Sanayi esnafı: Sorunlarımız diz boyu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım Hatay’ın ilçelerinde seçim çalışmalarını yürüüyor

Tarih:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan Adayımız Beşir Baysoy, İskenderun küçük sanayi esnaflarından araba aksesuar satanları, oyma mobilyacıları, araba tamircileri, araba boyacıları, kaportacılar gibi bölümleri olan sanayi bölgesini gezdiler. Vatan Partisi adayları sanayi esnafının sorunlarını ve kendi çözüm önerilerini esnafa anlattılar. 

 

Kaportacılar, boyacılar, oyma mobilyacıların sorunlarının ortak olduğunu belirtiyorlar. 


1.Kriz yüzünden işlerimiz baş aşağı gidiyor. Derhal bir çözüm üretilmelidir. Kriz yüzünden çok esnaf ya kapatmıştır, ya da kapatma üzeridir. 


2.Belediye tarafından esnafımızın yolları, kaldırımları yapılmamaktadır. Sanayinin her yer çukurdur. Bu yolların yapılması, belediyenin asli görevidir ama şimdiye kadar yapılmadı. 


3.Hatay ilinde bulunan üç sınır kapısı açılırsa işlerimiz bir nebze olsun düzelir. Ortadoğu gibi ülkeleri ürettiklerimizi satarız, o ülkelerden gelen ihtiyaçları karşılayabiliriz. Aynı zamanda İskenderun körfezi çalışırsa evimize ekmek götürürüz. 


4.Belediyeler ve hükümet ortaklaşa bizim gibi esnafa kooperatifleşme konusunda yardımcı olursa, kirli, paslı ve dört metre kare dükkanlarda işler yapmak zorunda kalmayız. 

 

Belediye Başkan Adaylarımızın sanayi esnafı çalışmalarında Ara mallar ve yatırım malları üreten küçük sanayi siteleri geliştireceklerini, yeni teknolojilerle donatacaklarını, küçük ve orta sanayi kesimini destekleme iş pazarı genişleterek, sanayimizi dışı bağımlılıktan kurtaracaklarının sözünü verdiler. 
Sanayi esnafı çalışmaları sonunda Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan Adayımız Beşir Baysoy şu açıklamalarda bulundular. 


Yunus Özgür Yıldırım “Bu gün sanayi esnafını dolaştık, esnafımızın sorunlarını dinledik. Esnafımızın söyledikleri ile bizim proje olarak anlattıklarımız bire, bir uyuşmaktadır. Bizim projemiz olan üretim ekonomisini esnafımız vurgulamaktadır. Hatay özelinde önemli bir durum ise Suriye meselesidir. 2011 Yılında Suriye krizi ile sınır kapılarının kapanması, buradaki sanayi esnafını ciddi şekilde etkilemiştir. Suriye ile yapılan ticaret durmuştur. Sınır kapılarının yeniden açılması İskenderun ve Hatay esnafını yeniden canlandıracaktır. Bunların dışında Hatay’da oyma mobilyacılık var, oyma mobilya üretimi yapan esnafımızın önemli şikayetlerinden biri oyma mobilyanın markalaşmaması, aslında Hatay’da böyle bir sıkıntı var, tarım, sanayi, ürünleri markalaşmış mal azdır. Vatan Partisinin belediyeciliğinde Sanayi, tüccar ve tarım ürünlerini kooperatifler eliyle markalaştırarak, hem Türkiye’nin diğer yerlerine hem de Asya ve Batı Asya dahil, Avrupa’ya ihracatını sağlamak için çalışmalar yapacağız.  

 


Beşir Baysoy “Yıllardır sanayi esnafımızın caddeleri, sokakları ihmal edilmiş durumdadır. Esnafımız yollarının, sokaklarının ve dükkanlarının çok perişan olduğunu bize söylüyorlar. Asfaltlama çalışması, kaldırımların yapılmadığını ifade ediyorlar. Belediyelerin bu sorunların çözümünde adım atmadığını öğreniyoruz, esnafımızdan diğer öğrendiğimiz ise yeteri kadar iş yapmadıklarını, artık zarar ettiklerini, emeklerinin karşılığını alamadıkları gibi maliyetleri bile çıkaramadıklarını söylüyorlar, zaten biz de şahit olduk, koca, koca işletmeler boş, boş oturuyorlar. Biz sanayicimize şu sözü verdik: Alt yapı ve üst yapıyı en işi şekilde yapacağız. Yollarını, kaldırımlarını yapacağız, zaten belediye olarak bizim birinci görevimizdir. Diğer taraftan dışarıdan nasıl müşteri gelir, projemizi anlattık, onlarda bizim projemize destek vereceklerini belirttiler.