Serdar Üsküplü: Tarihi fırsat dönemine girdik

Genel Başkan Yardımcımız Serdar Üsküplü, Hatay İl Başkanlığımızda parti yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirdi

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, Hatay il merkezinde parti yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, ilçe başkanları, il yöneticileri ve diğer yöneticiler katıldı. 


Toplantıda Vatan Partisinin 11.Genel Kurultay Rapor Taslağı değerlendirildi. Üsküplü önce rapor taslağının özetini anlattı, daha sonra rapor hakkında düşünceleri, eleştiri ve katkıları değerlendirdi. 


Üsküplü, konuşmasının başında “Vatan Partisi, 11. Genel Kurultayı Rapor Taslağında sadece üyelerin değil, Türk milletinin ve öncülerinin de önüne görev koymaktadır. Rapor taslağında vurguladığı, Türkiye’nin önünde tarihi bir fırsat vardır. Büyük zorluklar olduğunu biliyoruz. Zorlukları aşmak ve tarihi fırsatı değerlendirmek, Amerikan emperyalizmine karşı milleti birleştirmek gerekiyor. Türkiye zorlukları yenecek birikime sahiptir. Bunun için gündem üretim devrimi ve önümüzdeki çözüm üreticilerin Milli Hükümetini kurmaktır” dedi. 


Üsküplü, Amerikan emperyalizminin yenildiğini ifade ederek şunları söyledi. “ABD, Batı Asya’da yenilgiye uğramıştır. Yeni mevziler aramaktadır. Bu çabaların da başarısızlığa uğrayacağını göreceğiz”  


Üsküplü, Aynı gemideyiz düşüncesinin doğru kavranması gerektiğini belirterek “Aynı gemideyiz, şöyle anlaşılmasın: Bir millet ittifakı, ikinci olarak cumhur ittifakı var, bunlar bir gemiyi ifade etmiyor. Biz Türkiye gemisi diye tarif ettiğimiz gemiden bahsediyoruz. Vatan savaşında saflar belirgindir. Her savaşta olduğu gibi bu savaşta da üç cephe bulunmuyor. Şu anda karşı, karşıya gelen iki cephe bulunmaktadır. Türkiye cephesi ve ABD’nin önderlik ettiği cephedir. Üçüncü cepheyi iddia edenler ancak Türkiye’nin batmasını seyir edenlerin cephesi olabilir. Bizim dışımızdaki hatalı politikaları ve bizim içimizdeki hatalı düşünceleri düzeltmek zorundayız. Düzeltmeden milli hükümeti kurma ve bağımsızlığımızı, birliğimizi sağlamamız mümkün değildir” ifadesini kullandı. 


Üsküplü ikinci önemli stratejinin “ Nasıl Vatan savaşı cephesinde milli güvenliğimiz için Batı Asyalı dostlarımıza ihtiyacımız varsa: Ekonomik krizin çözümünde de bu ülkelerle el, ele vermek Avrasya ile birleşmektir” dedi. 


Üsküplü, ezilen dünyanın ortak davasına sarıldıklarını ve Atlantik sisteminin çöktüğünü belirten konuşmasında “Atlantik sistemi çökmüştür. İnsanlığa ne demokrasi, ne refah getirme iddiasını yitirmiştir. NATO Kendi içinde bölünmeler yaşanmakta ve Avrupa’nın bazı devletleri Amerika ile ittifakını yeniden gözden geçirmektedir.” 


Üsküplü, Türkiye’nin temel sorunlarını şöyle değerlendirdi: “Temel mesele Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız karar vermesidir. Devletimiz küresel sermayeye teslim olmayacak ve milletimizin refahını esas alacaktır. Devlet güçlü olacak, gücünü Türk milletinden alacaktır. Halka dayanıp, topluma güven vererek, halkı seferber edecektir.” İfadesini kullandı. 


Üsküplü, Mavi Vatan ve enerji güvenliği konusunda, Rusya, Azerbaycan, İran ve Irak dostluğunun altını çizdi, “Suriye, Lübnan, Mısır ve Libya ile işbirliği; Doğu Akdeniz ve Eğe’deki kaynaklarımız ve vatan güvenliğimiz açısından yaşamsal önemdedir” dedi. 


Üsküplü, merkezi görevin partinin öncü niteliğini güçlendirmek şeklinde değerlendirdi. “Tarihi fırsat koşullarında Vatan Partisinin öncü niteliğini güçlendirmektir. Demokratik devriminin tamamlanmasına önderlik etmektir. Bu anlamda partimiz içindeki birikim ve dışımızdaki birikimlerin kurultaylarda yönetimi gelmesini arzu ediyoruz” dedi.