Rauf Denktaş Kadıköy'de anıldı

Kadıköy ilçe örgütümüz, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı vefatının beşinci yıl dönümünde andı.

Tarih:

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı vefatının beşinci yıl dönümünde Kadıköy Erkan Yücel Sanat Merkezi’nde anıldı.

 

Kadıköy’deki anma Rauf Denktaş’ın Ermeni soykırımı iddialarına karşı verdiği mücadelenin görüntüleri ve konuşma kayıtlarıyla başladı. Düzenlenen “Denktaş Anması ve Milli Seferberlik” paneline konuşmacı olarak Merkez Karar Kurulu Üyemiz Ferit İlsever ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanımız Emekli Tümamiral Soner Polat katıldı.

 

Önceki gün yoğun bakımdan çıkan Genel Başkan Yardımcımız Yaşar Okuyan da gönderdiği video ile Rauf Denktaş’ın andı. Okuyan mesajında, “Rauf Denktaş Türk tarihine Kıbrıs tarhine damgasını vurmuştur. 1995 yılında Talat Paşa Komitesi’ni organize etti ve Ermeni yalanlarının karşısında onun başkanlığında birlikte mücadele ettik. Kendisini rahmetle, minnetle, özlemle anıyorum” dedi.

 

Ferit İlsever panelde yaptığı konuşmasında mücadele arkadaşı Denktaş’ın da destekleriyle başlatılan milli direnişi en önde sürdürdüklerini belirtti. İlsever şunları söyledi: “Milli seferberlik davasında omuz omuza mücadele ettik. Denktaş 60’larda emperyalistlere karşı dik durmuştur. Annan Planı’na karşı direndi. Bunun Türkiye’yi dıştan kuşatma planı olarak önümüze koyulduğunu açıkca belirtmişti. Silivri duvarlarını yıkarken, ABD emperyalizmine karşı vatansever duruşuyla yanımızda oldu.”

 

Konuşmacılardan Soner Polat da haritalardan oluşan slayt gösterisiyle katılımcılara Kıbrıs’ın önemini anlattı.