Perinçek'ten Deng Li'ye kutlama mesajı

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’ten, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcılığı’na atanan Çin’in Türkiye Büyükelçisi Deng Li’ye kutma mesajı

Tarih:

         Sayın Deng Li,

 

         Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı,

 

         Sayın Ekselans,

 

         Değerli Dostumuz, Değerli Arkadaşımız,

 

 

        Sizin gibi erdemli ve birikimli bir Çin Diplomatının Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcılığı’na atanmasından büyük sevinç duyduk. Yeni görevinizde üstün başarı göstereceğinizden eminiz.

 

        Dirayetli ve inisiyatifli katkılarınızla Türkiye-Çin dostluğunu geliştirdiniz. Sayenizde dostluğumuz şimdi çok daha güçlüdür ve çok daha aydınlık ufuklara ilerlemektedir.

 

        Çin – Türkiye kardeşliği, 21. Yüzyılın dünyasını belirleyen çok önemli bir etkendir ve sizin bu sürece katkınız unutulmayacaktır.

 

        Size ortak davamız olan sömürüsüz, sınıfsız, barışçı, insancıl bir dünya için çalışmalarınızda kuvvet ve sağlık dileriz.

 

       Temsil ettiğiniz Çin Halk Cumhuriyeti’nin zengin tarihsel birikimine ve Çin Komünist Partisi’nin çetin mücadeleler içinde biriktirdiği sosyalizmi inşa kararlılığına ve Türkiye dostluğuna sonuna kadar güveniyoruz.

 

        Bugüne kadar Türkiye’de Çin Büyükelçisi olarak iki ülke ve partilerimiz arasında işbirliği ve dayanışmaya unutulmaz katkılarda bulundunuz.

 

        Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinde de ülkelerimiz arasındaki ilişkilere eşsiz katkılar yapacağınız inancıyla, yürekten arkadaşlık duygularımızı ve saygılarımızı sunarız.

 

        Size ve Sayın eşinize mutluluklar, sağlık ve başarılar dilerim.

 

 

Dr. Doğu Perinçek

Vatan Partisi Genel Başkanı