Sayın Hamaney'in temsilcisinden Vatan Partisi'ne ziyaret

İran Dini Lideri Sayın Ayetullah Ali Hamaney’in Temsilcisi Sayın Seyyid Hasan Amili, Genel Başkanımız Sayın Dr. Doğu Perinçek’i ziyaret etti

Tarih:

İran'ın efsane komutanı Kasım Süleymani'nin şehit edilmesinin ardından gerçekleşen görüşmede, iki ülkenin ABD ve İsrail'e karşı mücadele kararlılığı vurgulandı.

 

 

'TÜRK FARSSIZ, FARS DA TÜRKSÜZ OLMAZ'

 

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, görüşme sırasında şunları söyledi:

 

"O (Kasım Süleymani) büyük bir kahramandı ve hepimizin güvenliği, huzuru ve barışı için canını feda etti. Süleymani kahramanlık mirası bıraktı ve onu burada saygıyla anıyoruz. İran milletinin, bütün insanlığın ve bütün Müslüman dünyasının acısını derinden paylaşıyoruz. ABD, bu büyük kahramanı şehit ederek çok büyük bir belanın içerisine girmiştir. ABD, bütün Batı Asya'yı ayağa kaldırdı. Hatta kendi müttefiklerini bile karşısına almış durumdadır. Biz İran'ın direnme gücüne ve kahramanlığına sonuna kadar güveniyoruz. Türk Farssız, Fars'ta Türk'süz olmaz.

 

 

'AMERİKA DEFOLUP GİDECEK'

 

Allah rahmet eylesin O'nu toprağa verdik. O şehidimiz bize öyle bir iz, öyle bir ışık bıraktı ki, gelecekte Batı Asya Amerika'dan temizlenecek. Amerika defolup gidecek!

 

Irak Meclisi'nin dün aldığı karar için helal olsun diyoruz. Çok güzel bir karar aldı, darısı diğer ülkelerin başına. Türk milleti ve Türk Devleti, İran ile beraber olacaktır. Sayın Amili'yi buradan görmek bize cesaret verdi, umut verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz."

 

 

AMİLİ: SÜLEYMANİ BEŞERİYETİN ŞEHİDİDİR

 

Seyyid Hasan Amili de Kasım Süleymani'nin büyük bir komutan olduğunu vurgulayarak, "O, yalnızca İran'ın değil beşeriyetin şehididir" dedi. Süleymani'nin intikamının mutlaka alınacağını belirten Amili, bunun ABD'ye büyük bir ders olacağını söyledi. Amili, Vatan Partisi'ne de destekleri için teşekkürlerini iletti.

1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8