Sakarya İl Örgütümüzden Grevdeki Başkurt Motor İşçilerine Destek

‘Mücadelenizin yanındayız’

Tarih:

Sakarya İl Başkanımız Kemal Ağralı; Adapazarı İlçe Başkanımız Şaban Suiçmez ve Sakarya Öncü Kadın Başkanı Zeynep Özgül’ün de aralarında bulunduğu bir heyetle toplusözleşme sürecinde işverenle uzlaşma sağlanamayınca greve çıkan Başkurt Motor işçilerini ziyaret etti.

 

Ağralı, yaklaşık 2 aydır fabrika önüne kurdukları çadırda haklarını almak için mücadele eden işçilere, “Vatan Partisi olarak haklı mücadelenizin yanındayız, emrinizdeyiz” dedi.

 

‘GÖZ YUMULUYOR’

 

Sakarya Arifiye’de faaliyet gösteren Başkurt Motor’da çalışan Çelik-İş Sendikası üyesi 95 işçi, 29 Mart’tan bu yana grevde... İşçilerden 5’i ise 17 Mayıs’tan itibaren açlık grevi yapıyor. İşçiler, Vatan Partisi’ni yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını belirtirken, İl Başkanı Kemal Ağralı da işçilere mücadelelerinde yanlarında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Vatan Partisi olarak haklı mücadelenizin yanındayız. Sizlerin emrindeyiz. Sizler ekonomik mücadelenin yanında bir de vatan mücadelesi veriyorsunuz. Mafya-tarikat sisteminin oluşturduğu korku duvarlarını yıkıyorsunuz. Bugün işçilerin ve emekçilerin sorunları iktidar noktasında düğümlenmiştir. Bu haklı mücadelede sizin ve mücadelenizin takipçisi olacağız.”

 

Grevdeki işçilerden biri fenalaştığı için doktor tavsiyesi üzerine açlık grevini bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Aydınlık’a konuşan işçi, “İşveren 50-60 lirayı işçilere çok gördüğü için anlaşamadık. Hiçbir yere de sesimizi duyuramadığımız için greve başladık. Artık bundan sonrası nereye gider hiç bilmiyoruz. Ölüm orucuna gidecek herhalde” diye konuştu. İşverenin, greve çıkan işçilerin yerine başka işçileri işe aldığını hatırlatarak bu hukuksuzluğa tepki gösteren işçi, “İnşallah yetkililer sesimizi duyar. Bizim burada istediğimiz tek şey kanunun uygulanması. İşveren kanunsuz işlem yapıyor. Buna da göz yumuluyor” ifadelerini kullandı.

 

GREV KIRICILIĞI

 

Başkurt Motor işvereni iddialara göre yeni işe aldığı 25 işçiyi greve çıkanlar yerine yasadışı şekilde çalıştırmaya başladı. Açlık grevi yapan işçiler, fabrika yetkilileri şartlarını kabul edene kadar greve devam edeceklerini vurgulayarak yetkililere yardım çağrısı bulunmuştu.