eşliğinde anlatarak Cumhurbaşkanlığı sisteminin zamanlama olarak da yanlışlığına dikkat çekti. Kıbrıs’ta Türkiye aleyhine gelişmelere dikkat çeken Polat, Ege ve Akdeniz’de Türkiye’nin hapsedilmeye çalışıldığını anlattı. PKK, FETÖ ve IŞİD’le mücadeleyi ve Fırat Kalkanı Harekatını anlatan Polat, Rakka’ya girmenin Türkiye lehine bir açıklaması olmadığının altını çizdi. Soner Polat, böyle bir ortamda halk oylamasıyla milleti bölen bir sürecin işlediğini ama 'hayır' çıkacağından emin olduğunu ve her şart altında bir ümidin var olduğuna vurgu yaparak Nazım Hikmet’in Kuvvay-ı Milliye Destanından okuduğu bir bölümle yoğun alkış aldı.