'Rant savaşına karşı halkçı belediye'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım ve Antakya Belediye Başkan Adayımız Mehmet Çokluk seçim çalışmalarını sürdürüyor

Tarih:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım ve Antakya Belediye Başkan Adayımız Mehmet Çokluk Antakya’nın merkezi ve kalbi olan Uzun Çarşı ve Cumhuriyet Mahallesi esnafını gezdi.

 

Uzun çarşıda giyimci, gıda maddeleri, altıncılar, bakır ustaları derken yok, yok, bir kısmı Osmanlı döneminde bir kısmı Fransız döneminde yapılmış Uzun Çarşı esnafı giden senlerini bir oh çekerek anlatıyorlar. Yani işlerinin iyi olduğu dönemi iple çekiyorlar.

 

Uzun Çarşının en önemli sorunlarından biri bir türlü üstünün onarılmaması, diğeri ise yollarının delik, deşik olmasıdır.

 

Esnaf belediye başkanlarını şöyle eleştiriyorlar “ AKP ve CHP Belediye başkan adayları milyonları seçim yatırımı olarak kullanıyorlar. Bunlar bu paraları neden yatırmaktadır. Bu paraların kaynağı nedir? Bu paraların yatırımlara dönüştürülse, fabrikalar yapılır, bu paralar Uzun Çarşı gibi yerlerin onarılmasında kullanılsa yüzlerce uzun çarşı onarılır. İki partili seçim olur mu?” diyorlar.

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım “ Aslında bir seçenekli seçim çalışmaları yürütülmektedir. Rant sistemi savaşını yürüten partiler vardır, ikincisi ise bizim onlara karşı yürüttüğümüz rant savaşına karşı, halkçı seçenektir. Halkımız zaten seçimleri yakından izlemekte ve derinden, sesiz bir tepki duymaktadır. AKP Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı İbrahim Güler ve CHP Hatay Büyükşehir belediye başkan adayı Lütfü Savaş arasında büyük bir güç savaşı sürmektedir. Bu güç gösterileri bütün direkler, bütün binalar, alt geçitler, üst geçitler büyük boy afişlerle donatılmıştır. Vatandaş nereye baksa bu iki adayın fotoğrafını görmektedir. Vatandaş nereye baksa bu iki başkan adayının seçim arabalarını, vatandaş nereye gitse, bu adayların bir yerde yemek verdiklerine rastlamaktadır. Nasıl bir sistem yaratılmıştır? Bu seçim yatırımları için kullanılan paraların kaynağını açıklamalarını bekliyoruz. Kendilerinin sermayesi mi, yoksa birileri mi bu kadar paralar harcamaktadır. Vatandaşımızın söylediği bu kavganın sonunda belediyelerde halka hizmet olacak mı? Bizler de seçim çalışması yürütüyoruz. Vatandaş bizim mütevazi çalışmamızı takdir etmektedir. Bizim rant savaşına karşı halkçı belediye modelimizi doğru bulmaktadır.”